Julia Caesar

Artiklar av Julia Caesar

Lag om penningtvätt får bankerna att trakassera pensionärer

Lag om penningtvätt får bankerna att trakassera pensionärer

🟠 Vilken kundkännedom är det en bank saknar om man varit kund där i över 20 år? Det undrar den pensionerade journalisten Julia Caesar, som nyligen blev trakasserad av ”sin” bank som ville försäkra sig om att hon inte stödjer terrorism. Hon hade fått en del Swishdonationer av läsare för sina populära krönikor, varpå banken frågade ut henne som vore hon en mångkriminell gangster.

Jul, jul, signade jul

Jul, jul, signade jul

🟠 KRÖNIKA: Julia Caesar Minsta barn vet att julen är något särskilt. Det räcker att någon vuxen säger ordet ”jul” så svindlar det både i magen och huvudet. Någonting stort och alldeles särskilt ska hända, men vad? Det kan ett litet barn inte föreställa sig, men det märks att allting är ovanligt, och det går liksom en hiss upp och ner i bröstkorgen hela tiden. Man kan knappt andas, för spänningen är olidlig. Så skriver veckans krönikör, journalisten Julia Caesar, som här beskriver en av sina barndoms jular, som tyvärr inte blev så lyckad som familjen hade önskat.

Barn kan vaccineras utan föräldrarnas samtycke

🟠 Nu i augusti inleddes ”covidvaccinationer” på ungdomar från 16 år i Sverige. Regionerna har snabbt nappat på Folkhälsomyndighetens beslut den 14 juli att åldersgruppen 16-17-åringar ska vaccineras – inte för sin egen skull utan främst för att skydda andra grupper. Ett beslut som kan ifrågasättas av etiska skäl. Barn och tonåringar löper extremt liten risk att insjukna eller bli svårt sjuka i Covid-19. Det menar den tidigare DN-journalisten Julia Caesar.

Läckt avtal avslöjar: Länder som köper Pfizers vaccin åtar sig att bryta mot lagen

🟠 Läckta uppgifter ur konfidentiella avtal som vaccintillverkaren Pfizer har slutit med ett stort antal köparländer avslöjar rena slavkontrakt som åsidosätter respektive lands lagstiftning. Köparna åtar sig att bryta mot sitt eget lands lagar om de står i vägen för massvaccinationerna. Köparna förbinder sig också att stå för alla kostnader och allt ansvar för de experimentella vaccinationerna, även om de inte fullföljs. Köparna avsäger sig rätten att bryta avtalet.

Jussi Björling-museet stänger – ett omistligt svenskt kulturarv riskerar att raderas

Jussi Björling-museet stänger – ett omistligt svenskt kulturarv riskerar att raderas

🟠 I ett upprop med mer än ettusen underskrifter protesterar både svenskar och den internationella musikvärlden mot stängningen av Jussi Björling-museet i Borlänge. Det generösa mottagandet av migranter från framför allt Somalia har drivit kommunens ekonomi i botten, och nu anser man sig inte ha råd att bevara det lilla museet över stadens store son. Ett omistligt svenskt kulturarv riskerar att raderas.

Tio års arbete i alternativmedia: En ringmur av tystnad

Tio års arbete i alternativmedia: En ringmur av tystnad

🟠 För tio år sedan bytte jag sida. I 25 år arbetade jag som journalist i dagspress, därav 22 år på Dagens Nyheter. Efter pensioneringen började jag skriva i alter­nativmedia. Halva min vänkrets sade upp kontakten. Fortfarande har många inte kunnat förlåta mig för sidbytet. Jag omges av en ringmur av tystnad.

Vad mobilzombie-föräldrar lär sina barn: Du är ingen

Vad mobilzombie-föräldrar lär sina barn: Du är ingen

🟠 Överallt ser vi dem: människor som går omkring som fjärrstyrda zombies, oavbrutet fjättrade vid en mobiltelefon i handen. Det gäller även föräldrar som är tillsammans med sina barn. Mobilstirrandet är en form av missbruk, och det skadar barnets utveckling. All tidig utveckling sker i samspelet mellan barn och föräldrar. Utan ett ”du” kan inget ”jag” bli till.

Du skäms väl ordentligt till jul?

Du skäms väl ordentligt till jul?

🟠 År 2019 har varit ett år av klimatalarmism och katastrofprofetior, ett år av sekteristisk Gretadyrkan och vältrande i klimatskam och koldioxidskuld. Självklart får inte julen vara fredad för klimatalarmisterna. Julen är själva inkarnationen av allt som vi ska skämmas för: ljus, ljusslingor, granar, julskinka, korv, saffran, julklappar, resorna till släkten. Med ljus, värme, gemenskap och traditioner utgör den en oemotståndlig lockelse för alla sorters puritaner. Årets trend är julskam.

Ärans och  hjältarnas språk

Ärans och hjältarnas språk

🟠 Allt färre behärskar sitt eget modersmål i tal och skrift. Inte minst på universiteten slår man larm om att studenter – varav en del själva ska bli lärare – inte klarar av att uttrycka sig på ett begripligt sätt. Julia Caesar, som haft förmånen att gå i den svenska folkskolan, realskolan och gymnasiet på 1950-60-talen medan de ännu var bra, menar att språket inte bara är viktigt för kommunikationen, utan också för nationens överlevnad.

Vad ska hända med IS-terroristernas barn?

Vad ska hända med IS-terroristernas barn?

🟠 Vad ska hända med IS-terroristernas barn? Frågan har seglat upp som en av de allra svåraste i spåren av det fallna islamistiska ”kalifatet” i Irak och Syrien. Säpo beräknar att det rör sig om ett 80-tal barn till IS-terrorister med anknytning till Sverige som fortfarande finns kvar i Syrien. Barnen finns både i läger i och i krigszonen i östra Syrien. De lever under svåra förhållanden och är i många fall undernärda. Ansvaret för barnen är givetvis deras föräldrars, menar journalisten Julia Caesar.

Page 1 of 2 1 2

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT39web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.