eNyT v. 10/2022

Ungern förbjuder spannmålsexport

 Efter konflikten mellan Ukraina och Ryssland, två av de största spannmålsproducenterna i världen, har den ungerska regeringen beslutat att förbjuda spannmålsexport från Ungern.

Hadia Tajik lämnade norska regeringen efter skattefusk

 Norske Arbeiderpartiets vice partiordförande och arbetsmarknads- och inkluderingsministern Hadia Tajik har avgått. Hon fifflade för flera år sedan med en skattefri politikerbostad, samtidigt som hon undanhöll intäkter från uthyrd egen bostad och bröt mot folkbokföringsbestämmelser. Först i söndags insåg hon att det inte heller gick att förbli vice partiledare.

Ännu en chockhöjning av drivmedelspriserna – kan bli mycket värre

 Priserna på drivmedel har höjts flera gånger de senaste dagarna, och idag var inget undantag annat än i storleksordningen: Bensinpriset höjs med 95 öre till 22:99 kronor litern medan dieseln över en natt blir ytterligare 1:50 kronor dyrare och kostar nu hela 26:97 kronor litern. Nu varnar allt fler experter för att mat och andra nödvändiga varor kan komma att bli mycket dyrare för svenskarna.

Arkeologen och Björkö

 Den självlärde arkeologen Hjalmar Stolpes omfattande utforskningar av Björkös fornlämningar under åren 1871–1879 och 1881 samt åren 1888–1890 och 1895 kom att bli betydande för förståelsen av den svenska vikingatiden. Han undersökte ett stort antal gravar och mer än 4 000 kvadratmeter av den svarta jorden.

Rysslands krav för att stoppa invasionen

 I en intervju med Reuters berättar Kremls talesperson Dmitry Peskov om de krav som Ryssland har ställt till Ukraina för att ”på ett ögonblick” avsluta det man kallar för sin ”speciella militära operation”.

Oljepriset skenar – Diesel nu över 25 kronor litern

 Under måndagen kom ännu en kraftig ökning av de svenska drivmedelspriserna till följd av den ryska invasionen av Ukraina och fortsatt ökade oljepriser. Dieselpriset ökade med ytterligare 70 öre och bensinen med 65 öre. Dagens höjning gör att en liter bensin nu kostar 22,04 medan dieseln kostar 25,47 kronor litern. Sverigedemokraterna har gått ut med att man vill sänka priset med 4–5 kronor för drivmedel.

Hög försvarsvilja hos svenskarna

 En undersökning av Novus visar att det råder en hög försvarsvilja hos svenskarna. Men undersökningen visar även stora skillnader mellan partisympatier. Sverigedemokrater är mest villiga att försvara Sverige medan socialdemokrater är minst benägna till det.

Tumult vid Paludans torgmöte i Göteborg

 Det blev bråkigt och stökigt vid Frölunda torg i Göteborg under lördagen den 26 februari då den kontroversielle danske politikern och provokatören Rasmus Paludan höll torgmöte och brände en koran. Paludan har polisanmälts av polisen själv för hets mot folkgrupp samt förargelseväckande beteende. I en kommentar till Nya Tider säger han att han tolkar anmälan som att polisen försöker belöna de terrorister som försökte ”döda” honom.

Tyskland ändrar politik: Vapenexport till Ukraina

 Söndagen den 27 februari höll den tyska förbundsdagen extra debatt om det aktuella läget med anledning av Ukraina-kriget med avgivandet av en särskild regeringsförklaring och antagandet av en resolution som bland annat lovade vapenexport till Ukraina. Den ukrainske ambassadörens Andre Melnik var närvarande på åhörarläktaren och fick en lång applåd.

Historien upprepar sig

 Det som händer i Ukraina idag är nästintill en exakt kopia av händelserna i Ungern 1956 och i Tjeckoslovakien 1968. Politiker i väst skriker lika högljutt idag som då, håller vackra tal om mänskliga rättigheter, föreslår bojkott och sanktioner mot Ryssland, men de lärde sig ingenting av historien.

Invasionen av Ukraina: Dag 7

 Invasionen av Ukraina där ryska, vitryska och pro-ryska separatister gemensamt genomför det första storskaliga kriget i Europa sedan andra världskriget fortsätter. Nya Tider har gjort en sammanställning av den generella situationen när invasionen går in på sin sjunde dag.

Fortsatt ökande priser på drivmedel

 Under morgonen blev diesel avsevärt mycket dyrare ännu en gång. Den nya kraftiga ökningen var på hela 75 öre per liter. Priset för bensin höjs även det, med 40 öre litern. De kraftiga ökningarna kommer sannolikt fortsätta den närmaste tiden – under onsdagen rusade oljepriset på världsmarknaden nämligen ytterligare.

Ukraina: Män från Afrika och Mellanöstern attackerar vita kvinnor och barn för att tränga sig före in i EU

 Medan man i Ukraina försöker rädda kvinnor och barn undan krigets härjningar, kommer det nu rapporter om att män från Tredje världen utnyttjar situationen och försöker ta sig in i EU genom att tränga sig före. På en video som sprids i sociala medier hotar en av männen kvinnorna och barnen med kniv för att hindra dem från att komma ombord på ett tåg.

Google och Facebook har blockerat RT:s sändningar

 De stora IT-jättarna Facebook och Google har under det senaste dygnet blockerat åtkomsten till de ryska mediekanalerna RT och Sputnik News inom EU. Detta görs på direkt order från EU-kommissionen, och mediefriheten har därmed strypts inom unionen.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.