eNyT v. 04/2018

SD-räfst i Göteborg

 Fredagen den 19 januari var en skickelsediger dag för Lars Hansson, kommunalrådet för SD i Göteborg. Vid ett styrelsemöte, där Caroline Nordengrip närvarade i egenskap av riksombud för SD och höll i yxan, röstade man för att Hansson kopplas bort från samtliga uppdrag för partiet med endast två röster emot.

Sprittåget är nedlagt

 2017 var året då Göteborgs Hamn tappade 20 procent av containervolymerna, då flera rederier valde andra hamnar permanent. Det kommunala imperiebygget avser dock investera nio miljarder kronor de kommande åren för att hålla positionerna på marknaden, samtidigt som kineser vill bygga egen konkurrenthamn.

Medlem i Juridikfronten och anställd på Kriminalvården hanterade ansökan från en annan medlem

 Föreningen Juridikfronten, som nyligen fått prispengar för sitt ”antirasistiska arbete”, har begärt ut offentliga handlingar hos Kriminalvården. Den som handlägger ärendet på Kriminalvården är Benjamin O J Boman, som själv är engagerad inom Juridikfronten och varit med att utforma begäran. ”Klart olämpligt”, säger man på Kriminalvårdens personalavdelning till Nya Tider. Det Juridikfronten gör kan eventuellt klassas som jäv, något Kriminalvården nu vill utreda.

Rättegångsmissbruk: Juridikfronten stämda för förtal i Högsta domstolen, men den förtalade var hemlig medlem

 En privatperson kallades ”nazist” och ”haschpundare” på Juridikfrontens webbplats. Han stämde organisationen och krävde skadestånd för förtal i en utdragen process som började 2011. Inte förrän förra året blev skadeståndskraven slutligt avgjorda efter en prövning i Högsta domstolen. Men Nya Tider har kommit över ett förhastat brev från personen som stämt Juridikfronten. Det avslöjar att han själv varit aktiv medlem under den här perioden, något som organisationen på alla sätt försökt hålla hemligt.

Detta visste du inte om Alice Bah Kuhnke!

 Tro det eller ej, i Sverige finns det en tidning som heter Daisy Beauty, som kommer ut i pappersform sex gånger om året. Det är till denna vi måste gå för att få veta lite mer om personen Alice Bah Kuhnke, statsrådet som i dag aviserade att hon vill bli språkrör för Miljöpartiet.

Bankdöden breder ut sig även i Tyskland

 Alltfler kunder gör sina bankärenden över internet. "Höga hyror, dyra energikostnader, lokal service lönar sig inte längre." Nu stängs bankkontor i hög takt i Tyskland.

Ny regering bildad i Norge – Sylvi Listhaug får ökad makt

 Redan förra veckan enades de tre partierna om huvuddragen regeringens fortsatta politik, och efter att partigrupperna fått godkänna uppgörelsen höll de tre partiledarna en presskonferens där de presenterade sin regeringsplattform. Det liberala partiet Venstre stiger nu in och får tre ministerposter.

Makt och frimureri på Karl XIII:s Rosersberg

 Beläget på den uppländska landsbygden, omgivet av en grönskande natur, ligger Rosersbergs slott – ett praktfullt, furstligt residens med vita byggnader och en om sommaren grönskande park. Slottet ägdes fram till 1818 av hertig Carl, sedermera konung Karl XIII, och dennes flitigt dagboksskrivande maka Hedvig Elisabeth Charlotta. Till det yttre ser slottet ut som vilket kungligt slott som helst, men inom dess väggar döljer sig många hemligheter och ockulta mysterier som lätt går det blotta ögat förbi.

Blir det någon ny stor koalition i Tyskland?

 Fredagen den 12 januari avslutades sonderingssamtalen mellan CDU (Kristdemokraterna), CSU (systerpartiet i Bayern ) och SPD (Socialdemokraterna). Samtalen utmynnade i en 28 sidor lång text om överenskommelser inom en lång rad områden. Även den på förhand svåra frågan om familjeåterförening lyckades man lösa.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.