eNyT v. 51/2020

Påstådd kärnkraftssatsning i Estland och Polen är ”fake news”

 Då och då poppar det upp i media att Polen definitivt valt att gå in i ett kärnkraftsprogram och inte agerar för utbyggnad av vindkraft eller andra förnybara energikällor. Det hävdas till och med att landet skulle vara så idealistiskt att de frivilligt skulle lägga ner sin kolkraft, så nu även Estland enligt ett osakligt inslag i SVT Rapport. Verkligheten är dock att Polen kommer att försörjas med en ny gasledning från Danmark och att vindkraft byggs ut för fullt i Östersjön. Sannolikt kommer också Polen vara det land där biogasproduktionen inom lantbruket snabbast växer fram.

21 mil på nio timmar!

 Med snittfarten 23 kilometer i timmen klarade sig ett engelskt par 21 mil hem med en Porsche Taycan elbil. På vägen försökte de förgäves ladda bilen på elva platser innan de till slut fann en ledig och fungerande laddstolpe med rätt teknik.

Poliser med automatvapen skall patrullera i Stockholm

 Terrorhotet mot julhandeln i Stockholm menas vara så stort att polisen har startat en specialinsats där insatspoliser beväpnade med förstärkningsvapen, det vill säga automatvapen, skall finnas på plats varje dag i citykärnan – allt för att snabbt kunna nedkämpa muslimska terrorister i färd med att massakrera svenskar. Enligt uppgifter till Expressen skall flera varuhus, centrala gator och platser vara prioriterade i insatsen.

Pedofil våldtog spädbarn – döms till 12 års fängelse

 Pedofilen Linus Alexander Vikström, 20, dömdes till 12 års fängelse av Falu tingsrätt för systematiska vaginala, anala och orala våldtäkter av ett spädbarn. Våldtäkter vilka han filmade och spred bland andra pedofiler på nätet. Totalt rör det sig om 49 grova våldtäkter mot barnet och 153 grova sexuella övergrepp vilka skett mellan 2018 och 2020. På nätet skrev Vikström bland annat hur han ”tränar mycket oralt och vaginalt” med sitt offer. Men tack vare en internationell polisinsats kunde pedofilens eskalerande brottslighet stoppas.

Afghansk mördartrio dömda för brutalt bussmord

 47-årige Mohammad-Jawad Ahmadi och hans två söner, 17 och 15 år gamla, dömdes av Gällivare tingsrätt för det brutala hedersmordet på en 20-årig afghansk man på en buss i Kiruna i juli. Offret, som Jawad trodde hade en affär med hans fru, var försvarslöst när de tre afghanerna överöste honom med 99 knivhugg inför skräckslagna vittnen till det barbariska dådet. Jawad fick livstids fängelse, medan sönerna kom undan med sluten ungdomsvård i fyra respektive två år och åtta månader. Ingen av mördarna kommer utvisas ur Sverige.

Polen ratar kolet för kärnkraften – Skånepolitiker vägrar ha någon åsikt om förhöjd elkapacitet

 Allt talar nu för att Polen kommer att börja fasa ut sina kolkraftverk till förmån för mer miljö- och klimatvänlig kärnkraft, där USA bidrar med avsevärda summor i lånepengar samt teknik för uppbyggnaden av inte mindre än sex reaktorer. En energimarknadsforskare vid Institutet för näringslivsstudier säger till nättidningen Nyheter Idag att detta skulle kunna innebära en avsevärd förbättring i södra Sveriges nu svajiga elkapacitet. Men när Nya Tider når ett av de moderata regionråden vill hon inte ens ha en åsikt i frågan.

Farliga biverkningar av coronavaccin

 Redan under första dagen av massvaccinering i Storbritannien har två anställda inom vården, några av de första att vaccineras, drabbats av allvarliga allergiska reaktioner. Nu utfärdas varningar för allergiker – men ingen vet varför vaccinet orsakade reaktionerna.

13-årig flicka fick avföring smetat i ansiktet under överfall

 En okänd man i 25-årsåldern överföll en 13-årig flicka i Västra Frölunda i Göteborg under gårdagen. Under attacken kopplade han ett strypgrepp samt försökte dra omkull flickan men misslyckades – istället kletade han in avföring i den skräckslagna flickans ansikte. Nu söks mannen av polis för den vidriga attacken.

Intensivvårdskaos i Stockholm – nästan slut på platser

 ”Vi behöver hjälp” är ropet från Region Stockholm som drabbats avsevärt mycket hårdare av pandemin än andra regioner uppger Region Stockholms sjukvårdsdirektör Björn Eriksson på en presskonferens i dag. Just nu ligger beläggningen på intensivvårdsavdelningarna i Stockholm på hela 99 procent – det högsta sedan pandemin startade. ”Vi ser just nu en mycket allvarlig situation och vi behöver hjälp”, säger han.

Larmet: Plastpåseskatten försämrar källsorteringen

 Den hårt kritiserade skatten på plastpåsar som regeringen införde i våras leder till nya problem i avfallshanteringen. Nu larmar Telge Återvinning i Södertälje om att felsorteringen av avfall har ökat, vilket bland annat leder till att mer mikroplaster sprids på åkarna.

Ny frihetsdemonstration i tyska Düsseldorf

 Söndagen den 6 december hölls ännu en demonstration mot de hårda coronarestriktionerna i Tyskland, den här gången i staden Düsseldorf i Ruhrområdet. Samtidigt syns nu en tilltagande spänning mellan de som vill återgå till ett öppet, fritt och demokratiskt samhällssystem å ena sidan, samt å andra sidan de som demonstrerar för de hårda restriktionerna. Till den senare kategorin hör kyrkligt aktiva men även vänsterextremister som vill få det till att restriktionsmotståndarna är ”högerextremister” och ”rasister”.

Åklagaren tar målet mot ”Ingrid och Maria” vidare till hovrätten

 Kammaråklagare Helene Jacobsson överklagar nu tingsrättens friande dom mot de båda samhällskritiska journalisterna Ingrid Carlqvist och Maria Celander för hets mot folkgrupp. Tingsrätten gjorde bedömningen att yttrandefriheten i detta fall vägde tyngre än kränkningen av muslimer, vilket åklagaren vill ompröva i hovrätten. Till Nya Tider säger Carlqvist att hon tycker överklagan är märklig, ”eftersom tingsrättens dom är så tydlig och klargörande”.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT49web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.