eNyT 01/2024

Vem var Saleh al-Arouri, Hamasledaren som dödades i Beirut?

 Saleh al-Arouri, vice ledare för Hamas, dödades i vad som tros vara ett israeliskt flyganfall i Beirut på tisdagen. 57-åringen hjälpte till att etablera nära band till Hizbollah och spelade också en viktig roll i attackerna den 7 oktober.

Debatt: Inga bränslen är ”fossila”

 Oljemagnaten John D. Rockefeller fick 1892 en konferens i Genève att kalla all olja ur marken fossil. Det antydde knapphet, höll uppe priset och skyddade hans (Standard Oils) monopol.

EU:s rättsstatsnormer och Polens public service

 Trots alla anklagelser om påstådda brott mot demokratiska värden och rättsstatsprincipen har Polens förra regeringsparti PiS under sina åtta år vid makten aldrig brutit mot Polens lagar och konstitution på ett så öppet och flagrant sätt som den nye premiärministern Donald Tusk och hans allierade har gjort i sitt övertagande av public service, TVP.

Bill Clinton utpekad i Epstein-skandalen

 Den tidigare presidenten Bill Clinton kommer att identifieras som ”John Doe 36” i en mängd domstolsdokument relaterade till den avlidne pedofilen Jeffrey Epstein som förväntas släppas denna vecka, enligt en artikel i New York Post.

Klockan slog tolv – och drivmedelspriserna störtdök

 Sverigedemokraterna lyckades driva igenom en kraftig minskning av reduktionsplikten och resultatet kom redan under första timmarna under det nya året: Drivmedelspriserna störtdök 4,27 kronor per liter för diesel och 1,15 kronor för 95-oktanig bensin.

Pisa-raset för svenska 15-åringar

 Svenska 15-åringar tappar stort i OECD:s globala kunskapsmätning Pisa. Resultaten har rasat i matematik och läsförståelse och är tillbaka på bottennivån för tio år sedan.

Nyorden 2023: ”Det svenska tillståndet”, krig, klimat och AI

 Språkrådet och Språktidningen har släppt sin årliga lista över nyord, och den präglas påtagligt av vår samtid. ”Korankris” och slangord från den kriminella världen finns där tillsammans med ”cyberresiliens”, ”prompta” och ”grön kolonialism”. Mest uppmärksammat har dock begreppet ”det svenska tillståndet” blivit.

Brände och slog ihjäl 2-åring

 Polisen i Oil City, Pennsylvania, gjorde en hemsk upptäckt efter att de fått in en anmälan om en försvunnen tvåårig pojke. Barnets illa tilltygade kropp, som bar spår av både trubbigt våld mot ansikte och huvud samt brännskador på könet hittades i en tygsäck i en källare. Nu är mammans pojkvän gripen och åtalad för barnmordet.

Gängkrigen: Nytt våldsrekord 2023

 Antalet skjutningar och sprängningar i Sverige slog rekord under 2023. Totalt har 496 sådana våldsdåd inträffat fram till den 27 december, enligt polisens egen statistik. Jale Poljarevius, underrättelsechef vid polisregion Mitt, jämför det hela med ett krig när han uttalar sig för Ekot.

Tysk toppekonom: Höj inkomstskatten för att finansiera kriget mot Ryssland

 Medan finansieringen av Ukrainas försvar mot Ryssland från både USA och EU är osäkert inför nästa år, har Tysklands regering förklarat att man kommer att dubblera sitt militära stöd till 8 miljarder euro. Nu föreslår den tyska toppekonomen Monika Schnitzer att man höjer inkomstskatten för att finansiera det.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.