<strong>MiG-31 ”FOXHOUND”</strong> var först i världen med fasstyrd systemradar när det togs i tjänst 1981. Tekniken gör det möjligt att genom att variera radarns fas och amplitud styra dess riktning helt på elektronisk väg, utan rörliga mekaniska delar. MiG-31 förblev det enda jaktflyget med denna radarteknik ända till år 2000, då japanska multirollflygplanet Mitsubishi F-2 introducerades. Svenska JAS 39 Gripen har det inte. MiG-31 hade även avancerad elektronik och datalänk när den lanserades. Tack vare uppdateringar av datorer och radar anses det fortfarande ligga i framkant vad gäller de kombinerade förmågorna att följa mål, se och skjuta långt samt kunna samverka och leda andra jaktflygplan. Det ryska försvarsdepartementet räknar med att ha modellen kvar i tjänst till åtminstone 2030-talet. Foto: Vitaly V. Kuzmin
Sex stridsflygplan av typen MiG-31 ”Foxhound” från Ryssland har nyligen landat i Syriens huvudstad Damaskus. Leveransen är en del av ett avtal som undertecknades redan 2007. Flera militära bedömare har förvånats och undrar vad Syrien i nuvarande pressade militära situation ska med ett så dyrt och utpräglat jaktflygplan till. Nya Tiders källor pekar på möjliga politiska och militära förklaringar. Moskva gör med leveransen en skarp politisk markering mot Syriens fiender.
Turkiska nyhetssidan BGN News var först ut med den i främst militära kretsar uppseendeväckande nyheten. Den 16 augusti rapporterade de att sex rysktillverkade Mikojan-Gurevitj MiG-31 jaktflygplan landat på den syriska flygbasen Mezzeh, som ligger cirka en halvmil sydväst om Damaskus stadskärna. Enligt uppgifter från anonyma militära källor i Centralasien ska 16 syriska piloter och navigatörer som utbildats i Ryssland medfölja jaktplanen.
MIG-29 ”FULCRUM” tillhörande SAAF på en bas någonstans i Syrien. Det är ett multirollplan med tyngdpunkt på jakt som hyfsat kan mäta sig med motsvarande västerländska. Det totala antalet har Syrien lyckats hemlighålla. MiG-29:or har setts vid flygbasen Sayqal i Damaskus. Den tros vara hemmabas för 2-3 skvadroner (en skvadron består av minst 12 flygplan) MiG-29:or. Dessa utplaceras temporärt på andra flygbaser som de sedan opererar ifrån. Kollage: luftwaffeas.blogspot.com
Dela artikeln
28 augusti, 2015
,
06:31
Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.
🟠DEBATT. BRICS framställs som en motpol till G7 och förkämpe för den ”globala söderns” utvecklingsländer. Den sägs bygga en multipolär värld, som Ryssland och Kina förespråkar. Många jublar över utvecklingen, både oppositionen i Väst och fattiga i u-länder, men verkligheten är som så ofta en helt annan. Bakom kulisserna drar globalisterna i trådarna även här, och vi kan redan nu se vilken sida som kommer att gå vinnande ur den skapade kraftmätningen och vilken kontinent som kommer gå under i processen. Det menar veckans debattskribent Christer Ericsson, Nya Tiders utrikesredaktör.
🟠HISTORIA Nya testamentets kanon utgörs av 27 skrifter: fyra evangelier, Uppenbarelseboken samt brev. Denna kanon sammanställdes under 300-talet, men dessa 27 skrifter är inte de enda kristna skrifter som finns. Ett mycket stort antal evangelier, böcker, sånger och apokalypser skrevs under 100-300-talen och några enstaka skrifter kom även till långt senare. Dessa kom inte med i Bibeln utan utgör Nya testamentets apokryfer. Även om dessa skrifter inte är kanon har de varit betydande och ger intressanta inblickar i den tidiga kristendomen.
🟠Prognos som förskräcker. Den statliga amerikanska vetenskapsorganisationen NOAA:s prognoscenter för rymdväder förutspår noll solfläckar under åren 2031 till 2040. Det är en extrem situation som inte inträffat så länge mänskligheten räknat solfläckar och vi kastas därmed in på okänt vatten vad gäller vårt solsystem. Förutsägelsen ligger dock i linje med den världsledande solforskaren Valentina Zharkovas varningar sedan många år tillbaka om att vi gått in i Stort solminimum. Hon pekade 2019 ut olika förebud på detta för oss katastrofala fenomen, där ett är de extrema hagelstormar vi i sommar sett i Europa och världen. Prognosen och olika observationer i år ger skäl till mycket stor oro. Nya Tider förklarar i denna unika analys varför.
🟠 Valentina Zharkova är en ukrainsk solforskare med en gedigen akademisk bakgrund, unik världsledande forskning och otaliga banbrytande publikationer. Hon utexaminerades 1975 med högsta utmärkelse i tillämpad matematik vid Kievs nationella universitet (KNU). Zharkova doktorerade 1984 i astrofysik, med specialitet på ”Strålningsöverföring av solprominenser”, vid det astronomiska huvudobservatoriet i Kiev. Hon arbetade därefter i många år som forskare och lektor vid KNU.
