eNyT v. 14/2018

Donald Trump tänker placera soldater vid mexikanska gränsen

 USA:s president Donald Trump tänker placera militär vid gränsen mot Mexiko i syfte att stoppa de ”migrantkaravaner” som invandrar via grannlandet i söder – detta som en tillfällig lösning till dess att den av Trump utlovade muren står på plats.

Åkesson kan tänka sig samarbete med S

 Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har uttalat i en intervju att han kan tänka sig ett samarbete med Socialdemokraterna, om dessa gör sig av med Miljöpartiet efter nästa val. I samma intervju säger Åkesson också att S är ”väldigt mycket bättre” än Annie Lööf.

Svensk myndighet ska radera ”trollkonton” på Facebook inför valet

 Nyligen slöts en överenskommelse mellan Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Facebook, om att den svenska myndigheten skall få förtur i arbetet med att släcka ned så kallade ”trollkonton” på det sociala nätverket. Detta som en del i arbetet med att stoppa påstådda påverkanskampanjer mot det svenska valet i september 2018.

Varannan nyanländ saknar grundskolekompetens

 Enligt nyligen presenterad forskning är utbildningsnivån bland nyanlända chockerande låg. Så många som hälften saknar motsvarande svensk grundskolekompetens – således långt från det importerade ”kompetensregn” som utlovades i samband med migrationskrisens 2015.

Israel utvisar tusentals afrikanska migranter – till Europa

 Israel har nyligen kommit överens med FN om ett flyktingavtal som innebär att tusentals afrikanska migranter, som tidigare invandrat till den judiska staten, skall utvisas och omlokaliseras till Europa och Canada. Endast hälften av de totalt 39 000 afrikanerna får stanna i Israel.

Petter Stordalen stäms för att ha lurat affärsman på 70 miljoner

 Den norsk-pakistanske affärsmannen Zulfiqar Hussain ville 2013 sälja en hotellfastighet på Stortingsgatan i centrala Oslo till hotellkungen Petter Stordalen. Då affären inte blev klar i tid tog Hussains bank över försäljningen och sålde fastigheten till ett av Petter Stordalens bolag. Hussein hävdar nu att han blivit lurad och stämmer Petter Stordalen på 70 miljoner kronor.

Feminist om Sydsvenskans aprilskämt: “Man får inte skämta om metoo”

 Den 1 april publicerade Sydsvenskan en artikel i form av ett aprilskämt om att Skånetrafikens Pågatåg skulle byta namn till det mer könsneutrala ”Skånetågen”. Efter kraftig feministisk kritik i sociala medier har Sydsvenskan nu bett om ursäkt sin artikel – trots att artikeln fått stor spridning och sågs som en frisk fläkt bland många pk-trötta svenskar. Nya Tider lyckades nå en feministisk twittrare som Aftonbladet lyft fram som en feministisk ikon – Anna Lundh från Växjö – som menar att ”meeto”-rörelsen är något som absolut inte får skämtas om.

Varför det inte gick att fixa skolan på 100 dagar

 Som vanligt gavs många vallöften i kampanjen inför riksdagsvalet 2014. Ett av dem var Gustav Fridolins löfte att förbättra den svenska skolan på rekordtid. ”Ge mig hundra dagar”, sade Fridolin och spände ögonen i TV-tittarna och politikerkollegorna i valdebatten. Statsrådets intentioner har inte förverkligats, och förklaringarna till detta är många, menar veckans debattör Henrik Paetau

Kampanj mot vänstervridningen i skolan

 Det anonyma nätverket Elevinfo.se har lanserat en kampanj mot den vänstervridning som skett inom skolväsendet de senaste åren. Udden har man riktat mot Södertörns högskola i Stockholm. Kampanjen är skapad av lärare och elever som tröttnat på den ideologiska skolningen och enkelriktningen i Sveriges skolor. Den smala åsiktskorridoren upplevs så kvävande att man valt att vara anonyma. Anonymiteten skyddar nätverkets representanter från att förlora sina jobb, en risk de tar då de inte delar systemets åsikter.

Miljöpartiet under riksdagsspärren i ny Sifomätning

 Miljöpartiet skulle hamna utanför riksdagen om det vore val i dag. Det visar en ny sammanvägning av opinionsmätningar som mätinstitutet Sifo har gjort på uppdrag från Sveriges Radio Ekot. Trenden går också nedåt för Liberalerna som sjunker till 4,7 procent.

Växjö struntar i lagen för att tillåta islamiskt böneutrop

 Miljönämnden i Växjö har meddelat att de i sin bedömning av moskéns krav på böneutrop bara kommer att ta hänsyn till ljudnivån på det som ropas ut genom högtalarna. Enligt gällande lagstiftning är dock detta inte det enda kriteriet som bör tas hänsyn till när störningsbedömning ska göras. ”Vi har valt att göra så”, upprepar förvaltningschefen Madeleine Karlsson när Nya Tider försöker få svar om varför man går emot lagen.

Gustav Fridolin i Ungern: ”Inte okej att Sverige svartmålas”

 Inför det ungerska parlamentsvalet söndagen den 8 april har Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin rest ner till Budapest för att ”förändra Sverigebilden”. EU:s krav på att Ungern bör ta ”större ansvar” och öppna landet för muslimsk invandring, har gjort massinvandringsfrågan het inför det kommande valet. Då Sverige återkommande har använts som varnande exempel på ett land som just tagit ett sådant ”ansvar”, känner sig språkröret kallat att bemöta den ungerska kritiken.

Socialstyrelsen gav ut broschyr om barnäktenskap – tvingades backa efter massiv kritik

 "Information till dig som är gift med ett barn" är titeln på en nypublicerad broschyr från Socialstyrelsen i samarbete med Migrationsverket. Broschyren – som var beställd av regeringen – riktades till invandrare gifta med underåriga barn. Efter massiv kritik tvingas Socialstyrelsen nu erkänna sitt ”misstag” och dra in publikationen.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.