eNyT v. 09/2018

Böneutrop: Först bara på fredagar, sedan tre gånger om dagen, nu fem gånger

 Moskén i Växjö har ansökt om att bli Sveriges tredje med böneutrop. Det som startade som en källarmoské är nu ett gigantiskt bygge, finansierat av islamska stater som nu alltså ska ljuda över hela den småländska staden. Än så länge sägs att detta ska ske endast en gång i veckan. Andra europeiska städer visar dock hur övertagandet går till ett steg i taget. I tyska Rendsburg ljuder muslimska böneutrop från minareten numera flera gånger om dagen, och det är straffbart för elever att inte besöka moskén och buga mot Mecka.

Kungarnas anfader och Normandies grundare

 Richard Lejonhjärta av England, Ludvig XIV av Frankrike och Fredrik den store av Preussen. Dessa härskare har säkert de flesta antingen hört talas om eller läst om vid något tillfälle. Vad som kanske inte är lika känt är att dessa tre olika kungar härstammade från en och samma man, nämligen vikingen Gånge-Rolf, som även är känd under namnet Rollo. Denne viking grundade omkring år 911 det som idag är Normandie i nordvästra Frankrike.

Afghan försökte dränka tysk flickvän – drunknade själv

 Efter ett gräl med sin 17-åriga tyska flickvän försökte den 19-årige afghanen dränka henne i floden Havel. Men mannen kunde inte simma och istället för att dränka flickan sjönk han själv ned i det iskalla vattnet och dog senare till följd av detta.

Obama väljer konstnär som målar svarta som halshugger vita

 När USA:s förre president Barack Obama låtit göra sitt porträtt, valde han att lyfta fram en svart konstnär som använder ett bildspråk som är tydligt hämtat från "svart makt"-rörelsen och som återkommande avbildar svarta som halshugger vita.

Gränspolisens enorma utmaning

 Gränspolisens arbete är tröstlöst. 17 000 utvisningsärenden finns redan på gränspolisens bord bara för 2017, och 12 600 personer har avvikit och håller sig undan. Men den siffran kan komma att mångdubblas de närmsta åren och är redan bara toppen på ett gigantiskt isberg. Samtidigt riskerar Sverige att drabbas av terrorism, brottslighet och att ett skuggsamhälle bildas när åtskilliga tiotusentals illegala invandrare vägrar lämna landet.

Syrisk lycksökare lever med två fruar och sex barn i eget hus – yngsta frun är 14 år

 Nyligen visade tyska, vänsterliberala Spiegel TV en dokumentär om den 32-årige migranten Ahmad A från Syrien, som på tyska skattebetalares bekostnad bor med två fruar och sex barn i ett eget tvåvåningshus, även det bekostat av sociala myndigheter, trots att detta är helt i strid med tysk lag. – Jag går bara till banken och hämtar pengar, säger Ahmad.

SVT förfalskar meddelanden från tittare

 I SVT:s debattprogram Opinion Live får tittarna chans att komma till tals genom att skriva meddelanden om ämnet som debatteras, som sedan rullar förbi underst i tv-rutan. Men det är SVT som väljer vilka meddelanden som ska visas, och nu avslöjas också att den statliga tv-kanalen också förfalskar meddelanden för att "folkets röst" ska se ut att överensstämma med statens ideologi.

Tyskt försvar i förfall

 Sedan några år tillbaka har tyska medier beskrivit hur stora problem Bundeswehr (försvarsmakten) har beroende på att Tyskland, liksom många andra europeiska länder, rustade ned när kalla kriget tog slut för drygt 20 år sedan.

Nytt invandrarparti ställer upp i kommunvalet i år

 Under det senaste året har Malmö visat sig vara grogrunden för inte bara kriminalitet och islamistisk extremism, utan även för politiska satsningar av och för invandrare. Nu träder ett nytt invandrarparti fram med målet att komma in i kommunfullmäktige i det kommande valet. Partiets namn är Nya koalitionssamlingen.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.