Rånare körde in en hjullastare genom en glasvägg på Kista Galleria och sedan genom korridorerna fram till ett växlingskontor, som man rammade. Det är oklart om man fått med sig något stöldbyte. Foto: Nya Tider
Rånare körde in en hjullastare genom en glasvägg på Kista Galleria och sedan genom korridorerna fram till ett växlingskontor, som man rammade. Det är oklart om man fått med sig något stöldbyte. Foto: Nya Tider

Kista Galleria rammades av rånare igen – nu med hjullastare

I natt körde rånare in i Kista Galleria igen, denna gång med en hjullastare. Liksom tidigare tog man sig in genom att ramma glasväggen vid Max hamburgerrestaurang. Sedan körde man inne i gallerians korridorer fram till ett växlingskontor, men det är oklart om man lyckades få med sig något av värde.

Nya Tider kunde nyligen (v.34/2022) visa exklusiva bilder från en händelse då mångkulturella Kista Galleria rammades av två personbilar. Den ena hade använts för att ramma gallerians yttervägg medan den andra kördes in och rammade ett växlingskontor. Rånarna lyckades inte får med sig något av värde den gången.

Hjullastaren krossade glasväggen vid Max hamburgerrestaurang. Foto: Nya Tider
Hjullastaren krossade glasväggen vid Max hamburgerrestaurang. Foto: Nya Tider

Nu har en liknande ”smash and grab”-aktion hänt igen, men denna gång inte med hjälp av personbil utan med en stor hjullastare. Målet för inbrytningen var detsamma som då: hamburgerrestaurangen Max, varifrån rånarna sedan tog sig in i gallerian för att nå ett växlingskontor.

Ett vittne som Nya Tider talat med var på plats tidigt på morgonen onsdag den 7 september då den fräcka kuppen genomfördes.

Förödelsen var stor på uteserveringen - igen. Foto: Nya Tider
Förödelsen var stor på uteserveringen – igen. Foto: Nya Tider

– Den här gången var det en hjullastare. Jag gick in i gallerian. Det luktade diesel. Jag inser att maskinen är ju för fan fortfarande igång. Jag frågade då polisen ”Varför stänger ni inte av den?”, varpå de svarade ”Du, vi går inte i närheten av den”.

– Vår kära polis, som ska skydda oss mot ont, kan eller vill inte ens vrida av tändningen på en hjullastare.

Det luktade avgaser i gallerian för polisen vågade inte gå fram till hjullastaren och stänga av motorn. Foto: Nya Tider
Det luktade avgaser i gallerian för polisen vågade inte gå fram till hjullastaren och stänga av motorn. Foto: Nya Tider

Att rånarna lyckats få tag i en hjullastare är han inte förvånad över.

– Det byggs utav helvete i Stockholm. Inte bara bostäder. Även förbifarten. Det finns maskiner överallt. Nycklarna är dessutom likadana till många maskiner, så har man lyckats få en nyckel har man tillgång till i stort sett vilket fordon som helst.

Enligt SVT har polisen inga misstänkta för brottet och man menar att det är oklart om rånarna fått med sig något byte denna gång.

– Vi tror att de var ute efter ett växlingskontor men att det har misslyckats, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Genom att köra in genom väggen kringgick man de ramningshinder som svenska butiker numera tvingas sätta upp vid sina entréer. Man är närmast ensam om denna skyddsåtgärd i världen, den behövs ingen annanstans. Foto: Nya Tider
Genom att köra in genom väggen kringgick man de ramningshinder som svenska butiker numera tvingas sätta upp vid sina entréer. Man är närmast ensam om denna skyddsåtgärd i världen, den behövs ingen annanstans. Foto: Nya Tider
Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Läs även:

Kristersson får högre lön

Kristersson får högre lön

🟠 INRIKES Statsminister Ulf Kristersson och regeringens 23 ministrar får höjda arvoden, efter ett beslut från Statsrådsarvodesnämnden. För Kristerssons del innebär det en löneökning med 7 000 kronor till 198 000 kronor i månaden.

Vaccinskandal: Svensk 13-åring dog efter covidvaccin

Vaccinskandal: Svensk 13-åring dog efter covidvaccin

🟠 INRIKES En 13-årig svensk pojkes sista plågsamma andetag efter att han fått covidvaccin blev starten på en kamp för rättvisa för hans pappa. En kamp som nu fått åklagarmyndigheten att starta en förundersökning gällande något som bara är toppen på ett isberg – en vaccinskandal där över 80 000 svenska barn utsatts.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Bob Dylans syn på världen, sedd genom låttexter

🟠 BOKRECENSION Stjärnorna är också fans. Även de tittar upp mot sin stjärna och drömmer. Så här på ålderns höst (han fyller 83 i år) har Bob Dylan skrivit sin tackbok till några av de som inspirerade honom till att bli vår tids störste låtskrivare. Bob Dylans betydelse för modern kultur går knappast att överskatta, han har beskrivits som ”den som gav popmusiken en hjärna”. Förutom otaliga skivor har han även givit ut en del böcker. Denna den senaste är, precis som självbiografin Chronicles, Volume one (2004) skriven i en fri och associativ stil genom vilken Dylan ofta ger fritt spelrum åt sin fantasi.

Varför är det tabu att tala om Swexit?

🟠 BOKRECENSION Varför var vänstern på 1990-talet skeptisk till EU:s föregångare EG medan de borgerliga var entusiastiska, och varför är det främst högermänniskor som idag ifrågasätter EU? Carl Albinsson, själv tidigare moderat och öppen anhängare av EU, granskar i sin bok Varning för Swexit! Högerväljarnas kluvna syn på EU opinionens svängningar och ger de borgerliga råd för hur de ska undvika den Swexitdebatt som deras väljare vill ha.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.