eNyT v. 25/2020

Präst avsattes på grund av frågor om hbtq och evolutionen – återinsatt och upprättad

 Luleå stifts Domkapitel beslutade den 19 december 2019 att avsätta EFS-prästen (Evangeliska Fosterlandsstiftelsen) Karin Arvidsson från ställningen som präst i Svenska kyrkan. Orsaken var att hon ansågs grovt ha brutit mot sina prästlöften genom ensidiga åsikter om hbtq, samt kritiska synpunkter på evolutionsteorin. Den 18 maj ogiltigförklarade Svenska kyrkans överklagandenämnd hela argumentationen och upphävde avsättningen. Fallet, som innehåller en rad märkligheter, har lett till debatter och gett upphov till starkt kritiska reaktioner mot biskop Åsa Nyström och Domkapitlet i Luleå.

Pedofil erkänner decennier av systematiska våldtäkter

 En av Sveriges värsta pedofiler har gripits av polisen. Han misstänktes initialt för våldtäkt mot ett barn, men redan under de inledande förhören med polisen erkände pedofilen att han våldtagit ett tjugotal barn, våldtäkter som pågått i uppåt 30 år. Pedofilen, som hade riggat upp kameror kring sin säng, erkände direkt att han dokumenterat varje övergrepp och våldtäkt samt samlat på barnpornografi i hela 40 år. Polisen säger att det kommer att ta flera år bara för att gå igenom de ofantliga mängderna med barnporr. Nya Tider väljer till skillnad från systemmedia att avslöja pedofilen.

Den sanna bilden av Frankrike under en vecka

 När president Emmanuel Macron under söndagen höll sitt 19 minuter långa tal till sina landsmän var det ett efterlängtat bevis för statschefens kontroll över situationen i landet. Men under den gångna veckan inträffade mycket som inte rapporterats i svensk media.

4 939 döda i Sverige – 53 000 smittade

 Enligt de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten har ytterligare 48 nya dödsfall i Covid-19 rapporterats in, vilket betyder att hela 4 939 personer än så länge dött i sviterna av coronaviruset. Den utökade testningen visar även att smittspridningen är fortsatt stor i Sverige, med 940 nya bekräftade fall och totalt 53 323 smittade. Sommarsemestern, midsommarfiranden och BLM-demonstrationer har samtidigt lett till att risken är stor för en ny brant kurva med mycket omfattande smittspridning över sommaren.

Dexametason är en livräddande coronabehandling

 BBC rapporterar att ett billigt och allmänt tillgängligt läkemedel som kallas dexametason kan hjälpa till att rädda livet på patienter som är allvarligt sjuka i Covid-19.

SD-ledaren Jimmie Åkesson blåser till politisk drabbning

 Borgfreden i svensk politik är nu över. Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson markerade i ett mycket skarpt tal på nationaldagen att den politiska borgfredens tid är förbi. Han utkrävde ansvar från Stefan Löfvens regering angående de höga dödstalen bland äldre till följd av coronapandemin, och han sade också klart och tydligt att de skattemedel som regeringen har till förfogande nu måste gå till svenskarna och inte till utlandet. Dagen därpå krävde han i en debattartikel dessutom Folkhälsomyndighetens högst ansvariges huvud på ett fat.

Ministrarna och Doris Hopp

 År 1976 överlämnade rikspolischef Carl Persson tre hemliga promemorior till statsminister Olof Palme. Dessa promemorior innehöll uppgifter om att högt uppsatta män i maktens korridorer skall ha köpt sexuella tjänster. Kvinnan som agerade kopplerska var bordellmamman Doris Hopp, som bara några få månader tidigare dömts för koppleri. Detta blev början på bordellhärvan, som senare kom att bli känd som Geijeraffären.

Ledarsidorna i konkurs

 Johan Westerholms bolag Ledarsidorna LS AB har försatts i konkurs. Enligt Westerholm kommer det inte att påverka driften av den populära alternativmediasajten Ledarsidorna. Konkursen kommer efter en rad misslyckade bokutgivningar och hälsoproblem.

Lokal SD-politiker tvingas lämna alla politiska uppdrag efter BLM-kritik på Facebook

 Stefan Andersen, lokal SD-politiker i Botkyrka, lämnade den 9 juni samtliga förtroendeuppdrag, både inom partiet och i kommunen. Detta på grund av ett inlägg där han jämför en svart mobb, klättrandes på en polisbil, med apor. Både kommunledningen och hans eget parti bad honom att avgå. Till Nya Tider säger han att han känner stöd från enskilda medlemmar, samtidigt som han också säger att han delvis känner sig sviken av den lokala partiledningen.

Kurvan vänder uppåt – flest smittade på en dag

 1 474 nya fall av coronaviruset SARS-CoV-2 har bekräftats i Sverige idag. Det är den största enskilda ökningen av nya fall som konstaterats under den pågående pandemin. Totalt har man kunnat konstatera 48 288 smittade i Sverige. Antalet döda har nu nått 4 814, en ökning med 19 från gårdagens siffror.

Defender Europe 20 Plus, en polsk-amerikansk storövning i Drawsko Pomorskie

 Torsdagen den 4 juni inleddes en stor Natoövning i nordvästra Polen. Vikten av det polsk-amerikanska samarbetet underströks genom närvaron av den polske försvarsministern (tidigare inrikesministern) Mariusz Blaszczak, PiS ( Prawo i Sprawiedliwosc, Lag och rättvisa) och USA:s Polenambassadör Georgette Mosbacher. Under två veckor kommer mer än tio tusen polska-och amerikanska soldater att öva luftlandsättning och framryckning i svår terräng med bland annat breda vattendrag. Under de veckor övningen pågår kommer antalet soldater att öka då amerikanska trupper från Tyskland planeras att ansluta till övningen. Från Polen deltar två tusen soldater.

Palmeutredningen läggs ner

 Sveriges längst pågående brottsutredning, som pågått i hela 34 år, gällande mordet på dåvarande statsministern Olof Palme (S) läggs nu ner. Den avlidne Stig Engström, som av massmedia kallats för ”Skandiamannen”, pekas nu ut som mördaren av chefsåklagare Krister Petersson. Problemet är bara det att det inte finns några som helst tekniska bevis, vittnen eller tydligt motiv.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.