eNyT v. 43/2021

Roger Richtoff (SD) menar att det pågår ett lågintensivt inbördeskrig på grund av gängvåldet. Stillbild: Riksdagens webbtv, Foto: Privat

SR förvrängde uttalande på Facebook från SD:s Roger Richthoff

 Den 2 november rapporterade Sveriges Radios P3 Nyheter att Sverigedemokraternas riksdagsledamot Roger Richthoff i ett uttalande på Facebook menade att Sverige befinner sig i ett inbördeskrig på grund av gängkriminaliteten. Vad Richtoff i själva verket skrivit var ”lågintensivt inbördeskrig”. Richthoff säger i en kommentar till Nya Tider att han anser att SR har sysslat med ren förvrängning av hans uttalande.

Polen ökar truppantalet vid gränsen till Vitryssland till cirka 10 000

 Polen ökar antalet trupper vid gränsen till Vitryssland till omkring 10 000, sade landets försvarsminister på måndagen, när landet försöker stoppa en migrationsökning som landet skyller på Minsk. Detta kort efter den senaste ökningen till omkring 7 000 man.

En fransk presidentkandidat utmanar den globala oligarkin

 Florian Philippot, ledare för partiet Patriotes i Frankrike, har riktat in sig på ”Macron och hans klick som har vilselett staten, till och med mer än deras ondskefulla föregångare”. Men Philippot har inte samma väljarstöd som Marine Le Pen eller Eric Zemmour.

Avskaffa de moderna adelsprivilegierna

 Vi härjedalingar har sett hur renägande samer i över hundra år flyttat fram sina positioner på andras bekostnad, alltmedan riksdag, regering och lokalpolitiker faller till föga när renägarna drar rasistkortet. Det är tid att avskaffa renägarnas särrättigheter, som kan liknas vid adelsprivilegier.

Pojke misshandlades på torg av man – ingen hjälpte honom

 Mitt på ett torg i Halmstad blev en ung pojke överfallen, misshandlad och rånad av en 31-årig man. Trots att det stod ett flertal vuxna och såg samt hörde pojkens förtvivlade rop på hjälp var det ingen som ingrep. Nu har 31-åringen dömts för rånet.

Stor framgång för nationalkonservativa i estniska lokalval

 Söndagen den 17 oktober avslutades valen till lokala kommunförsamlingar i vårt grannland Estland. Resultatet blev en stark framgång för det nationalkonservativa partiet EKRE som fördubblade sitt väljarstöd från 6,7 till 13,2 procent.

Facebooks hemliga lista över farliga individer och organisationer läckt – flera svenskar utpekade

 Tidskriften The Intercept har kommit över Facebooks lista över det som bolaget klassar som farliga individer och organisationer. Listan, som varit hemlig tills nu, är uppdelad i olika segment som terror, brott och hat. Många sedan länge avlidna dyker upp, som till exempel Adolf Hitler och Benito Mussolini. Flera svenskar, företrädesvis musiker, finns där också, framförallt på grund av deras ”hat” – men inga aktuella Sverigebaserade kriminella gäng eller klaner återfinns.

Pojke våldtagen i Sundbyberg

 En pojke har enligt uppgifter till Aftonbladet våldtagits i Sundbyberg, norr om Stockholm på onsdagskvällen. Våldtäkten av pojken ska ha skett utomhus och en förundersökning har inletts.

Gangsterrapparen Einár mördad – avrättades på nära håll

 Den gangsterrappande artisten Nils Grönberg, 19, som gick under artistnamnet Einár, sköts till döds under torsdagskvällen i Hammarby sjöstad i södra Stockholm. Den kriminella rapparen, som själv dömts för ett flertal brott, levde under stor hotbild från invandrargäng som ville döda honom. Einár sköts med flera skott i bröst och huvud i vad som liknas vid en ren avrättning.

TRUTH Social – Trumps nya nätsatsning snart lanserad

 Den förre amerikanske presidenten Donald Trump kommer under november att lansera en egen plattform bland de sociala medierna, som han säger ska kunna konkurrera med de ”liberala techjättarna”. Plattformens namn kommer att bli TRUTH Social, rapporterar bland annat den amerikanske TV-kanalen CNBC.

Media fortsätter mörka om skolattacken i Eslöv

 Efter att polisens förundersökning blivit tillgänglig blev skolattacken i Eslöv åter en återkommande nyhet i veckan. Massmedierna fortsatte att trycka på den påstådda ”högerextrema” kopplingen men valde sin vana trogen att undanhålla viktiga detaljer som att pojken själv är mörkhyad och att det enda offret för attacken är – en vit man.

Löfvens syrliga kommentar till coronasjuke Karlsson

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Organisationer för journalister tiger om attentatet mot Exakt24:s reporter

 Svenska Journalistförbundet samt Reportrar utan gränser i Sverige, alltså de organisationer som ska bevaka journalisters möjligheter att kunna utöva sitt yrke utan att utsättas för hot eller våld anser inte att de har tid att svara på frågor om hur de ser på det nyligen inträffade attentatet mot Exakt24:s reporter Christian Peterson samt vandaliseringen av samma nyhetskanals studio.

Risk för tuff säsongsinfluensa i vinter

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT22web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.