eNyT 23/2024

De kriminella gängens infiltration av samhället

 Brå har genomfört en studie av vad man kallar ”möjliggörare” (ett nysvenskt ord för vad som tidigare kallades infiltratörer) i legala verksamheter som bistår kriminella nätverk. Rapporten försöker ge en bild av vilka olika uppgifter möjliggörare utför åt kriminella nätverk, hur deras relationer med motparten i nätverken ser ut, vilka följder deras handlingar får och hur arbetsgivare och andra aktörer kan förebygga och motverka möjliggörare. Ett annat syfte hävdas vara att bidra till kunskapen om organiserad brottslighet i Sverige, något som har exploderat i massinvandringens fotspår.

Träningskedja tappar 4 miljarder i värde – efter PK-beslut

 Den politiskt korrekta träningskedjan Planet Fitness tappade runt 4 miljarder kronor i värde på bara fem dagar – efter att man uteslutit en kvinna för att hon beklagade sig över att en ”transkvinna” rakade sig i kvinnornas omklädningsrum.

Navalnys hjältegloria har ramlat av

 Aleksej Navalny, i Väst utmålad som den store konkurrenten till Rysslands president Vladimir Putin, är död. Han avled i ryskt fängelse, något man hävdar beror på blodpropp i hjärnan. Sverige var snabbast med att kritisera Ryssland för dödsfallet, då statsministern redan en dryg timme efter att nyheten började spridas i Ryssland skrev på X att ”Putin personligen bär ansvaret”. Men vem var Navalny och var det fördelaktigt för Putin att han skulle dö just nu? Debattörerna Margareta Lundström och Christer Nilsson ger sin syn på saken.

I Sachsen är en valchock i antågande

 De tyska medströmspartierna SPD, De gröna och vänstern kan komma att sparkas ut ur delstatsparlamentet i Sachsen. Den senaste opinionsmätningen från delstaten visar att AfD leder stabilt. Koalitionen CDU-SPD-De gröna är långt ifrån i majoritet.

Ekologiska ägg fyllda med gifter

 En ny undersökning visar att ekologiska ägg har hundra gånger mer av flera farliga miljögifter än konventionella ägg.

Nytt kidnappningsförsök i Skåne – varning utfärdas

 Den senaste veckan har två kidnappningsförsök riktade mot barn inträffat på olika orter i Skåne. Under torsdagen skedde ett nytt försök, denna gång i Kristianstad, även detta geografiskt långt från de tidigare incidenterna.

Pasch och rokokon

 Vid övergången från barocken till rokokon i Sverige på 1700-talet kom den svenske konstnären Lorens Pasch den äldre att spela en betydande roll. Han förde denna konstnärsstil med sig efter att ha inspirerats av den franska rokokon under en vistelse i England.

Sverige får ny energipolitisk riktning

 Regeringen har tillsammans med Sverigedemokraterna lagt fram en ny energipolitik för Sverige. Den nya energipolitiska inriktningen ska kunna möta de kraftigt ökade behoven av el, både på kort och lång sikt och lägger en grund för ett alltmer elektrifierat samhälle, enligt regeringen.

Irakisk bidragssnyltande minister greps på Arlanda

 Efter att hånfullt kommit till och lämnat Sverige som han velat, har den tidigare irakiske försvarsministern Najah al-Shammari, 57, känd för att ha bidragsfuskat i flera år samtidigt som han fick hög lön i Irak, nu kunnat gripas på Arlanda.

Islamister planerade terrorattack mot riksdagen

 Två afghaner har gripits av den tyska säkerhetspolisen i Thüringen i centrala Tyskland efter att de planerat att utföra en blodig terrorattack mot Sveriges riksdag. Målet ska ha varit att med skjutvapen mörda så många riksdagsledare, poliser och ”otrogna” svenskar som möjligt.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.