eNyT 19/2024

Vattenbrist i Europa: Nästa stora kris skapas i det dolda

 Den nya kommande stora krisen är vattenbrist, i alla fall om man ska tro globalisternas egna utsagor. De påstår att global uppvärmning och bristande nederbörd kommer leda till en katastrofal ”vattenkris” i Europa. Medan detta basuneras ut av systemmedia så verkar de i det tysta, bortom allmänhetens kännedom, för att riva en miljon dammar och fördämningar i Europa. Alltså de som just byggdes för att ge människor och jordbruk tillgång till vatten. Genom att riva dem hotas både vatten- och matsäkerheten. Är det därför de vet att en vattenkris kommer?

Säpo stoppade islamistiska terrorister

 Polisen tillsammans med Säpo uppgav att man kunnat stoppa ett planerat islamistiskt terrordåd genom att gripa fyra islamister med kopplingar till Islamiska Staten.

Mer värme ger lugnare väder

 Tällberg Forums skapare Bo Ekman har nyligen varnat för "den oundvikliga klimatkatastrof som kommer att driva miljoner människor på flykt; undan missväxt, översvämningar, torka, värmeböljor, iskyla…”.

Föräldrarna döms för tortyr av flickan i Eslöv

 Det uppmärksammade fallet med en flicka som hållits inlåst och tvingats dricka ättika har lett till fällande dom för de båda föräldrarna som döms för synnerligen grov misshandel – till ett milt straff på bara åtta års fängelse.

Sverige är nu medlem i Nato

 Det är officiellt. Sverige har blivit fullvärdig medlem i försvarsalliansen Nato efter att Ulf Kristersson skrivit under den så kallade deponeringen av Sveriges anslutningsavtal under ett besök i Washington under torsdagen.

Husrannsakan i Paris stadshus i utredningen av borgmästaren

 Utredare från Parispolisens avdelning för bekämpning av ekonomisk brottslighet slog till stadshusets lokaler och dess annex tisdagen den 5 mars 2024, som en del av en förundersökning som inleddes i november 2023. Utredningarna fokuserar på borgmästaren Anne Hidalgos resa till Tahiti i oktober 2023. Hon misstänks för förskingring av offentliga medel. Kommunens pressavdelning säger att man är ”lugn och säker på utfallet av dessa utredningar”, medan oppositionen välkomnar åtgärden.

Den gråa frun i stenhuset

 På Torpa stenhus spökar fyra döda människors vålnader samt fyra vita spökhästar som drar en vagn. En av de mest kända av dessa vålnader är den gråa frun. Vad hon hette när hon levde är idag okänt, men enligt legenden fick hon inget långt liv.

Pedofilen dömdes i uppmärksammade fallet

 Efter många turer har en slutlig dom meddelats i det uppmärksammade ”snippa-fallet” där en pedofil ursprungligen friades för att rätten inte förstod ordet snippa. Efter att tagits upp av riksåklagaren och överklagats till HD fick Hovrätten bakläxa och fick ta upp fallet igen. Nu har pedofilen dömts till tre års fängelse.

Europeiska partiernas mobilisering inför 9 juni 2024

 En kraftfull mobilisering inför valet till Europeiska parlamentet pågår i såväl vänster- som högerorienterade europeiska partier. Socialisterna samlades i Rom och franska RN (Rassemblement National) i Marseille. Men det var Frankrikes Congrès à Versailles som blev den mest spektakulära händelsen under måndagen den 4 mars, endast några dagar innan den 8 mars, den internationella kvinnodagen.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.