eNyT v. 11/2022

Rysslands konkurs sker den 15 april enligt Morgan Stanley, Fitch och DIW

 Enligt analytiker hos Morgan Stanley är chansen obefintlig att Ryssland klarar att betala av på utlandsskulden. Ratingbyrån Fitch gör samma bedömning och sänkte Rysslands rating till C. Likaledes bedömer Deutsche Institut für Wirtschaftsforschung en rysk statsbankrutt som mycket sannolik.

Gustav Kasselstrand, Evelina Hahne och Jeff Ahl. Foto: Nya Tider

AfS valkickoff: ”Gör Sverige svenskt igen!”

 Lördagen 12 mars inledde Alternativ för Sverige (AfS) sin valrörelse med valkickoff på Stortorget i Gamla Stan i Stockholm. Ett par hundra åhörare samlades denna dag för att lyssna på de olika talen och Nya Tider var på platsen.

Ukrainakriget: Ryssland förbereder breda offensiver på flera fronter

 Enligt den ukrainska generalstaben förberedde ryska trupper i Ukraina flera nya offensiver på krigets 19:e dag. Ryska enheter bildade brohuvuden vid erövrade platser, tog in förnödenheter och omgrupperade för kommande attacker. Attacker väntas mot städerna Charkiv i öster, Sumy i nordöst eller på Brovary, en förort till huvudstaden Kiev. Ryska flyg- och missilattacker rapporteras från hela Ukraina, striderna ökar i utkanten av Kiev och i Mariupol erövrar proryska separatister fler och fler stadsområden.

Gravid kvinna och hennes barn dog efter bombningarna

 En av de starkaste bilderna från kriget i Ukraina visar hur en skadad gravid kvinna bärs ut på en bår från en förlossningsklinik som bombats i staden Mariupol förra veckan. Nu har AP bekräftat att kvinnan – och hennes ofödda barn – tragiskt nog inte överlevde sina skador.

Inflationen når 4,5 procent – högsta nivån sedan 1993

 Extremt höga el- och drivmedelspriser har tillsammans med det allmänna världsläget och kriget i Ukraina orsakat den högsta inflationen i Sverige sedan 1993 – den högsta på 29 år. Nu väntar höjda räntor och en allt dyrare vardag för svenskarna.

Ryssland slår till mot Natos träningsläger nära polska gränsen

 Åtta missiler träffade Natos ”International Peacekeeping and Security Centre” i Lvivs-oblast (län) i Ukraina i söndags. Detta var ett militärt utbildningscentra i Starychi med en permanent närvaro av Natoinstruktörer, och som hade hållit täta gemensamma Nato-ukrainska övningar. Det största antalet utländska instruktörer kom ifrån Kanada.

4 000 ukrainska flyktingar till Sverige varje dag

 Sverige står inför en ny flyktingkris. Just nu kommer omkring 4 000 flyktingar varje dag till Sverige enligt Migrationsverket och upp till 212 000 flyktingar kan komma totalt enligt en prognos. Men skillnaden mellan denna och migrationskrisen 2015 är stora, för medan det då var framförallt unga vapenföra män som valde att ta sig hit från Afghanistan, Iran och Syrien är det nu istället framför allt kvinnor och barn som kommer.

Dag 13: Slaget om Kiev nära förestående

 Redan på krigets elfte dag hade Rysslands taktiska krigföring för att erövra kritisk infrastruktur som kraft-, el- eller vattenanläggningar i hela Ukraina blivit tydlig. Ryssarna koncentrerar för närvarande sina trupper runt Kiev. Den ukrainska ledningen utgår från att ”nyckelstriden om Kiev” är nära förestående.

Hjälpinsatser till Ukraina: Svenskar tar privata initiativ

 Efter krigsutbrottet i Ukraina har en ström av flyktingar tagit sig västerut, och till skillnad från vågorna av ekonomiska migranter från Mellanöstern och Afrika är det nästan uteslutande kvinnor, barn och gamla som flyr. Detta har gett upphov till en våg av stöd från inte minst Sverige – nu också från invandringskritiker och nationalister som varit starkt emot tidigare ”flyktingströmmar”. Även privatpersoner gör insamlingar.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.