eNyT v. 52/2019

Fransk minister åker på solsemester trots förbud

 Den franske miljöministern har beslutat att lämna Frankrike under helgdagarna i slutet av året – ett beslut som strider mot de instruktioner som premiärministern gett regeringen.

En attack mot makten i Moskva?

 En så kallad ”ensamvarg”, beväpnad med Kalasjnikovs, öppnade eld på Lubjankatorget, en central plats i den ryska huvudstaden, nära kvarteret som inrymmer kontoren för den federala säkerhetstjänsten, populärt kallad FSB.

Grunge sett ur ett metapolitiskt perspektiv

 Musiken är en högt sofistikerad konstform som har påverkat människorna sedan tidernas begynnelse. Men det var inte förrän sent i historien den började upptecknas. Innan dess hade den traderats muntligt från generation till generation. Från medeltiden och framåt förändrades tonsättarens roll i takt med att den västliga världen blev alltmer sammansatt och förändrades, och musiken speglade ofta de ibland radikala omvälvningarna i de kulturer som var i ständig gungning.

Space Force : President Trump inviger officiellt USA:s rymdstyrkor

 2018 höll Trump ett tal i San Diego där han uttryckte behovet av en ”Space Force”, en rymdstyrka. Han hånades vid tillfället, men nu är det alltså officiellt. Bakgrunden är en ökad kinesisk och indisk närvaro i rymden, förutom Rysslands långa historia av rymdfärder, med åtföljande militära hot.

Konjunkturinstitutet: Konjunkturbarometern fortsätter att peka neråt

 Konjunkturinstitutets månatliga uppföljning av det svenska konjunkturläget har varit en dyster läsning under det senaste halvåret. Indikationerna har pekat neråt sedan i våras, med risk för en krympande ekonomi. Den så kallade konfidensindikatorn ger en uppfattning om hur olika aktörer ser på framtiden. Värdet ligger under 100 i novembermätningen, vilket ses som ett tecken på en fortsatt försämring av konjunkturen.

Konjunkturinstitutet: Regeringens miljöekonomiska politik håller inte

 I en rapport som släpptes den 11 december i år visar Konjunkturinstitutet att regeringen inte når sina miljöekonomiska mål. Flera centrala så kallade miljöåtgärder får svidande kritik från Konjunkturinstitutet. Det gäller såväl flygskatten som tvångsinblandningen av biodrivmedel i bensin och diesel och bonus/malus-systemet för beskattning av nya bilar.

Riksbanken fattade idag beslut om att överge den skakiga negativa räntepolitiken

 Vid en presskonferens idag meddelade Riksbankens chef, Stefan Ingves, att direktionen beslutat att höja räntan med 0,25 procent till 0,0 procent. Beslutet, som träder i kraft den 8 januari 2020, var väntat, efter en lång period med aviseringar om att minsuräntan skulle komma att överges i slutet av 2019. Beslutet var dock inte enhälligt.

God Jul önskar Flygvapnet

 Den 18 december gjorde F17 i Kallinge sin andra julgransflygning för året. Vädret var huvudsakligen vackert även om rutten fick läggas om på grund av dåligt väder över Gotland. Julgransflygningarna är ett uppskattat inslag och bidrar till att sprida en positiv bild av försvaret. Nya Tider passade på att ta bilder vid landningen på F17.

Flykting utvisas efter våldtäkt av svensk kvinna

 Två araber kunde gripas kort efter att polisen gått ut med bilder på dem efter att en svensk kvinna våldtagits i Malmö. Nu har Malmö tingsrätt dömt en av dem till fängelse och utvisning. Den andre mannen frias däremot eftersom man menar att hans närvaro vid våldtäkten och kvinnans ord inte var tillräckligt starka bevis för hans inblandning.

Svenskt Näringsliv varnar för brist på investeringskapital i tillverkningsindustrin

 Svenskt Näringsliv släppte den 11 november en rapport om tillgången på riskvilligt kapital för tillverkningsindustrin. Där pekar man på stora och växande problem för industrin att låna pengar till annat än fastigheter och menar att det innebär en stor risk för den framtida ekonomiska utvecklingen i Sverige. Bankerna har helt enkelt inte det egna kapital som krävs för att man skall kunna låna ut pengar om det inte finns en fastighet som säkerhet, enligt rapporten.

Den störste guden i Norden

 Han är känd under namnen Allfadern, Enöga Julfader och Jolner, men det namn han är mest känd under är Oden. Enligt den nordiska religionen skapade han Jorden samt de första människorna tillsammans med sina bröder Vile och Ve. Han offrade sitt ena öga i utbyte mot visdom och julen var hans högtid.

Nato kräver internationellt övervakningsorgan för ”hat” på internet

 Internet bör övervakas och regleras av ett internationellt övervakningsorgan. Den slutsatsen presenteras av forskningscentret Nato Stratcom i Riga. Som namnet antyder är centret en del av den amerikanskledda militäralliansen Nato. Det man vill komma åt är spridning av det man ser som desinformation och hat, samt begränsa människors möjlighet att ha flera olika konton i sociala medier.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.