eNyT 20/2024

Unge och torpeden

 Den svenske officeren och ingenjören Vilhelm Unge utvecklade lufttorpeden efter olika experiment i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Han samverkade med Alfred Nobel och utvecklade även olika former av kanoner, som var avsedda för att skjuta iväg torpeden.

Ungern kallar upp USA:s ambassadör

 Den ungerska regeringen kallade på tisdagen till sig USA:s ambassadör David Pressman för att protestera mot nedsättande kommentarer från president Biden, där han hävdade att Ungerns ledare vill ha en ”diktatur”. Detta efter att Orbán träffat Trump i Florida.

En bättre förståelse för vänstern

 Anton Stigermark är en känd skribent i den alternativa högermiljön. Nu har han samlat sina bästa texter i en urvalsvolym. De välskrivna texterna ger sammantaget högerläsaren en bättre bild av fienden, den moderna vänstern, och gör den rustad för en kvalificerad debatt.

Den röda linjen för Macron och Medvedev

 Emmanuel Macron sade förra torsdagen att Frankrike inte bör sätta ”några gränser” gällande sitt stöd till Ukraina, i ett möte med oppositionsledare som i sin tur anklagade den franske presidenten för en ”oansvarig” hållning.

Efter Nederländerna, nu Portugal: Högervindar fortsätter att blåsa i Europa

 Den Demokratiska alliansen (AD) har utropat sig till segrare i valet i Portugal trots att de misslyckats med att säkra en majoritet. Socialistpartiet, som styrt landet de senaste åtta åren, har erkänt sig besegrat. Det är dock högerpartiet Chegas framgångar som har skapat störst rubriker.

EU planerar utvidgning till fattiga länder – Ukraina och Moldavien står närmast på tur

 Sedan Storbritannien lämnade EU har unionen ökat sitt fokus på att utvidgas till nya medlemsländer. Närmast på tur står Ukraina och Moldavien. Utvidgningen är ”av avgörande betydelse i den nuvarande geopolitiska situationen”, skriver EU, men det är inte det enda skälet. Med fler medlemsländer ser EU möjlighet att en gång för alla slopa ländernas vetorätt och därmed kraftigt öka sin egen makt. Nya Tider har granskat kommissionens planer för utvidgning.

Vart tog Reiner Fuellmich vägen?

 Reiner Fuellmich blev känd som juristen som skulle stämma de ansvariga för olagliga nedstängningar, ovetenskapliga restriktioner och medicinskt tvång under coronahysterin. Han var inte vem som helst – tidigare lyckades han framgångsrikt stämma Volkswagen och Deutsche Bank. Förra hösten hamnade dock glorian på sned när han blev åtalad för att ha förskingrat donerade pengar, och sedan har det varit tyst. Debattör Magnus Stenlund resonerar i denna krönika om vad som kan ha hänt.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.