eNyT v. 18/2017

Österrikes president: ”En dag kommer alla kvinnor bära slöja”

 Österrikes gröne förbundspresident, Alexander Van der Bellen, har hamnat i blåsväder efter att han i en diskussion hävdat att alla kvinnor en dag kommer bära slöja i solidaritet med muslimska kvinnor. Uttalandet, som i Sverige troligen hade gått de flesta förbi, har väckt stor upprördhet hos österrikarna.

Microsofts misslyckande på det mobila området

 Microsoft har varit med länge på mobila enheter. Men de har alltid varit steget efter Android och iOS (iPhone). Lanseringen av Windows 10 var nog Microsofts sista halmstrå för att rädda vad som räddas kan. Efter nästan två år kan vi konstatera att även det har misslyckats.

Centralismens Pris

 Nordstaternas krig mot Sydstaterna i Nordamerika handlade inte primärt om slaveriet, utan om att behålla Unionen. Docent Alf Ronnby reflekterar kring den historiska konflikten och jämför med dagens regionala konflikter och centralmakter som EU, Spanien eller Ukraina.

Svart mobb satte vita hem i brand och plundrade butiker

 En svart mobb stormade den 25 april in i Coligny, en av Sydafrikas äldsta vita städer i Nordvästra provinsen, och satte två vita hem i brand i samband med de våldsamheter som följde på det som började som en protest mot ett påhittat mord. Likaså plundrades en rad butiker i staden och privata vaktbolag fick sättas in att beskydda vitas egendom.

M-politiker: ”Jag struntar i vad invandringen kostar”

 Det finns ingen gräns för hur mycket invandringen får kosta Stockholms skattebetalare. Det är den rödgrönrosa majoriteten i stadshuset samt Moderaterna överens om. ”När det gäller människor som flyr från krig och förtryck och elände så struntar jag i vad det kostar”, säger oppositionsborgarrådet Cecilia Brinck från Moderaterna. Även från övriga partier haglade känslorna.

Svenskarna vill ta emot färre flyktingar

 52 procent av svenskarna vill att Sverige ska ta emot färre flyktingar. Det visar en undersökning som Som-institutet vid Göteborgs universitet gjorde under perioden september 2016 till februari 2017. Resultatet visar en tydlig trend sedan förra undersökningen- Allt fler svenskar vill att Sverige skall ta emot färre flyktingar.

HIV-smittat ”flyktingbarn” döms för oskyddat sex med minderårig

 Ett etiopiskt ”flyktingbarn” som påstår sig vara 16 år dömdes den 21 april av Linköpings tingsrätt för sexuellt utnyttjande av barn och försök till misshandel efter att han har haft sex med en minderårig flicka i Östergötland trots att han var medveten om att han bar på HIV-smitta. Straffet blev ungdomsvård i kombination med ungdomstjänst på 100 timmar.

Nyöppnat vikingamuseum ska bidra till ett “tolerantare samhälle”

 Den 29 april öppnade Stockholms nya vikingamuseum, Vikingaliv. Visionerna bakom museet är bland annat att krossa "hjältemyten" kring vikingar och att motverka att vikingen ”kapas av högerextrema”. Initiativtagarna vill också bidra till ett "tolerantare samhälle" genom att visa på att ett kulturellt utbyte alltid" har varit en del av vår historia.

Filippinernas president: ”USA och Nordkorea borde sluta leka med sina farliga leksaker”

 Den i Väst kontroversielle filippinske presidenten Rodrigo Duterte manar Nordkorea och USA till att lugna ner tonläget mellan länderna. Den nordkoreanske diktatorn har en passion för kärnvapenrobotar och skulle ett kärnvapenkrig utbryta mellan länderna skulle Asien bli det första offret, hävdade Duterte vid en presskonferens. Samtidigt kritiseras nu Donald Trump för att vilja träffa sin filippinske kollega.

Svensk-iransk debattör: RFSL-material till nyanlända kan leda till sexualbrott

 Yngre mörkhyade män som har oralsex med vita äldre män, sexleksaker, svarta män har gruppsex med kvinnor i olika åldrar, rullstolsburna som penetrerar män, sexuella akter mellan hen-personer. Detta är bara ett smakprov på innehållet i RFSLs material till nyanlända som släpptes förra året och som för en tid sedan uppmärksammades i sociala medier. Materialet kan cementera segregationen och leda till sexualbrott menar den svensk-iranska debattören Nasrin Sjögren.

Fängelse för samtliga tilltalade i Facebookvåldtäktsmålet

 Den 25 april föll domen i det uppmärksammade våldtäktsmål som livesändes via Facebook i januari. Samtliga tre tilltalade dömdes dock till korta fängelsestraff av Uppsala tingsrätt. Någon utvisning av de två våldtäktsdömda ”ensamkommande flyktingbarnen” från Afghanistan blev det inte tal om. Samtidigt har det i domen framkommit nya detaljer kring våldtäktens efterspel då kvinnan hotades av en stor mobb.

Macron möttes av burop vid fabriksbesök – Le Pen möttes av jubel

 Emmanuel Macron, systemmedias och det rådande politiska etablissemangets favoritkandidat i det franska presidentvalet, möttes av protester när han dagarna efter presidentvalets första omgång besökte en nedläggningshotad fabrik i norra Frankrike. Hans motståndare, Nationella frontens Marine Le Pen, möttes däremot av jubel då hon oannonserat dök upp vid samma fabrik.

Le Pen tar paus som ledare för Front National

 Franska presidentkandidaten Marine Le Pen har tillkännagivit att hon tar en tillfällig paus från att vara ledare för sitt parti, Front National. Detta för att kunna fokusera på presidentvalet, vars andra omgång är den 7 maj.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.