eNyT v. 09/2022

Invasionen av Ukraina: Dag 6

 Invasionen av Ukraina där ryska och pro-ryska separatister gemensamt genomför det första storskaliga kriget i Europa sedan andra världskriget fortsätter. Nu uppges även vitryska styrkor delta, något som dementeras av Vitryssland. Nya Tider har gjort en omfattande sammanställning av den generella situationen när invasionen går in på sin sjätte dag.

Doppar kulor i grisfett – ska användas mot muslimer

 Efter att det blev känt att runt 10 000 tjetjenska soldater, samtliga muslimer, ska delta i invasionen av Ukraina och efter att flera av dessa trupper utkämpat strider kommer ett uppmärksammat motdrag – ukrainska soldater doppar kulor i grisfett.

Sverige skänker 5 000 pansarskott till Ukraina

 I ett historiskt beslut tar Sverige ett kliv bort från den stående policyn vi implementerat efter andra världskriget om att inte skänka eller sälja vapen till ett land i krig. Sverige kommer nu att donera omfattande mängder krigsmateriel till det invaderade Ukraina. Totalt 5 000 hjälmar, 5 000 kroppsskydd och 135 000 matransoner ska doneras till Ukraina. Men kanske viktigast för de ukrainska försvararna är de 5 000 pansarskott som kommer att skänkas till den ukrainska försvarsinsatsen.

Invasionen av Ukraina: Dag 5

 Invasionen av Ukraina där ryska, vitryska och pro-ryska separatister gemensamt genomför det första storskaliga kriget i Europa sedan andra världskriget fortsätter. Nya Tider har gjort en omfattande sammanställning av den generella situationen när invasionen går in på sin femte dag.

Ukrainakonflikten – i korselden mellan medialt brus och verkligheten

 Under den gångna helgen offentliggjordes ett ryskt förslag till förhandlingarna med Ukrainas president Volodymyr Zelenskij. Medlaren var den vitryske presidenten Alexandr Lukasjenka. Platsen för mötet skulle bli den vitryska staden Gomel nära såväl den ukrainska som den ryska gränsen. Dmitrij Peskov, den ryska regeringens talesman, försäkrade att den ukrainske presidenten garanteras en absolut säkerhet. Representanten för den ryska förhandlingsgruppen är en av president Vladimir Putins rådgivare, Vladimir Medinskij, som tidigare var Rysslands kulturminister.

Invasionen av Ukraina: Dag 4

 Den fullskaliga invasionen av Ukraina där ryska, vitryska och pro-ryska separatister gemensamt genomför det första storskaliga kriget i Europa sedan andra världskriget fortsätter. Nya Tider har gjort en omfattande sammanställning av den generella situationen när invasionen går in på sin fjärde dag.

Ukraina gör förtvivlat motstånd mot den ryska övermakten. Foto: Twitter

Invasionen av Ukraina, dag 3

 Den fullskaliga invasionen av Ukraina där ryska, vitryska och pro-ryska separatister gemensamt genomför det första storskaliga kriget i Europa sedan andra världskriget fortsätter. Nya Tider har gjort en omfattande sammanställning av den generella situationen när invasionen går in på sin tredje dag.

Ryska förluster i Okhtyra, nära staden Sumy där ryska anfallande styrkor enligt uppgifter slagits tillbaka under kvällen. Foto: Twitter

Invasionen av Ukraina: Dag 2

 Den fullskaliga invasionen av Ukraina där ryska, vitryska och pro-ryska separatister gemensamt genomför det första storskaliga kriget i Europa sedan andra världskriget fortsätter. Nya Tider har gjort en omfattande sammanställning av den generella situationen när invasionen går in på sin andra dag.

Bensinpriset stiger kraftigt till följd av invasionen

 I följderna av den ryska invasionen av Ukraina stiger nu priset på drivmedel kraftigt. Kostnaden för bensin ökar med 60 öre till 20:14 kronor litern och kostnaden för diesel ökar med 70 öre till 22:67 kronor litern, enligt de rekommenderade priserna på bemannade stationer.

Ryska helikoptrar över Ukraina. Foto: Twitter

Erövrande av viktig flygplats kan ge rysk luftbro till Kiev

 Under förmiddagen erövrade ryska luftburna trupper ur VDV den ukrainska flygplatsen Gostomel precis utanför Kiev. Hårda strider har nu utbrutit kring flygplatsen som anses mycket viktig för både anfallare och försvarare av den ukrainska huvudstaden Kiev.

Kryssningsrobotar och andra precisionsvapen slog ut ukrainska installationer och hela dess flygförsvar under de första timmarna av anfallet i natt, men nu följer blodiga markstrider och även gatustrider. Stillbild: Privat

”Vi kommer inte att stanna och ockupera”

 Det kan vara en klen tröst för ukrainarna att Rysslands president Vladimir Putin meddelar att man använder precisionsvapen för att slå ut Ukrainas militära infrastruktur. Civila tar nu skydd i källare och tunnelbanan, medan explosioner hörs på flera håll. Och militära installationer bemannas ju också av människor.

Invasionen av Ukraina inledd – flera städer har fallit

 Ryssland och Vitryssland har tillsammans med trupper från utbrytarprovinserna Donetsk och Luhansk inlett en omfattande invasion av Ukraina från flera riktningar. Rapporter visar att flera städer redan fallit, åtskilliga hundratals har redan dött i omfattande och ännu pågående attacker med artilleri, kryssningsrobotar, drönare och attackflyg. Det första stora kriget i Europa sedan andra världskrigets slut har nu startat.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.