eNyT v. 05/2022

Fidesz och allierade partier öppnar ett gemensamt kontor i Bryssel

 Efter ett två dagar långt toppmöte i Madrid enades de europeiska högerpartierna om att inrätta ett kontor i Bryssel för samordning, meddelade Jorge Buxadé, parlamentsledamot och talesman för det spanska Vox-partiet och organisatör av evenemanget. Han sade också att ”kontoret skulle möjliggöra ett kontinuerligt samarbete mellan Europaparlamentets högerpartier som för närvarande tillhör tre olika grupper eller är oberoende. Det skulle tjäna till att samordna deras politik, ståndpunkter och röster samtidigt som varje partis frihet respekteras”.

Frihetskonvojer rullar nu i Nederländerna

 Hundratals lastbilar och traktorer genomförde en serie frihetskonvojer i Nederländerna på söndagsmorgonen. Den nederländska aktionen är en uppföljning av frihetskonvojen i Kanada med tiotusentals lastbilschaufförer som protesterar mot coronaåtgärder.

Var kom Omikron ifrån?

 Den mycket smittsamma varianten uppstod med en mängd ovanliga mutationer. Detta ledde till spekulationer om dess ursprung, inklusive att det skulle ha skapats av någon i ett laboratorium som ett ”motgift” till coronapandemin, något som förefaller osannolikt. Nu försöker forskare istället förstå hur det utvecklades, och de har tre huvudteorier

Bayerske inrikesministern varnar för lågutbildade invandrare

 Bayerns inrikesminister Joachim Herrmann (CSU) har varnat den federala regeringen för att tvinga fram lågutbildad invandring. ”Det får stora konsekvenser för att kunna komma i arbete. Med liten eller ingen utbildning är det en lång väg till en självförsörjning för sig själv, och ännu längre för en hel familj”, varnade Hermann i måndags.

Elon Musk förklarar krig mot USA:s och Kanadas ledare

 Som ett svar på Bidenadministrationens försök att åsidosätta Tesla har Elon Musk utnyttjat sin makt på sociala medier för att försvara sitt företag men även för att uttala sitt stöd för den kanadensiska lastbilsförarprotesten mot tvångsvaccineringar.

Danmark har slopat nästan alla restriktioner

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Finland häver lockdown

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Syrisk invandrare våldtog 13-årig flicka

 En 13-årig flicka rymde hemifrån och somnade på en bänk på Göteborgs Centralstation. Tidigt på morgonen väcktes hon av en tafsande syrier, den 23-årige Nour Eddin Lata, som efter att han fått reda på att flickan var minderårig våldtog henne på en toalett. Nu har han dömts av Göteborgs tingsrätt till två års fängelse för våldtäkt mot barn.

Patienter nekas livsnödvändiga organtransplantationer – för att de är ovaccinerade

 I USA har flera sjukhus ändrat sina regler så att det krävs att både de som är donator och de som är mottagare vid organtransplantationer är vaccinerade mot Covid-19. Det påstådda ”livräddande” beslutet får till följd att flera patienter nu kan komma att dö eftersom de inte är vaccinerade och helt sonika plockats bort från transplantationslistor. Ett av de uppmärksammade fallen rör en hjärtsjuk man som riskerar att dö av vaccinet – men om han inte tar det nekas han en hjärttransplantation som han behöver för att leva.

50 000 lastbilar på väg mot Ottawa i protest

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Stor kanadensisk manifestation mot vaccintvång

 En konvoj med lastbilschaufförer åker just nu genom Kanada för att protestera mot nya federala vaccinkrav för kanadensisk arbetskraft som korsar landsgränsen. Demonstranterna, som kör i sina egna fordon, har gått med för att protestera mot vaccintvånget, medan andra har donerat miljontals dollar genom GoFundMe för att hjälpa till att finansiera konvojen. Livestreamar av konvojen som publicerats på Facebook visar hundratals människor som köar på gatan för att heja på lastbilschaufförerna när de kör förbi, medan konvojens hashtag, #freedromconvoy2022 har trendat på Twitter.

Tjärna ängar, alias "Lilla Mogadishu". Personerna på bilden har inget samband med artikeln. Foto: Nya Tider

Rasism från somalier mot etniska svenskar på Tjärna ängar

 I statstelevisionens program Uppdrag Granskning, gör man i det senaste avsnittet ett reportage från Tjärna ängar i Borlänge, som i folkmun kallas ”Lilla Mogadishu” på grund av att en stor andel av invånarna är somalier. I reportaget framträder en bild av att det finns en utbredd rasism mot de få etniska svenskar som ännu finns kvar, och att svenska tonårsflickor av somalierna beskrivs som ”horor”.

Zlatan tar avstånd från vaccinpass

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.