Passé? Styrande politiker pratar om klimatet som ett stort hot som på något mystiskt sätt ska drabba oss. På grund av det måste boende på landsbygden avvecklas och alla flytta in till ”klimat­smarta” städer. Men är det inte bättre och framförallt enklare att tackla en viss havshöjning som kan drabba kustnära områden, än att vi alla radikalt ska förändra våra liv? Var är logiken? Foto: Pixabay

Ska inte framsteg göra livet bättre?

Under förra årets valrörelse menade de blågula politikerna att de förstår att Svensson vill ha Villa, Volvo, Vovve och att det är ett ideal för många svenskar. Ändå rör vi oss hela tiden bort från detta ideal. Vad spelar det för roll om man temporärt sänker kravet på inblandning av etanol i bensinen och sänker priset vid pumpen ett par kronor, när man samtidigt planerar att helt förbjuda bensinbilar inom några år?

EU vill ha förbud mot nyförsäljning av bilar med explosionsmotor redan 2035 och därefter ska det gradvis göras omöjligt att använda de äldre bilarna som då fortfarande rullar. Eftersom det är fysiskt omöjligt att byta ut alla dessa bilar mot elbilar – det finns inte nog med råvaror på hela planeten för detta – så innebär det en drastisk omvälvning av samhället.

Tro inte på vad politikerna säger när de hävdar att det ”bara” är att byta ut sin gamla bil mot en elbil. Det kommer helt enkelt inte att gå. Nya Tider har rapporterat om detta löpande, bland annat med ett reportage i förra veckans nummer.

Det är nu också allt vanligare att politiker säger detta rakt ut. Exempelvis Frankrikes bostadsminister Emmanuelle Wargon sade att ”modellen med villa och trädgård är inte hållbar och leder oss till en återvändsgränd” eftersom den är beroende av bilen. Så var det sagt. Landsbygden står inför en total attack och planen är att helt enkelt flytta alla människor till städerna. Utom de som har råd, förstås. Som vanligt.

Och varför ska vi underkasta oss denna radikala förändring, som enligt World Economic Forums ledare Klaus Schwab kommer att vara ”mycket smärtsam”? Klimatet.

Vi får höra om klimatet till leda. Det finns till och med en särskild minister för klimatet och alla ned till kommuner och företag ska ha en speciell klimatplan. Men vad betyder det egentligen, vad är detta enorma hot som man talar om?

Enligt den internationella klimatpanelen IPCC kan den globala temperaturen höjas med mellan 3,3 och 5,7 grader fram till år 2100, jämfört med förindustriell nivå. Detta resulterar i att havsnivån stiger globalt på grund av större avsmältning av polar­isarna och att vattnets volym expanderar med temperaturen. Havshöjningen kan enligt IPCC bli någonstans mellan 43 till 84 centimeter. Den lägre siffran nås troligen även om Parisavtalet om minskade utsläpp av koldioxid implementeras till punkt och pricka. Det innebär att en del lågt liggande städer och områden riskerar att översvämmas.

Jaha? Även om vi utgår ifrån att IPCC har rätt, kan jag se mycket större hot än så mot vår värld och mot vår civilisation, och globalisternas klimatåtgärder är några av dem.

IPCC har dock haft fel så många gånger att det inte längre är möjligt att ta dem på allvar. Alla deras förutsägelser kommer på skam, deras klimatmodeller är totalt missvisande. I detta nummer av Nya Tider visar vi istället att klimatförändringen har naturliga orsaker, där solen spelar en avgörande roll. Den danske astrofysikern och professorn Henrik Svensmark, som forskat om solen och klimatet i 30 år, visar övertygande att den marginella uppvärmningen orsakats av solaktiviteten, som just de senaste 50 åren varit den högsta sedan värmeperioden under medeltiden för 1 000 år sedan.

Svensmarks klimatmodell är logisk och fungerar mycket väl, men ändå tar inte IPCC ens med solen som en faktor av betydelse i sina klimatmodeller. Inte undra på att de slår fel hela tiden. Om man i stället tittar på vad solen har att berätta så visar det sig att vi faktiskt kan vara på väg in i en kylig period. Det skulle vara mycket mer allvarligt än en varm period.

Som många har påpekat har värme och inte minst mer koldioxid en väl­görande effekt för oss människor. Vikingarna kunde exempelvis bosätta sig på Grönland och odla grödor, eftersom ön på den tiden verkligen var grön. Även under tidig stenålder och brons­ålder var temperaturen periodvis avsevärt hög­re än idag och man kunde bland annat odla vin i Mälardalen. Också under 1600-­talets början infann sig en värmeperiod och det var då möjligt att odla vin så långt norrut som Stockholm. Vad som menas med temperatur under ”förindustriell” tid är därmed mycket oklart. En historisk sanning är dock att värme­perioderna sammanföll med civilisationers uppgång, upptäcktsresor och ökande folkmängd. De senaste decenniernas ökning av koldioxid har dessutom bidragit till att skördarna ökat, vilket gjort att planeten kunnat föda fler människor.

