Inte så tryggt längre. Hur länge kommer det att dröja innan laglydiga medborgare organiserar sig för att skydda sina bostadsområden och sina nära och kära från de kriminella gängen? Foto: second-opinion.se

Folk kommer att ta lagen i egna händer

LEDARE.
Det är en mycket oroande utveckling när våldtäktsmän får hundra­tusentals kronor på grund av tek­nikaliteter och där beviskraven ställs så högt att det blir i princip omöjligt att få brottslingarna fällda. Vi närmar oss snabbt en situation där medborgare tvingas att skipa sin egen rättvisa.

Sverige är värst i Europa vad gäller gängskjutningar och vi som har genomskådat den mångkulturella lögnen förstår att det inte kommer att gå att bryta utvecklingen förrän man erkänner att det handlar om kriminella klaner med kusiner och farbröder inom polisen, rättsväsendet och politiken. Man kan helt enkelt inte applicera den svenska individualistiska, myndighetstroende mentaliteten på en medeltida klankultur och tro att man får resultat.

Ett fall som upprört särskilt många men som inte är unikt är den våldtäktsdömde syriern Damir Al-Ali som fick 840 000 kronor i skadestånd, medan hans offer fick nöja sig med 3 000 kronor (se NyT v.35/2021). Det höga skadeståndet berodde inte på att syriern friats, han befanns skyldig till att ha deltagit i två grova gruppvåldtäkter med tortyrinslag, men efter att fallet varit upp i Högsta domstolen beslutades att han nog ändå var 16 år när han våldtog och därmed suttit i fängelse för länge.

En vanlig invändning är att om man är gammal nog att våldta så är man gammal nog att sitta i fängelse utan någon löjlig straffrabatt. En annan är att skadeståndet åtminstone först och främst borde gå till att betala vad offren tilldömts i domstol, men inte ens det gick enligt svenska regler. Det kan tilläggas att Nya Tider haft anledning att återkomma till Damir Al-Ali, då han återfallit i nya brott (se nätutgåva v.34/2021).

Ett annat uppmärksammat fall är mordet i Märsta norr om Stockholm, där en gängkriminell 23-åring från Afrika i tingsrätten dömdes till livstids fängelse för att han skjutit ihjäl en annan gängkriminell på en busshållplats, och sedan åkt därifrån på en elspark­cykel. Bevisningen var övertygande, hans DNA fanns på patronhylsorna, och den jacka som mördaren bar vid skjutningen hittades i hans bostad med DNA och blodspår från mordoffret. Ändå friades 23-åringen i hovrätten – bevisen ansågs inte starka nog.

Lägg till detta alla rättegångar där offer och vittnen plötsligt inte minns något av vad de berättat i polisförhör och de åtalade kan gå flinande därifrån.

Man kan få känslan av att skjutningarna bara handlar om att de kriminella tar kål på varandra, men morden är bara toppen på ett isberg. Den delen av isblocket som är osynligt under ytan – den kriminalitet som inte visas på tv-nyheterna – sker varje dag och riktas mot dig och mig. Det är rån, inbrott, försök att sälja narkotika till barn, oprovocerade attacker och annat som inte bara handlar om att berika sig utan det verkar lika ofta handla om att visa dominans.

I NyT v.5/2023 skrev jag om att de kriminella gängen bland annat tjänar storkovan på att lura svenska äldre. Enligt officiell statistik luras uppåt 60 äldre på pengar varje dygn i Sverige, året om! Och då är mörkertalet förmodligen betydande. I samma nummer av Nya Tider publicerade vi ett reportage om Kistabomben och kriget mellan de kriminella ligorna. Om inte knarkhandeln hade varit så lukrativ, så hade det nog inte vara något att kriga om.

Min poäng är att även om de spektakulära morden syns på löpsedlarna, så är de som drabbas mest vanliga svenska familjer, ungdomar och åldringar.

Då sticker det extra i ögonen om polisen lägger resurser på att stå utanför villa­områden och mäta hastigheten, och se till att alla som kör 6 kilometer för fort får betala några tusenlappar.

Jag är förvånad över att fler inte tagit rättvisan i egna händer. Fäder vars döttrar och söner råkar ut för mångkulturen måste knyta näven i fickan när rättsväsendet fallerar, men förr eller senare kommer näven ut.

Detta är förstås myndigheterna väl medvetna om. Det är därför polisen slår ned så hårt på medborgargarden, de vill inte att människor organiserar sig och skyddar sina områden. Det skulle visa att det går att stävja brottsligheten och polisen skulle få ännu mer kritik.

Men poliserna är inte så många, hur ska de kunna stoppa medborgargarden i varje svensk stad, i varje villaområde eller bostadskvarter? Det kanske är vanligare än vi tror att laglydiga invånare organiserar sig, men det rapporteras bara inte i syfte att hindra att fler tar efter.

Om polisen inte klarar att sätta stopp för de gängkriminella – och det har de själva sagt att de inte klarar – så kan jag inte se många andra alternativ.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Massinvandringens prislapp

Massinvandringens prislapp

🟠 DEBATT. Arbetsinvandringen var en lönsam affär för Sverige. Sedan krigsslutet bidrog invandrarna årligen med en procent till Sveriges växande BNP. I början av 1970-talet drabbades Sverige av en lågkonjunktur och ströp arbetsinvandringen. ”Flyktinginvandringen” kom som en ersättare och på något självklart sätt antogs det att också den skulle bli lönsam. När riksdagen i mitten av 1970-talet bestämde att Sverige i fortsättningen skulle vara ett mångkulturellt land ansågs det därför inte behövligt med någon ekonomisk utredning av konsekvenserna.

