eNyT v. 10/2020

Lövfen inspekterar coronaberedskapen i Göteborg

 Efter en sen start är regeringen nu igång med att försöka hindra coronaepidemin i Sverige. Åtgärder som förslagits för veckor sedan som stopp för flyg från Iran börjar nu långsamt genomföras.

Åkesson i Turkiet

 Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson befinner sig nu i Turkiet på gränsen till Grekland för att själv bilda sig en uppfattning om läget och informera migranterna om läget i Sverige. Detta enligt källor inom partiet.

Tysk studie: Misstroendet mot medierna ökar

 Enligt en undersökning har misstron mot medierna i Tyskland ökat. Omkring 28 procent av de tillfrågade ansåg att det var ganska svårt eller omöjligt att lita på medierna alls, något som långtidsstudien ”Media Confidence” gjord av Johannes Guttenberg vid universitetet i Mainz visade.

Invandrad standup-komiker: Coronaviruset en välsignelse

 Den kurdisk-svenske standup-komikern Özz Nujen drog den 2 mars ett mindre uppskattat skämt i TV4, nämligen att han ser coronaviruset som en välsignelse. Anledningen till det, menar han, är att rasismen nu kan riktas mot ett annat håll, exempelvis mot asiater, medan muslimska män som Özz slipper elaka blickar från svenskar. Han gläds också över att misstron svenskar emellan kommer att öka.

Muslim ber slöjmotståndare ”flytta från Sverige” – ser slöjkampen som jihad

 Modersmålslärarinnan Naouel Aissaoui har kommit att bli en symbol för dem som ogillar Skurups kommuns beslut att förbjuda slöjor i skolan för både elever och lärare. I en tv-sänd debatt mellan henne och högsta ansvarig politiker sade den muslimska läraren att de svenskar som ogillar slöjan bör flytta från både Skurup och Sverige. Till Nya Tider säger hon att kampen för att få bära slöja är en viktig form av jihad för henne.

Al-Qaida på tröskeln till Europa – så introducerade Sudan och Turkiet terrorister i Libyen

 Sudanesiska medier diskuterar nu uppgifter om att den sudanesiska underrättelsetjänsten 2018 rekryterade al-Qaida-krigare till kriget i Libyen för att kämpa för den nationella enhetsregeringen (GNA). Den 12 januari hölls en videointervju med en sudanesisk underrättelseofficer i sociala medier. Säkerhetsofficeren, som ville vara anonym, sade att de stridande hade fått tre månaders utbildning på Al-Shamali-lägret i norra delen av landet.

Folkhälsomyndigheten backar om flygförbud från Iran

 Nu har Folkhälsomyndigheten tvingats backa och har begärt att Transportstyrelsen inför ett flygförbud för Iran Air, vilka flyger direktflyg mellan Iran och Sverige. Anledningen är det ohejdade utbrottet av coronavirus i Iran och de många smittade som kommit till Sverige därifrån.

Mördaren som blev nationell hjälte

 Den 16 juni 1904 sköt Eugen Schauman först generalguvernör Nikolaj Bobrikov och sedan sig själv i Senatsborgen i Helsingfors. Schauman dog direkt på platsen medan Bobrikov avled dagen därpå. Detta dåd gjorde Schauman till en finsk nationell symbol i kampen mot Ryssland.

En lyckad rockbiografi?

 Nya Tider recenserar filmen om glamrockarna i Mötley Crüe, baserad på boken The Dirt: Confessions of the World's Most Notorious Rock Band. Den är skriven av journalisten vid New York Times, Neil Strauss, tillsammans med bandets medlemmar, och regissören Jeff Tremaine utnyttjar materialet väl i sin tolkning av boken.

Turkiet öppnar gränsen för jihadister in i EU

 Efter Turkiets invasion av Syrien, där de strider med jihadisterna mot Assadregimen, skyddar Grekland nu EU:s yttre gränser. Vid lunchtid på fredagen stängde landet helt sina gränser mot Turkiet, inte bara för flyktingar utan för alla.

Fyra nya fall av coronavirus i Sverige – totalt 11 smittade

 Sverige har fått fyra nya fall av coronavirussmittade personer under fredagen vilket innebär att nu är totalt 11 smittade. Flera av dessa har koppling till Iran. Men myndigheterna står fast vid beslutet att inte stoppa inresor till Sverige från det allt hårdare drabbade landet. Samtidigt rapporterar Danmark om sitt andra fall och Island om sitt första.

Sveriges förmåga vid epidemi – allt annat än god

 ”Sveriges beredskap är god”, hävdar myndigheter angående coronaviruset. Men Nya Tiders granskning visar att så inte är fallet. Inte nog med att vi har försvinnande lite kapacitet eller resurser för att hantera ett större utbrott i stil med det vi ser i Italien, vi lämnar medvetet gränserna öppna och genomför inga åtgärder för att minska riskerna för en epidemi i Sverige. Myndigheterna väljer istället att sekretessbelägga information – allt för att hålla folket i ovisshet.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.