Det är således ingen katastrofal situation som IPCC ser framför sig, även om de får det att låta så. Havsnivåerna har gått upp och ner genom århundradena, frågan är om vi skulle kunna påverka det ens om vi ville.

Bränder i Sydamerika fotograferade från en satellit. Avskogningen ska ge plats åt nya odlingar, bland annat för etanolgrödor – för klimatets skull. Foto: Joshua Stevens/Nasa)

Om det är några klimatvariationer vi borde oroa oss för så är det en global nedkylning. Dessa har historiskt lett till svåra tider med hungersnöd och social oro som störtar civilisationer. En global uppvärmning överlever vi lätt, en global nedkylning kan kosta miljarder männi­skor livet och hota hela vår civilisation.

Det finns också många andra hot mot planeten och vår civilisation som hamnar i skymundan på grund av allt klimathotande. Ta till exempel den snabba förstörelsen av Sydamerikas och Afrikas skogar. Tittar man på en satellitbild av jorden nattetid ser man att det lyser i huvudsak i tre områden: städer i Europa och Nordamerika, eldning av överskottsgas i Mellanöstern och brinnande skogar i Sydamerika. Inte sällan handlar det numera om avskogning i syfte att frigöra mark för odling av etanolgrödor. Tänk på det, den som tankar ”fossilfri” etanol.

I veckans nummer av Nya Tider tar utrikesredaktör Christer Ericsson upp ett annat hot, där solutbrott riskerar att slå ut den elektronik som vi behöver för vårt moderna samhälle.

Men vad fokuserar ”världssamfundet” på? Olika radikala åtgärder som syftar till att fösa in alla människor till ”klimatsmarta” storstäder där vi ska bo i mikrolägenheter för att göra av med så lite energi som möjligt. Vi ska inte resa med bil, för det skapar klimatgaser. Vi ska inte flyga, där har Sverige som ett av de första länderna i världen redan lagt på en klimatskatt som ska fördyra biljetter i det uttalade syftet att minska flygandet. Vi ska inte äta kött, för kossor fiser och rapar klimatgaser, utan vi ska istället äta insekter som kan livnära sig på matavfall som kor och grisar ratar. Detta har till och med fått ett namn, ”cirkulär agrikultur”. Smaka på den.

Vår frihet urholkas, vår livskvalitet sänks, om globalisterna får sin vilja igenom kommer vi att tilldelas koldioxidkvoter som ska hålla oss i schack så vi inte konsumerar för mycket. Bara den rikaste procenten kommer att ha råd med hus på landet och en elbil att ta sig dit med. Det är samma människor som flyger privatjet till klimatmöten och äter fina stekar medan de diskuterar hur de ska påpracka oss en insektsdiet.

Det ser jag som det största hotet mot mänskligheten, inte att temperaturen eventuellt höjs någon grad. Vilket i sig verkar allt mer osannolikt.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

”Vad hände med Sveriges demokrati?”

”Vad hände med Sveriges demokrati?”

🟠 LEDARE. Förra veckan, den 18 april, började en klimataktivist plötsligt skrika från riksdagens åhörarläktare under en debatt. ”Som medborgare i Sverige skäms jag över att behöva säga till er att göra ert jobb!” Vakterna ingrep snabbt och resolut. Medan mannen släpades bort ropade han ett sista budskap till politikerna: ”Det är en klimatkatastrof och det är tomt inne i riksdagen. Jag undrar: Vad hände med Sveriges demokrati? Låt folket bestämma!” Det avslöjar en självbild hos klimataktivisterna som är så långt ifrån verkligheten man kan komma.

Läs även:

Energipolitiken och globalisternas verkliga mål

Energipolitiken och globalisternas verkliga mål

🟠 DEBATT. I FN:s Agenda 2030, som Sveriges regering aktivt arbetar för att uppfylla, uppställs mål som gäller ett stort antal samhällsområden. Man har beträffande dessa formulerat 17 mål av typen: ingen fattigdom, ingen hunger, god utbildning för alla, hållbar energi för alla, fredliga och inkluderande samhällen och liknande. Men med tanke på de enorma ökningarna av välfärden som världens länder uppnått sedan andra världskriget på basis av sina liberala ekonomiska system, kunde man i FN:s arbete vänta sig en fortsatt utveckling på de grunderna. Istället är det uttalade syftet att ”tänka om angående kapitalismen” och införa ”en intressentkapitalism”, vilket i praktiken är socialism som aspirerar på världsherravälde. Det skriver veckans debattör, Dan Ahlmark.

Vad har hänt sedan 90-talet?

Vad har hänt sedan 90-talet?

🟠 När Henrik Dagård ”hade fel”. Ibland är det lätt att få för sig att det politiska och mass­mediala klimatet är statiskt och att ingenting förändras. Men det stämmer inte riktigt. Förändringar sker, om än långsamt. Den politiska korrektheten härskar fortfarande inom system­media, men det blir allt lättare att uttala de oönskade sanningarna. Veckans debattör Bitte Assarmo drar paralleller mellan två utspel med 27 års mellanrum.

