eNyT v. 43/2022

Mordet och den hänsynslöse åklagaren

 Redan i samband med häktningen av Erik ”Börstil” Eriksson hade misstankar mot folkskolläraren, Petrus Blomberg, börjat få fäste i Östervåla. När riksåklagare Carl Fredrik Köhler åtog sig Östervålamordet år 1904 visade han makarna Blomberg ingen nåd.

Ny ledare för brittiska Tories – igen

 Ingen hade förväntat sig att det skulle bli en sådan katastrof på så kort tid. Efter bara 44 dagar vid makten meddelade den ”konservativa” politikern Liz Truss sin avgång på en presskonferens. Nu är kampen om att få efterträda henne avgjord. Indiskättade Rishi Sunak blir Torypartiets femte ledare på sex år.

Nasas DART-asteroidkrasch: Vad är resultatet?

 Nya Tider har tidigare skrivit om Nasas DART-experiment som i korthet gick ut på att testa om man skulle kunna rucka på en asteroids bana genom att träffa den med en rymdfarkost i hög fart. Nu har man gjort de första utvärderingarna av experimentet. De tidiga resultaten är spännande, men mycket analys kvarstår.

Berlusconi i blåsväder över vodka och en födelsedagshälsning

 I den nya högerregeringskoalitionen i Italien är relationerna med Ryssland en knivig fråga. Giorgia Meloni har redan meddelat sitt stöd för västvärldens sanktionspolitik, men hennes manliga partners, Legas partiledare Salvini och den tidigare fyrfaldige premiärministern Silvio Berlusconi, har goda relationer med Moskva.

Klimatextremisterna limmade fast sig – gav upp efter klimatsmart stängning av värmen

 En klimataktion där klimatextremister planerade att tvinga Volkswagen på knä genom att limma fast sig vid golvet på ett bilmuseum fick en snöplig sorti bara en dag senare när gruppen gav upp och greps av polis – men inte förrän man beklagat sig över att man inte fick mat samt att Volkswagens personal varit klimatsmarta och stängt av värme och ljus i lokalen där aktivisterna satt fast.

Van der Bellen fick FPÖ-väljare att rösta på honom

 Österrikes presidentval gav som väntat en storseger för den sittande 78-årige presidenten Alexander Van der Bellen. Trots en aktad FPÖ-kandidat och flera oberoende högerkandidater så gick anmärkningsvärt många FPÖ- väljare över och röstade på den gamle miljöpartisten Van der Bellen. Socialdemokrater förnimmer även hotet av ”Bierpartei” genom Wlaznys starka valframgång.

EU:s läkemedelsmyndighet vill vaccinera små barn mot Covid-19

 Om Europas läkemedelsmyndighet EMA får bestämma ska små barn över 6 månader utsättas för upprepade Covid-vaccinationer. Detta trots att detta i flera studier visat sig innebära större risker för allvarliga biverkningar än vad covidinfektionen ger i form av allvarlig sjukdom.

Etiopiern döms för mordförsök och grov barnvåldtäkt mot 9-årig svensk flicka

 Efter att ha erkänt att han våldtog den lilla flickan och med all den övriga bevisningen framför sig, var resultatet från rättegången i Skellefteås tingsrätt väntad: Etiopiern Abushi Shamse Kamal, 15, dömdes för mordförsök och grov barnvåldtäkt – men trots det bestialiska dådet som gett flickan bestående hjärnskador blir påföljden mild och någon utvisning är det inte tal om.

Iranska drönarsvärmar – Rysslands nya vapen

 Den senaste tiden har Rysslands attacker mot Ukraina kommit att ändras i sin natur. Antalet kryssningsrobotar som avfyras mot mål minskar men istället har ett nytt hot trätt fram. Svärmar av självmordsdrönare tillverkade i Iran används nu mot infrastruktur som kraftverk och transformatorstationer i Ukraina. Drönarna, styrda av GPS och beväpnade med en sprängladdning, når sina mål efter att ha trängt förbi de ukrainska försvararna – med förödande effekt.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT49web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.