eNyT v. 50/2020

CISA varnar för Irans offensiva cyberkrigsföring

 Newsgov, en nyhetssajt som täcker skärningspunkten mellan teknologi och politik meddelar att USA:s Cybersecurity and Infrastructure Security Agency, CISA, nu varnar för att Iran stärker sin förmåga till cyberkrigsföring. En observatör tror dock att varningen är mer tänkt för Iran än för resten av världen.

Muslim halshögg lärare – får hjältebegravning

 Terroristen Abdullakh Anzorov, 19, mördade och skar huvudet av den 47-årige franske läraren Samuel Paty i Paris i oktober i år. Händelsen ledde till ett större uppvaknande i Frankrike som drabbats i hög grad av muslimska terrordåd de senaste åren – allt fler börjar inse riskerna med en växande muslimsk befolkning i landet. Men medan Paty hyllades för sitt försvar av yttrandefrihet och sekulära värderingar valde det muslimska Tjetjenien att istället hylla mördaren med en hjältebegravning.

Vad sysslar du med, Kerstin Koorti?

 Den centerpartistiske politikern Oskar Åsberg är åtalad för att ha köpt sexuella tjänster av minderåriga. När Nya Tider idag bevakade rättegången mot Åsberg i Stockholms tingsrätt fick hans advokat Kerstin Koorti för sig att ”skydda” sin klient. På det mest bisarra och patetiska sätt.

Tyska säkerhetstjänster har förhindrat ett dussin islamistiska attacker

 Tyska säkerhetsmyndigheter har förhindrat 12 islamistiska terroristattacker i landet under de senaste fem åren. Detta enligt ett svar från den tyska regeringen på en interpellation från AfD-parlamentsledamoten Harald Weyel. Enligt uppgifter till den tyska nyhetssiten Junge Freiheit stoppades en attack i Nordrhein-Westfalen i år.

94-årig kvinna lurad av bankbedragare

 Under de senaste dagarna har åtminstone tre äldre kvinnor runt Knivsta utanför Uppsala utsatts för fräcka bankbedrägerier, något som uppmärksammades av SR:s P4 Uppsala den 28 november. Till Nya Tider berättar ett av offren att bedragaren presenterade sig som ”säkerhetsexpert” på Nordea och på bruten svenska begärde att få koden till hennes kort.

EU:s sista dagar

 Europeiska unionen befinner sig i sin värsta kris sedan dess bildande i början på femtiotalet av sina dåvarande medlemsländer Frankrike, Italien Belgien, Luxemburg, Nederländerna och Västtyskland. På grund av den djupa krisen kommer EU, enligt allt fler ekonomer och inflytelserika politiker, att falla sönder i sin nuvarande form, innan vi ens har börjat öppna våra julpaket eller hunnit sätta oss i TV-soffan för att titta på årets variant av Kalle Anka på julafton.

Stigande oenighet i EU:s EPP-grupp

 Mot bakgrund av spänningarna kring definitionen av ”rättsstatsprincipen” och Ungerns samt Polens nyligen lagda veto mot EU-budgeten angrep Tamas Deutsch, parlamentsledamot för Viktor Orbáns Fidesz, samt Orbán själv, gruppledaren för EPP-gruppen, den tyske Manfred Weber. Fidesz är själva en del av EPP.

Centerpartiet är de skyldiga

 Centerpartiet och Federley – en modernismprofilering som slog helt fel. För 25 år sedan ville Centerpartiet in i storstäderna. De homosexuella nätverken inom partiet, den drogliberala Stureplanscentern och några invandrartyper skulle göra partiet stort.

Gymnasieskolor övergår till distansundervisning

 Fram till vårterminen kommer gymnasieskolor att övergå till distansundervisning enligt ett nytt beslut från regeringen på rekommendation av Folkhälsomyndigheten. Men vissa elever kommer undantas de nya reglerna, bland annat invandrare på introduktionsutbildningar.

Utökade restriktioner för att öka stödet för massvaccinering i Sverige

 Efter att Storbritannien blivit det första landet i Europa som godkänt ett coronavaccin är det många som undrar hur lång tid det tar innan Sverige följer efter. Sverige har redan avtal med flera vaccintillverkare men har samtidigt en relativt stor andel av befolkningen som är skeptiska till de snabbt framtagna vaccinerna. En väg för att öka acceptansen för massvaccinering kan bli fortsatta och hårdare restriktioner och en ny pandemilag är redan under bearbetning för att ge regeringen mer möjligheter till just detta.

Ungern och Polen fattar ett betongbeslut

 ”Detta är ett betongbeslut och kommer inte att ändras!” klargjorde Ungerns premiärministern Victor Orbán när Polens regeringschef Mateusz Morawiecki under två dagar, den 25-26 november, gästade Budapest. Måndagen den 30 november besökte Victor Orbán Warszawa. Beslutet gäller ländernas suveränitet vid utnämningar av högsta domare till ländernas beslutande rättssystem. När man inom EU kopplade ihop denna ohörsamhet med budgetfrågor blockerade Polen och Ungern hela processen.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.