Det verkliga paradigmskiftet

Det verkliga paradigmskiftet

🟠 LEDARE. Det är bra att Sverigedemokraterna börjat tala högt om det pågående folkutbytet. Äntligen. Det verkliga paradigmskiftet är dock ett annat: SD har pekat på att folkutbytet är medvetet. Ingen är så dum att man inte förstår att importen av hundratusentals människor från tredje världen varje år innebär att ursprungsbefolkningen trängs undan, men ingen i SD-toppen har vågat säga det öppet – fram tills nu.

Nyhetsdygnet

De senkomnas förundran

🟠 Bokrecension. Mustafa Panshiri och Jens Ganman har nu i flera år tillsammans och var för sig skrivit och debatterat om hur Sverige håller på att förändras. De förstår att det mångkulturella samhället inte fungerar, de tar upp gängkriminaliteten, och de provar att bryta mot gamla PK-normer om hur debatten ska föras. De känner sig för, bit för bit, kan man säga. Denna bok innehåller resereportage runtom i Sverige gjorda under 2022 och 2023, och de reser även till Frankrike och Finland. Men de har inte mycket att säga.

Peter Gøtzsche i härnadståg mot psykiatrin

🟠 Bokrecension. Den stridbare och frispråkige Peter Gøtzsche är specialistläkare i internmedicin och professor i klinisk försöksdesign och analys vid Köpenhamns universitet. Han har publicerat över 75 artiklar i fem stora vetenskapliga tidskrifter. Han har skrivit flera böcker där han inte håller igen på kritiken. Läkemedelsindustrin kal­lar han regelmässigt för kriminalindustrin.

Sugen på att äta i rymden?

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Ett franskt start-upbolag, Zephalto, som grundades av flygingenjören Vincent Farret d'Astiès, kommer att låta sex personer lyfta 25 kilometer över jorden i en tryckkapsel fäst vid en ballong. Passagerarna kommer att serveras måltider tillagade av stjärnkockar (sic!) och franskt vin samtidigt som de betraktar jorden från ovan jorden

Hur verkligheten kan vara en summa av alla möjliga verkligheter

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Richard Feynmans vägintegral är en kraftfull metod för att förutsäga fysiska fenomen och nästan en filosofi. Fysiker kämpar fortfarande för att förstå hur man använder den och vad resultaten betyder. Den amerikanske fysikern Richard Feynman presenterade i sin doktorsavhandling en alternativ formulering av kvantmekaniken baserad på ”vägintegraler”. Detta kom att kallas vägintegralformuleringen eller funktionalformuleringen av kvantmekaniken.

Så kan en fientlig AI teoretiskt utplåna mänskligheten

🟠 Artificiell intelligens förbättrar sig själv. Med en ofattbar intelligens och förmågor som vida överstiger våra egna kan en artificiell intelligens (AI) komma att bli en välsignelse för mänskligheten. Men allt fler experter varnar för att risken finns att vi tappar kontrollen och att en AI blir vår undergång. En sak som dock sällan utforskas när media belyser ämnet är hur en skadlig eller fientlig AI praktiskt skulle kunna agera.

Vindkraft till havs hotar Östersjö­tumlaren – riskerar utrotning

🟠 Samtidigt som vindkraften prisas som ”klimatvänlig”, riskerar konsekvenserna för djur och natur att bli ödesdigra. För Östersjöns enda val – tumlaren – är läget särskilt allvarligt. Populationen på 500 individer är sedan länge utrotningshotad, och nu varnar forskare för att de stora vindkraftsparkerna till havs ökar belastningen ytterligare. ”Undervattensbuller kan leda till både hörselskador och död. Tumlarna är helt beroende av att kunna använda sina klickljud för att navigera och hitta mat. När deras hörsel försämras eller försvinner helt riskerar de att svälta ihjäl”, varnar Magnus Danbolt, chef för naturvårdsenheten på Länsstyrelsen i Kalmar län. I denna del två av Nya Tiders reportageserie om havsbaserad vindkraft granskar vi dess förbisedda miljöeffekter.

Paschs säkra tändstickor

🟠 HISTORIA Tändstickan har en lång historia – de första nämns i en kinesisk källa från cirka 950 e.Kr. – och har i Europa utvecklats av olika uppfinnare. Det var dock den svenske kemisten Gustaf Erik Pasch som utvecklade säkerhetständstickorna och tog patent på denna uppfinning 1844.

Stig Dagerman och Tyskland

🟠 HISTORIA Tysk höst, som är skriven av Stig Dagerman, är en reportagebok av stort historiskt värde än idag. I den här reportageboken berättar Dagerman nämligen om vad han såg och fick veta av olika personer han mötte och talade med under ett besök i ett sönderbombat Tyskland hösten 1946.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.
Onlinecasinos.se hjälper dig att välja bäst online casino
uudetkasinot.com/ listar Finska casinon online

Senaste numret

NyT21web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.