eNyT v. 10/2023

Fransmän flyr invandringen

 Så har det varit i flera år, majoriteten av fransmännen känner sig inte längre hemma i sitt land. Lägg till det faktum att 67 procent av befolkningen är oroliga för sin säkerhet så får man ytterligare en av anledningarna till utvandringsvågen.

Matpriskollens grundare Ulf Mazur (t.h) har aldrig sett en liknande prisökning. Foto: TV4/Matpriskollen

Matpriserna når nya rekordnivåer

 Under februari ökade priserna på livsmedel mer än vad de gjorde under hela 2021. Det sätter en allt hårdare press på de svenska hushållen som redan kämpar med höjda räntor och sjunkande reallöner samt inflationen. Det finns samtidigt inget ljus i sikte när 90 procent av marknaden ägs av ett fåtal koncerner som väljer att höja priserna gemensamt istället för att konkurrera med varandra.

Lockdowns, skolstängningar, masktvång … Komprometterande WhatsApp-meddelanden från brittiska politiker avslöjade

 Den brittiska tidningen The Daily Telegraph presenterade onsdagen den 1 mars sina ”Lockdown Files”. Mer än 100 000 meddelanden, utbytta på WhatsApp mellan den tidigare hälsoministern, Matt Hancock, medlemmar av regeringen, inklusive den tidigare premiärminister Boris Johnson och deras hälsorådgivare läcktes av journalisten Isabel Oakeshott. Spelet bakom kulisserna av myndigheternas viktigaste beslut i kampen mot coronaviruspandemin, såsom vaccinationer, masktvång, stängda skolor eller lockdowns delas (och kommer att delas) med allmänheten. Matt Hancock hävdar att han är offer för ”förräderi”.

Fox News motverkar USA:s förre president Donald Trump

 Enligt fyra Trump-medarbetare som talat med nyhetssajten ”Semafor” har Fox News infört en inofficiell bannlysning mot den tidigare presidenten och hävdar att familjen Murdoch vill ”gå vidare” efter Trump.

Orbán svarar på frågan vad han skulle göra om han vore diktator för en dag

 I en ny intervju med den schweiziska nyhetssajten DIe Weltwoche diskuterar Ungerns premiärminister Viktor Orbán ett brett spektrum av ämnen, inklusive Ukrainakriget, där han anser att ingen av sidorna kan vinna konflikten, varför Demokraterna vid makten i USA är dåliga nyheter för Ungern och vilken typ av kortsiktiga och långsiktiga faror massinvandring utgör för väst. Dessutom avslöjade han sina planer om han fick en dag som EU:s diktator.

Den diplomatiska krisen mellan Kina och USA förvärras

 Söndagen den 26 februari meddelade den amerikanska affärstidningen The Wall Street Journal att det amerikanska energidepartementet nu betraktar teorin om en laboratorieläcka som ursprunget till Covid-19 som ”den mest troliga”. Det är en hypotes som länge betraktats som en konspirationsteori, men som nu verkar ha blivit rumsren. Nyheten har skapat diplomatiska spänningar mellan Washington och Peking.

Iranier häktad för mordförsök – knivhögg flicka i magen

 Mannen som knivhögg en 9-årig flicka och hennes mormor i en oprovocerad attack i Göteborg samtidigt som han ropade ”Allahu Akbar” har nu begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för två mordförsök. Mannen är identifierad som en seriekriminell iranier som begått över 50 brott i Sverige.

SHL genomförde egen pridevecka – censurerade kommentarsfält för att tysta kritik

 Svenska hockeyligan, (SHL), genomförde mellan den 20-26 februari en egen pridevecka för att stärka homolobbyns grepp över de olika hockeylagen i Sverige. Men när kritiken mot prideinitiativet blev för hård från bland annat supportrar och åskådare på sociala medier valde flera hockeylag att stänga ner kommentarsfälten för att tysta obekväma åsikter. Till statstelevisionen säger deras egen hockeyexpert Jonas Andersson att ishockeyn fortfarande drar till sig ”fel människor” som inte delar homolobbyns åsikter.

Polisen har gripit en person misstänkt för en knivattack mot ett barn i centrala Göteborg. Foto: Twitter

Man knivhögg 10-årig flicka – allvarligt skadad

 En flicka i tioårsåldern överfölls och höggs ned i centrala Göteborg av en invandrare i 35-årsåldern. Flickan uppges ha fått allvarliga skador. I attacken skadades även en anhörig kvinna när hon försökte skydda flickan. Gärningsmannen kunde gripas av polis i närheten av platsen och sägs inte ha någon koppling till den överfallna flickan eller kvinnan.

Tjärna ängar är också känt som "Lilla Mogadishu". Foto: Nya Tider

Kraftig explosion vid butikslokal på Tjärna ängar

 Tidigt på onsdagsmorgonen den 1 mars larmades polisen i Dalarna till det invandrartäta området Tjärna ängar i Borlänge. Det skulle visa sig vara en explosion vid entrén till en köpcentrumbyggnad, där det bland annat finns en livsmedelsbutik, som hade fått allvarliga skador. Bombtekniker kallades till platsen och nästan hela Tjärna ängar spärrades av. När Nya Tider når Ola Olsson, vakthavande befäl vid polisen i Region Bergslagen, säger han att de yttre avspärrningarna nu är hävda.

Skandaldomen – friad från barnvåldtäkt för att rätten inte förstod ordet snippa

 En pedofil har blivit friad av hovrätten efter att han först dömts i tingsrätten för våldtäkt mot barn. Men det är inte för att han inte gett sig på brottsoffret, en 10-årig flicka, utan för att de manliga domarna inte förstod vad ordet snippa innebar. Den skandalösa domen har skapat stor folklig upprördhet och har överklagats till HD.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.