eNyT v. 41/2021

Éric Zemmour utmanar i franska presidentvalet

 Frankrikes president Emmanuel Macron har i stort ignorerade honom. Högerpartiledaren Marine Le Pen är nervös. Vem exakt är den märklige ”icke-kandidaten” Éric Zemmour, som stiger i de franska opinionsmätningarna och hotar de etablerade kandidaterna?

Europa i dag – Frankrike, Polen och Österrike i fokus

 Europeiska kommissionens gigantiska byggnad i Bryssel frontar med en lika gigantisk bild föreställande en ung kvinna på språng. Texten lyder Next generation EU. Det är den nya, plausibelt nog gröna generationen som ska ta över. Politiska debatter och demonstrationer avlöser varandra och ministerrockader äger förvånansvärt rum samtidigt.

Danmarks tidigare invandringsminister vill utvisa 70 procent av ointegrerade invandrare

 För första gången går Dansk Folkeparti ut i ett gemensamt utspel med landets tidigare invandringsminister, Inger Støjberg, nu partioberoende. De presenterar ett omfattande förslag om att utvisa tusentals ointegrerade invandrare fram till år 2030. De vill nu att Danmark sätter upp ett minskningsmål på 70 procent för specifika grupper av missanpassade invandrare.

Tamim Sultanis dom står fast – livstids fängelse

 Hovrätten har fastställt att Tamim Sultani, afghanen som fått stanna i Sverige tack vare den så kallade gymnasieamnestin och därefter begått ett vansinnesdåd i Vetlanda och försökt knivmörda ett flertal oskyldiga män, hade en direkt avsikt att döda de han anföll. Hovrätten låter det ursprungliga straffet Sultani fick i tingsrätten, livstids fängelse och livstids utvisning, stå fast.

Enskild anmälan kan stoppa fortsatta skolavslutningar i lantlig Södertäljeförsamling

 Skolavslutningar i den lantliga Hölökyrkan utanför Södertälje kan snart vara ett minne blott, om en enskild anmälare får bestämma. Kommunen anser, efter att Skolinspektionen skickat över ärendet, att den lokala församlingen höll i en för stor del av programmet, som bland annat gick ut på att bjuda in de som ville till fika i kyrkan samma eftermiddag. Nu är många församlingsbor rejält upprörda och oroliga över att deras tradition ska tas ifrån dem, berättar kyrkoherde Åsa Lindgren för Nya Tider.

Rättspolitiskt samarbete mellan SD och den övriga oppositionen

 I en gemensam debattartikel skriver de rättspolitiska talespersonerna för oppositionspartierna om hur man vill förändra Sveriges rättspolitik. Förslagen ger en tydlig fingervisning om att Sverigedemokraterna är på väg ut ur den politiska skuggan. Ett av de gemensamma förslagen handlar till exempel om att fler gängkriminella måste utvisas, en paradfråga för Sverigedemokraterna som nu anammas av de övriga partierna i oppositionen med Moderaterna i spetsen.

Ny kansler i Österrike

 Sebastian Kurz avgick som Österrikes förbundskansler och föreslog diplomaten Alexander Schallenberg som efterträdare. Situationen var ohållbar för Kurz efter polisrazzior och mutmisstankar mot hans parti ÖVP och honom själv.

Kungen om att Sverige öppnat upp: Gick lite snabbt

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Australisk polis slutar – vill inte slå folk som bryter restriktioner

 Polisen Krystle Mitchell i delstaten Victoria, Australien, hoppar av jobbet eftersom hon är kritisk till att polis satts att tvinga befolkningen att lyda de hårda restriktionerna. Det avslöjar hon i en lång intervju med Youtubekanalen The Discernible Interviews den 8 oktober. Hon menar att många kollegor känner likadant.

Krog stoppar ovaccinerade gäster

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Misstänkt för 19 grova våldtäkter på äldreboende

 En tidigare folkvald politiker för Moderaterna i Lerums kommun står nu åtalad för 19 grova våldtäkter vid 18 tillfällen mot ett okänt antal offer på ett äldreboende han arbetade på. Han misstänks även för barnpornografibrott enligt den häktningsframställan som Nya Tider tagit del av.

Skakat etablissemang ångrar sitt hat mot Lars Vilks – men inte alla

 Efter att konstnären Lars Vilks dog i en våldsam bilkrasch den 3 oktober har en stor del av gräddan i svensk kultur- och politikerelit krupit till korset och lovordat Vilks insats för den konstnärliga yttrandefriheten. Men undantagen finns. Den radikala rasismforskaren Ylva Habel samt den mångårige S-profilen Ilmar Reepalu från Malmö ångrar ingenting.

Cementalagen gick igenom

 Riksdagen godkände den 29 september regeringens lagförslag om ändring i Miljöbalken för att kunna förlänga Cementas tillstånd till kalkbrytning på Gotland i tid, men inte i mängd kalksten som får brytas. Beslutet togs enhälligt trots att Lagrådet, som har till uppgift att granska bland annat lagligheten i regeringens propositioner, meddelat att man anser att lagförslaget strider mot grundlagen, och det i två avseenden.

Internationellt efterlyst – hittades död vid pir

 Mark Lorentzon, 55, eftersöktes internationellt av polisen misstänkt för att ha orsakat en kraftig explosion i Göteborg som skadade 25 personer, varav flera allvarligt. Nu har han funnits död i vattnet vid Stenpiren i Göteborg enligt uppgifter till Aftonbladet.

Lars Vilks död i olycka omgärdad av frågor

 Det var vid halv fyra på söndagseftermiddagen på E4:an utanför Markaryd som Lars Vilks, 75, en kontroversiell och dödshotad konstnär, avled tillsammans med sina två livvakter i en frontalkrock med en lastbil. Detta efter att den civila polisbilen som han färdats i av oklar anledning lyckats forcera vajerräcket som skiljer vägbanorna åt. Samtidigt som den tragiska olyckan utreds för att utesluta attentat jublar muslimer och fäller hånfulla kommentarer på sociala medier.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.