eNyT v. 25/2022

Muslimsk kulturförening söker tillstånd för massbön i Ronnebys brunnspark

 Den muslimska kulturföreningen i Ronneby vill få tillstånd till massbön i brunnsparken under två dagar i juli, och enligt vad bland annat Samnytt skriver ska det handla om ungefär 300 personer som ska delta vid varje tillfälle. Dessutom vill muslimerna kunna sända ut böneutrop via högtalare på mellanhög volym. Sverigedemokraterna är djupt kritiska, och skriver i ett SMS till Nya Tider att man kommer att yrka på ett avslag för massbönen innan kommunen yttrar sig till polisen om tillståndsansökan.

USA tänker vaccinera småbarn – trots att de inte är en riskgrupp

 Efter ett myndighetsgodkännande och tummen upp från presidenten vill amerikanska staten nu massvaccinera barn från sex månader till fem år. Detta eftersom man menar att dödligheten på under 0,1 procent är en känd risk man kan förhindra. Men tidigare studier visar att riskerna för barn som vaccineras i själva verket är större för dem än att smittas med Covid-19.

Nazismen kommer från Amerika

 Bundesamt für Verfassungsschutz, den politiska myndighet som skyddar demokratin i Tyskland rapporterar ständigt om nya våldsgrupper med högerideologier eller amerikansk nazism. Det är den amerikanska belägringsideologin, siege culture, som inspirerar radikala grupper till attentatsplaner mot politiker eller misshagliga statstjänstemän. Även vänsterextremism och islamism ökar.

Reportrar utan gränser om att Lamotte slutar: ”Riktigt tråkigt!”

 Den 15 juni kom beskedet från frilansjournalisten Joakim Lamotte att han med omedelbar verkan slutar med allt journalistiskt arbete, detta på grund av hot mot hans familj. När Nya Tider når Erik Halkjaer, ordförande för Reportrar utan gränser i Sverige, säger han att det är riktigt tråkigt att Lamotte väljer att lägga ner, och att de som tidigare gjorde sig lustiga över så kallad ”swish-journalistik” nu kommit på skam. Även Journalistförbundets ordförande Ulrika Hyllert är bestört och skriver i ett SMS att det är allvarligt när en journalist eller debattör slutar på grund av hat och hot samt att hon hoppas att Lamotte och hans familj nu får stöd i en tuff situation

Ukrainska flyktingbarn misshandlade av arabgäng i Ronneby

 I slutet av maj blev ett antal ukrainska flyktingbarn, alla pojkar, attackerade av ett arabiskt ungdomsgäng i ett bostadsområde i Ronneby. Två bröder, en 12-åring och en 17-åring, råkade värst ut då de blev piskade med ett läderbälte, omkullknuffade och slagna. Till tidningen Sydöstran säger en ukrainsk kvinna att hon är chockad över situationen i Sverige och att hon och hennes anhöriga var mindre rädda i Ukraina än i Sverige.

Migrationsverket förlorar – tvingas betala för skador på asylboenden

 Efter en vägledande dom i HD där Migrationsverket förlorade tvingas myndigheten ersätta de skador som asylsökare orsakat på de boenden som man hyrt – något som kan innebära att man tvingas betala ut totalt 220 miljoner kronor i de skadestånd som än så länge ställts från missnöjda hyresvärdar och fastighetsägare.

Assange ska utlämnas till USA – riskerar 175 års fängelse

 WikiLeaks-grundaren Julian Assange ska utlämnas till USA enligt ett beslut undertecknat av Storbritanniens inrikesminister Priti Patel. Beslutet kan innebära att Wikileaks-grundaren riskerar att straffas för de hundratusentals hemliga militära och diplomatiska dokument som läcktes och som avslöjade amerikanska krigsbrott och brott mot de mänskliga rättigheterna. Om han döms i USA riskerar han 175 års fängelse enligt sina advokater.

Runsten vandaliserad

 En runsten kallad Runinskrift Sö 240, eller Ribbystenen har blivit vandaliserad med klotter i Västerhaninge under veckan. Klottret upptäcktes av en boende i området som lade upp ett inlägg på sajten Reddit med ett foto som visar de omfattande skadorna på stenen.

Svensk pojke misshandlad av invandrare – filmklippet sprids

 Ett filmklipp sprids nu över sociala medier som visar hur en liten svensk pojke omringas och misshandlas av flera tonåriga invandrare. Pappan till pojken går nu ut med en efterlysning för att få fast gärningsmännen som sparkade på pojken när han låg ner.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.