eNyT v. 14/2023

Frankrike inför algoritmisk videoövervakning

 Sugen på att besöka OS i Frankrike nästa år? Välkommen, men storebror kommer att hålla ett öga på dig. Den franska staten har länge varit angelägen om att införa algoritmisk videoövervakning för stora evenemang. Detta har nu blivit verklighet sedan artikel 7 i lagförslaget om de olympiska spelen just har antagits av nationalförsamlingen. Flera organisationer har reagerat på nyheten.

Finland är nu medlem i Nato

 Det är nu officiellt: Finland är nu medlem i försvarsalliansen Nato, bekräftar Finlands president Sauli Niinistö och Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg i en gemensam pressträff på tisdagen.

Islamistiska terrorister stoppade – gryningsräd i flera städer

 Säpo har gripit fem misstänkta för terrorstämpling. Enligt Säpo rör det sig om fem muslimer som gemensamt planerat terrorbrott i Sverige efter protesterna kring den dansk-svenske politikern Rasmus Paludans koranbränning i januari. Gripandena skedde i Eskilstuna, Linköping och Strängnäs.

Rekordet för bänkpress för kvinnor i Kanada har krossats – av en man med skägg

 I Kanada får biologiska män som påstår att de är kvinnor sedan februari i år tävla mot biologiska kvinnor i olika styrkegrenar, vilket gjort att en transsexuell man officiellt är Kanadas starkaste ”kvinna” i bänkpress. Men i ett klipp som publicerats på sociala medier ses hur rekordet, i alla fall inofficiellt, byter hand igen – till en annan man. Aktionen var en protest mot reglerna som tillåter män att tävla mot kvinnor.

Med hjälp av tro och tradition

 Bland dagens politiskt korrekta filmer finns en genre som på det stora hela är som en motreaktion – och det är skräckgenren. I de skräckfilmer som handlar om hemsökelser, demoner och mördare spelar konservatism och gudstro mycket stor roll och flera av de här filmerna är snarare varningar för sexualliberalism, frånvarande föräldrar, dysfunktionella familjer samt alltför stor tillit till vetenskapen.

Lyfte fakta om IQ skillnader – frias i HD

 Efter att den tidigare SD-politikern Bertil Malmberg, 83, dömts i både tingsrätt och hovrätt för hets mot folkgrupp efter att han tagit upp sydsudanesers låga genomsnittliga intelligens var målet klart för Riksåklagaren – nu skulle det skapas prejudikat för att göra det olagligt att talat om vetenskapligt understödda fakta om skillnader i IQ. Men HD gör en annan bedömning och väljer att fria Malmberg från hets mot folkgrupp.

Systembolaget säljer vin från olagligt ockuperad mark

 Systembolaget säljer kosher-vin från områden som olagligen ockuperats och annekterats av Israel, och två av vinerna, ett vitt och ett rött, finns dessutom i det fasta sortimentet, om än i ett begränsat antal butiker. Det av Israel olagligt ockuperade område där åtminstone sex viner produceras och sedan säljs som beställningsvara eller direkt i butik kommer alla från Golanhöjderna. I en kommentar till Nya Tider säger Systembolagets presstjänst att man bara följer EU:s och UD:s rekommendationer när det gäller synen på mänskliga rättigheter och att man dessutom prövat att sälja kosher-viner från andra länder, men att judar i Sverige helt klart föredrar kosher-vin från Israel.

Reinfeldt vald till ny ordförande för Svenska fotbollsförbundet – många negativa reaktioner

 Lördagen den 25 mars höll det svenska fotbollsförbundet årsmöte, och när det var dags för att välja ordförande segrade valberedningens förslag, den före detta moderatledaren och statsministern Fredrik Reinfeldt. Valet var dock allt annat än okontroversiellt då han inte har någon som helst vana av att verka inom idrottsrörelsen och då många svenskar också förknippar honom med massinvandring då han var statsminister. Ordförandevalet har nu fått många negativa reaktioner i fotbolls-Sverige samt på sociala medier.

Kontraktet är klart – Storbritannien köper svenska Archer

 Förhandlingarna är avklarade och kontraktet underskrivet – Storbritannien kommer att köpa in 14 av de högteknologiska artillerisystemen Archer, meddelar FMV idag. Köpet innebär den första större internationella försäljningen av Archer och kan komma att lägga grunden för fler framtida försäljningar av det svenska supervapnet. Men frågor kvarstår om vad det innebär för den svenska försvarsförmågan – och riskerna att den utarmas.

Attack mot 18 av Sveriges 21 länsstyrelser – vitt pulver i brev

 Under dagen har polisen genomfört insatser vid 18 av Sveriges länsstyrelser efter att det upptäckts brev med oidentifierat vitt pulver under postöppningen. Ingen person har rapporterats skadad, men sanering pågår fortfarande eftersom ett flertal personer kommit i kontakt med det ännu oidentifierade pulvret.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.