eNyT v. 11/2020

Kinesisk byggboom i Afrika

 En boom i kinesisk-afrikanska handelsförbindelser sedan 2000 har slungat Kina från att vara en relativt liten investerare i Afrika till att bli kontinentens största ekonomiska partner. Denna förändring, i kombination med en minskande vinstmarginal för byggprojekt i Kina, har uppmuntrat både kinesiska statsägda byggföretag och privata entreprenörer att söka nya projektmöjligheter på afrikansk mark. År 2011 passerade kinesiska entreprenörer europeiska byggföretag som den största aktören i afrikanska kontinentens byggexplosion och snabba urbanisering.

Mycket hög risk för spridning av coronaviruset i samhället

 Folkhälsomyndigheten har nu höjt risken för allmän spridning av coronaviruset SARS-CoV-2 till den högsta möjliga: ”Mycket hög”. Beslutet kommer efter att man nu ser flera exempel på smittspridning inom Sverige där smittspridningskällan ännu är okänd.

Italien i karantän

 Efter att antalet smittade av coronaviruset SARS-CoV-2 nått över 9 000 i Italien valde man att införa en landsomfattande karantän. De hårda åtgärderna är det enda som har en chans att stoppa spridningen av det dödliga viruset vilket redan har kostat 463 människor livet. Samtidigt kommer rapporter från sjukhus runt omkring i landet om skräckscener – en försmak på vad som kan drabba fler europeiska länder inklusive Sverige.

Erdoğans dolda agenda

 Europa hotas av en ny våg av migranter. Mot bakgrund av konflikten med Ryssland i den syriska provinsen Idlib har Turkiet inte bara öppnat dammluckorna för ”flyktingar” till Europa, utan ger också incitament för dem att bryta igenom alla hinder de kan stöta på: En storskalig invasion är nära förestående.

Putin undertecknar arktisk översiktsplan

 Det strategiska dokumentet banar väg för en massiv industrialisering av landets nordligaste delar. Strategin omfattar Rysslands viktigaste mål, prioriteringar och uppgifter samt mekanismer för genomförandet av statens politik i regionen, meddelar Kreml. Det undertecknades av president Putin den 5 mars och trädde i kraft samma dag.

Turkiet tänker anmäla Grekland för brott mot de mänskliga rättigheterna

 Turkiet sade på onsdagen att man förbereder en anmälan till Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter gällande Greklands behandling av migranter, enligt Reuters, och tillade att EU hittills inte har lagt fram något konkret förslag för att lösa situationen för de tusentals migranter som försöker ta sig till Europa.

Experten: 50 000 kan komma att dö i Sverige

 Flera experter dömer ut Folkhälsomyndigheten för dess nedtoning av riskerna för ett stort utbrott av covid-19 samt vilka konsekvenser det kan få för Sverige. En av dem, Fredrik Elgh som är professor i virologi vid Umeå Universitet, går ett steg längre genom att peka på de yttersta konsekvenserna: Ett skräckscenario som Sverige måste förbereda sig för – med 50 000 döda.

Göteborg: Vänsterdemonstration för öppna gränser får mothugg

 Med kort varsel lyckades organisationen Agera Göteborg mobilisera en rad andra vänsterorganisationer och några hundratal deltagare till en manifestation som var en reaktion på Jimmie Åkessons Turkietbesök och Ulf Kristerssons klädval. Några få motdemonstranter närvarade också, men möttes med hot och våld utan att skyddas av polis eller vakter (VIDEO).

Flyktinginvasionen i Grekland och dess dolda sidor

 Under onsdagen den 4 mars träffade Europeiska Rådets ordförande Charles Michel den turkiske presidenten Tayyip Erdogan. Samtidigt pågick ett inrikesministermöte med de 27 medlemsländerna i Bryssel. Europeiska Unionens ordförande Ursula von der Leyen, som för bara någon dag sedan uppmanade medlemsstater till solidaritet, höll en låg profil. Tysklands inrikesministern Horst Seehofer föreslog oväntat att unga och barn möjligtvis skulle tillåtas resa in i Europa. Men hans förslag möttes med mycket bestämda protester från Österrike och Visegradländerna.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.