🟠UTRIKES En av Ukrainas närmaste allierade, grannlandet Polen, har nu tröttnat rejält på president Zelenskyj. Den forna vänskapen är som bortblåst och nu går Polens premiärminister till offentligt angrepp mot Ukrainas president. Bakgrunden till den frostiga stämningen är att Polen, som bistått Ukraina med vapen, pengar och flyktingmottagande ända sedan invasionen, nu plötsligt blivit anklagade av Zelenskyj för att ”gå Rysslands ärenden”.
🟠 Italien beslutade nyligen att inte gå telecomindustrin till mötes och höja gränsvärdena för strålning. 5G kräver kraftigt ökad effekt jämfört med tidigare teknologier för att fungera som tänkt, men italienska myndigheter anser att en ökad strålning innebär en för stor risk för folkhälsan.
🟠 Finlands tidigare statsminister, socialdemokraten Sanna Marin, har fått ett välbetalt jobb inom globalistiska kretsar, mindre än ett halvår efter att hon förlorade valet i april i år. Hon har rekryterats till Tony Blair-institute, bildat av Storbritanniens tidigare premiärminister Tony Blair som är ökänd för att ha startat fem krig under sin tid på Downing Street. Enligt uppgift får hon ”väldigt, väldigt bra” betalt.
🟠Bokrecension. Det här är ganska rolig bok, som försöker ge ett franskt perspektiv på globaliseringens och liberaliseringens effekter. Christophe Guilluy är geograf, och har skrivit en rad uppmärksammade debattböcker de senaste 20 åren. Boken är väldigt välskriven, full av slagkraftiga formuleringar. Det är lätt att böcker som försöker reda ut sociala förhållanden och samhällstillstånd blir akademiska tegelstenar, men inte denna. Språket är som en lätt berusad hockeymatch, fullt av hårda puckar och snabba passningar.
🟠 Filmen Barbie marknadsförs som en film för hela familjen och miljoner har redan sett den. Många går dock från biograferna med en känsla av besvikelse eller rent av i vredesmod. Filmen tolkas av många kritiska röster som en attack på familjen där både Barbie och Ken sviker sina naturliga könsroller och inte tar sitt ansvar. Speciellt många kvinnor som uppskattat Barbie som barn har blivit bestörta.
🟠 Fäbodar omges idag av ett romantiskt skimmer, en rest av en svunnen tid. Men också i dag, långt efter deras storhetstid, finns det de som vill leva fäbodsliv på traditionellt vis.
🟠Om Alexander Roslins konstnärskap. Den svenske 1700-talskonstnären Alexander Roslin är än idag känd och uppskattad för sin förmåga att fånga hur siden och sammet kan skimra och glänsa i ljus. Han valdes in i franska konstakademin och har målat flera berömda porträtt.
🟠VETENSKAP OCH TEKNIK Har du någonsin sett någon sticka ut tungan när de försöker göra någonting ”pilligt”? Beteendet kan se lustigt ut och verka helt irrationellt, men att sticka ut tungan medan man koncentrerar sig på händernas rörelser avslöjar en historia av evolutionära samband.
🟠VETENSKAP OCH TEKNIK Efter att ha analyserat 30 års data kom forskare till en överraskande slutsats om klimatet på planeten Neptunus, en isjätte i vårt solsystem. Men underligt nog är motsvarande forskning om jorden nästan frånvarande från debatten om klimatförändringarna.
🟠VIDEO I Budapest, Ungern, träffades nyligen sex nationalistiska partier för att forma ett samarbete inför EU-valet nästa år. Under högtidliga former undertecknade de ett manifest mot globalism och för fria nationer.
🟠11 exempel på konkreta framtidsplaner för planeten. World Economic Forum (WEF) är en av de mest inflytelserika globalistiska privata organisationerna som finns i världen. De ingår samarbete med FN och skryter öppet med att deras lärjungar ”infiltrerar” världens regeringar. Men vad döljer sig egentligen bakom allt prat om ”hållbarhet”, ”resiliens” och ”Den stora återställningen”? Nya Tider listar elva av de mest förryckta idéer som WEF verkar för.
🟠HISTORIA Nya testamentets kanon utgörs av 27 skrifter: fyra evangelier, Uppenbarelseboken samt brev. Denna kanon sammanställdes under 300-talet, men dessa 27 skrifter är inte de enda kristna skrifter som finns. Ett mycket stort antal evangelier, böcker, sånger och apokalypser skrevs under 100-300-talen och några enstaka skrifter kom även till långt senare. Dessa kom inte med i Bibeln utan utgör Nya testamentets apokryfer. Även om dessa skrifter inte är kanon har de varit betydande och ger intressanta inblickar i den tidiga kristendomen.
🟠HISTORIA Immanuel Nobel den yngre är inte lika känd som sin son, Alfred Nobel, men han var inte desto mindre en betydande uppfinnare – särskilt när det gällde vapen. Han utvecklade bland annat undervattensminor.
🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.