Läs även:

Antidemokrater – vilka är de?

🟠 LEDARE. Nyligen förbjöd Grekland det nationalistiska partiet Hellenes. Detta utan att partiet egentligen begått något brott – anklagelserna var högst svepande, vilket vi berättar om närmare i detta nummer. Den verkliga orsaken verkar i­stället vara att Hellenes fick oväntat stort stöd av väljarna och med valet bara några veckor bort såg makthavarna ingen annan utväg än ett förbud.

Massinvandringens prislapp

Massinvandringens prislapp

🟠 DEBATT. Arbetsinvandringen var en lönsam affär för Sverige. Sedan krigsslutet bidrog invandrarna årligen med en procent till Sveriges växande BNP. I början av 1970-talet drabbades Sverige av en lågkonjunktur och ströp arbetsinvandringen. ”Flyktinginvandringen” kom som en ersättare och på något självklart sätt antogs det att också den skulle bli lönsam. När riksdagen i mitten av 1970-talet bestämde att Sverige i fortsättningen skulle vara ett mångkulturellt land ansågs det därför inte behövligt med någon ekonomisk utredning av konsekvenserna.

Nyhetsdygnet

De senkomnas förundran

🟠 Bokrecension. Mustafa Panshiri och Jens Ganman har nu i flera år tillsammans och var för sig skrivit och debatterat om hur Sverige håller på att förändras. De förstår att det mångkulturella samhället inte fungerar, de tar upp gängkriminaliteten, och de provar att bryta mot gamla PK-normer om hur debatten ska föras. De känner sig för, bit för bit, kan man säga. Denna bok innehåller resereportage runtom i Sverige gjorda under 2022 och 2023, och de reser även till Frankrike och Finland. Men de har inte mycket att säga.

Peter Gøtzsche i härnadståg mot psykiatrin

🟠 Bokrecension. Den stridbare och frispråkige Peter Gøtzsche är specialistläkare i internmedicin och professor i klinisk försöksdesign och analys vid Köpenhamns universitet. Han har publicerat över 75 artiklar i fem stora vetenskapliga tidskrifter. Han har skrivit flera böcker där han inte håller igen på kritiken. Läkemedelsindustrin kal­lar han regelmässigt för kriminalindustrin.

Riksbyggare Gustav Eriksson Vasa

🟠 HISTORIA. Den sjätte juni i år är det femhundra år sedan Gustav Eriksson Vasa utsågs till kung av Sverige. Historien om ursprunget till Vasaloppet och hur Vasa sedan ledde befrielsekriget som resulterade i att den danske unionskungen Kristian II drevs ut ur Sverige är allmänt känd, men vad som hände därefter är egentligen ännu viktigare. Som kung drev Gustav Vasa ihärdigt på för att skapa ett enhetligt rike med en effektiv byråkrati. Han kal­las för riksbyggaren som lade grunden för den moderna staten, och han var beredd att gå över lik för att uppnå detta.

Sugen på att äta i rymden?

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Ett franskt start-upbolag, Zephalto, som grundades av flygingenjören Vincent Farret d'Astiès, kommer att låta sex personer lyfta 25 kilometer över jorden i en tryckkapsel fäst vid en ballong. Passagerarna kommer att serveras måltider tillagade av stjärnkockar (sic!) och franskt vin samtidigt som de betraktar jorden från ovan jorden

Så kan en fientlig AI teoretiskt utplåna mänskligheten

🟠 Artificiell intelligens förbättrar sig själv. Med en ofattbar intelligens och förmågor som vida överstiger våra egna kan en artificiell intelligens (AI) komma att bli en välsignelse för mänskligheten. Men allt fler experter varnar för att risken finns att vi tappar kontrollen och att en AI blir vår undergång. En sak som dock sällan utforskas när media belyser ämnet är hur en skadlig eller fientlig AI praktiskt skulle kunna agera.

Vindkraft till havs hotar Östersjö­tumlaren – riskerar utrotning

🟠 Samtidigt som vindkraften prisas som ”klimatvänlig”, riskerar konsekvenserna för djur och natur att bli ödesdigra. För Östersjöns enda val – tumlaren – är läget särskilt allvarligt. Populationen på 500 individer är sedan länge utrotningshotad, och nu varnar forskare för att de stora vindkraftsparkerna till havs ökar belastningen ytterligare. ”Undervattensbuller kan leda till både hörselskador och död. Tumlarna är helt beroende av att kunna använda sina klickljud för att navigera och hitta mat. När deras hörsel försämras eller försvinner helt riskerar de att svälta ihjäl”, varnar Magnus Danbolt, chef för naturvårdsenheten på Länsstyrelsen i Kalmar län. I denna del två av Nya Tiders reportageserie om havsbaserad vindkraft granskar vi dess förbisedda miljöeffekter.

Paschs säkra tändstickor

🟠 HISTORIA Tändstickan har en lång historia – de första nämns i en kinesisk källa från cirka 950 e.Kr. – och har i Europa utvecklats av olika uppfinnare. Det var dock den svenske kemisten Gustaf Erik Pasch som utvecklade säkerhetständstickorna och tog patent på denna uppfinning 1844.

Stig Dagerman och Tyskland

🟠 HISTORIA Tysk höst, som är skriven av Stig Dagerman, är en reportagebok av stort historiskt värde än idag. I den här reportageboken berättar Dagerman nämligen om vad han såg och fick veta av olika personer han mötte och talade med under ett besök i ett sönderbombat Tyskland hösten 1946.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.
Onlinecasinos.se hjälper dig att välja bäst online casino
uudetkasinot.com/ listar Finska casinon online

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.