eNyT v. 16/2022

Kramatorsk – dödens station

 Fredagen den åttonde april kom döden till järnvägsstationen i Kramatorsk. Det är en stad i östra Ukraina med ett invånarantal på omkring 150 000 invånare. Kramatorsk har en inte oväsentlig strategisk betygelse i det nu pågående kriget mellan Ryssland och Ukraina där det senare landet för tillfället utgör både spjutspets och offerbonde åt Förenta staterna och dess multinationella militärallians Nato.

Auktoritära signaler i Kanada

 Samtidigt som världens ögon varit riktade mot krisen i Ukraina och Vladimir Putins auktoritära ledarskap, har den liberale premiärministern i Kanada, Justin Trudeau, tagit avgörande steg mot att omforma Kanada till en regelrätt diktatur. Människor med avvikande åsikter, från civila till parlamentsledamöter har demoniserats och frihetsberövats. I Trudeaus Kanada planeras även nya lagar som ska beskära medborgarnas åsiktsfrihet och politisera skolväsendet.

Norges senterpartistiske försvarsminister avgick efter tidigare sexaffär

 För 17 år sedan förförde den då 50-årige Odd Roger Enoksen en 18-årig elev som var på skolbesök på Stortinget. Kvinnan förmådde berätta om sin skam kring förhållandet med maktens man först när en annan kvinna trädde fram. Försvarsministern avgick under lördagen den 9 april. Flera aktuella dokumentärer belyser olika sex- och övergreppsskandaler som ger en Metoo-effekt.

Rikspolischefen om invandrarupploppen: ”Man försökte döda poliser”

 Efter dagar med extremt våldsamma invandrarupplopp i flera städer i Sverige kallade rikspolischefen Anders Thornberg till pressträff under måndagen och bekräftade det extremt allvarliga läget: ”Livsfarliga attacker har riktats mot oss. Det här är värre än våldsamt upplopp. Det har varit grovt våld mot liv och egendom.”

Skövde AIK:s spelare sjöng påstått ”homofobisk” sång – gav klubbledningen skrämselhicka efter systemmedias rapportering

 En påstått ”homofobisk” sångrefräng fick den västgötska fotbollsklubben Skövde AIK att hamna i medialt blåsväder i början av april, då laget hade vunnit sin premiärmatch i Superettan mot Östersunds FK. I bussen hem sjöng sedan de segerrusiga spelarna några textrader ur kalsongrockbandet Pipex slagdänga Fest i Holma, vilket fick statsradion och statstelevisionen att påstå att texten var homofobisk, vilket gav klubbledningen för Skövde AIK skrämselhicka och tvingade dem att ta avstånd från vad spelarna sjungit i bussen.

Elon Musk skakar om Twitter

 Elon Musk har lagt ett fientligt bud på Twitter med ett erbjudande som värderar företaget till 43,4 miljarder dollar. Musks erbjudande på 54,20 dollar per aktie kommer dagar efter att han köpt en 9-procentig andel i bolaget, blivit dess största aktieägare och avböjt ett erbjudande om att gå med i styrelsen.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.