eNyT v. 04/2023

Fler hemligstämplade dokument hittade hemma hos Joe Biden

 Det amerikanska rättsväsendet hittade i veckan ytterligare sex hemligstämplade dokument i Joe Bidens familjebostad, något som ytterligare spär på en skandal som redan är mycket pinsam för den amerikanske presidenten. Nu har även hemliga dokument hittats hos den forne vicepresidenten Mike Pence.

Jordens inre kärna kan ha ändrat sin rotation

 Tusentals kilometer under dina fötter kan något märkligt vara på gång. Många forskare anser att jordens inre kärna snurrar snabbare än resten av planeten – men någon gång under det senaste decenniet, enligt en studie, har den tydligen slutat göra det. Förändringar i jordkärnans rotation kan hjälpa forskarna att förstå hur processer djupt inne i jorden påverkar dess yta.

Finland kan gå vidare med Natoansökan utan Sverige

 Efter att Turkiet än en gång sagt nej till Sveriges ansökan om medlemskap i försvarsalliansen Nato kan Finland komma att ignorera tidigare löften om att gå med tillsammans med Sverige. ”Finland har öppnat upp för att överväga sina alternativ”, sade den finske utrikesministern Pekka Haavisto till YLE.

Paludan brände koran – islamistiska turkar rasar

 Efter att den dansk-svenske politikern Rasmus Paludan brände en koran framför den turkiska ambassaden har våldsamma reaktioner följt i Turkiet där islamister ropande ”Allahu akbar” bränner svenska flaggor. Förutom våldsamma muslimer kan aktionen även komma bli ett hinder för det svenska medlemskapet i Nato meddelar den turkiska presidenten Erdoğan.

Tre månader efter Melonis tillträde exploderar antalet migranter i Italien

 Det har varit en oroande utveckling. Trots högerregeringen, som nu har suttit vid makten i Italien i nästan tre månader, fortsätter antalet illegala migranter i Italien att öka kraftigt. Detta har fått många väljare att bli missnöjda med högerregeringen under Giorgia Meloni.

Myteri inom World Economic Forum

 Klaus Schwab har suttit vid rodret för World Economic Forum i mer än ett halvt sekel. Den senaste tiden har det kommit stark kritik mot honom från de egna leden.

Segervittring på FPÖ:s nyårsträff i Wiener Neustadt

 Den 14 januari höll FPÖ sin traditionella nyårsträff inför 5 000 begeistrade medlemmar och sympatisörer. Mötet upplevdes som ett framgångsrikt avstamp inför landtagsvalet i Niederösterreich. Partiet är också väl positionerat inför ett möjligt nyval till Nationalrat som allt fler ser som oundvikligt. ”Efter Landtagsvalen behövs det en frihetlig seger även i Nationalratsvalet. Vi är de enda som står på befolkningens sida”, förklarade partiledaren Herbert Kickl. Konkurrensen om vem som har hårdast migrationspolitik, FPÖ eller ÖVP, kan bli mycket intressant framöver.

Livstids fängelse för iraniern som spionerade på Sverige

 De två iranskfödda bröderna Peyman Kia, 42, och Payam Kia, 35, som åtalats för grovt spioneri mot Sverige efter att de misstänktes ha läckt hemlig information och dokument till Ryssland har nu dömts till långa fängelsestraff. Den äldre brodern döms till livstids fängelse och den yngre döms till fängelse i 9 år och 10 månader.

Ovanlig kyla håller ett järngrepp om Indien

 De senaste veckorna har inneburit att ovanligt kallt väder svept över norra Indien, med katastrofala följder för de miljontals indier som bor där och som är ovana vid kyla.

Sprängdåd mot känd hipsterkrog på Södermalm

 Natten mot den 17 januari detonerade en kraftig sprängladdning i entrén till den grekiska kvartersrestaurangen Faros vid Nytorget på Södermalm i Stockholm. Stora delar av fastigheten fick omfattande skador vid explosionen. Krogen och kvarteren runt Nytorget beskrivs överlag som ett paradis för vänsterliberala hipsters.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.