eNyT v. 35/2022

Vad händer med Rysslands råvaror?

 Efter Rysslands president Vladimir Putins uttalanden i slutet av juni som antydde att medlemmar i BRICS-nationerna har formaliserat planerna på att skapa en ny ”internationell reservvaluta”, lägger Ryssland nu enligt uppgift grunden för en global gaskartell med Iran. Samtidigt avser Ryssland att skapa en ädelmetallbörs som ska heta Moscow World Standard (MWS). Indien fortsätter samtidigt att köpa stora mängder rysk olja.

Uppskjuten uppskjutning av Artemis 1

 Det har gått 50 år sedan människan senast gick på månen. Nu förbereder sig NASA för att återvända, med tre planerade uppdrag fram till 2025. Naturligtvis är en av de viktigaste aspekterna för NASA och andra involverade aktörer jämställdhet, vilket kommer att avspegla sig i bland annat urvalet av astronauter.

Nedslag i valrörelsen, del 2

 Nya Tider fortsätter ta pulsen på valrörelsen. Här kommer ytterligare ett bildreportage från Stockholm.

Klimatextremister stoppade ambulanser på väg till sjukhus

 Polis kallades till E4:an i Stockholm på morgonen efter att Karolinska sjukhuset larmat om att ett pågående sabotage utfört av klimatextremister hindrade ambulanser från att ta sig fram. En av ambulanserna var ett så kallat prio-1 ärende, och hade en patient som riskerade att dö utan vård. Nu hotar klimatextremisterna med fler sabotageaktioner – ”gång på gång tills regeringen möter våra krav”.

Varma mätstationer bakom klimatlarm

 Jordens klimat omfattar hela planeten från norr till söder och från öster till väster. Men 90 procent av världens befolkning lever på norra halvklotet. Där finns även två tredjedelar av jordens isfria landyta.

Peiter Zatko, hackaren och visselblåsaren som får Twitter att darra

 Twitters tidigare cybersäkerhetschef Peiter Zatko, också känd under sitt hackeralias ”Mudge”, har nu blivit visselblåsare. Han beskriver det sociala nätverkets säkerhetsluckor i en anmälan mot Twitter som han lämnade in till kongressen och federala myndigheter.

I Argentina får ”dåliga” livsmedel nu ”svarta plumpar”

 Lördagen den 20 augusti 2022 införde Argentina en lag för att bättre informera konsumenterna om näringskvaliteten på maten de köper. Idén är enkel: de ”dåliga” produkterna kommer att få en stor svart åttkantig plump, direkt på förpackningen.

Valkampanjens tre viktiga frågor

 Under sina senaste mediaintervjuer blev Sverigedemokraternas partiledare hårt ansatt i vissa frågor. Men vad man undviker är vissa fakta som ytterligare kan påverka SD:s ökande väljarsiffror. Här nedan redovisas tre – för socialdemokratin och andra – smärtsamma områden.

Mångfald på riksdagslistorna?

 Genom svensk systemmedia matas svenska folket dagligen med budskapet att ”mångfald” är vägen till Paradiset. Kändisar, journalister och politiker poserar med sina fina åsikter och tävlar i påhittad godhet. Det mångkulturella samhället får inte ifrågasättas. Alla berättar de hur fantastiskt det är med mångkultur och att vi blir berikade av massinvandring från MENA-länder. Personer med utomeuropeisk bakgrund inkvoteras på arbetsplatser, får förtur till jobb och bostäder. SVT letar specifikt efter ”rasifierade” personer som de anställer och sedan kan visa upp i rutan. Mediekolossen har inte ens krav på att de ska tala begriplig svenska.

Invandrardominerat fotbollslag förlorade match – startade slagsmål med sina motståndare

 Den 20 augusti utbröt vilt slagsmål mellan fotbollsspelare efter en match mellan det invandrardominerade FC Hedemora samt IFK Grängesberg, där en övervägande andel av spelarna å andra sidan är etniska svenskar. Spelare från det mångkulturella FC Hedemora påstår att spelarna från IFK Grängesberg skulle ha kallat dem för apor, något som dementeras av IFK Grängesberg enligt lokala medier. Händelsen utreds nu av Fotbollsförbundet.

Energikrisen och sanktionernas bumerangeffekt

 Uteblivna leveranser av rysk gas till framför allt Tyskland påverkar inte bara industrin utan även den vanlige medborgares vardag. Dock får flera andra länder också långtgående känningar av prisökningar och en svagare köpkraft. Lantbruket i flera länder noterar högre priser på konstgödsel, bränsle och kraftfoder. Den uppkomna situationen leder till sociala protester och allmänt missnöje.

Klimataktivister i centrala Stockholm

 Miljöaktivisterna i Extinction Rebellion genomför regelbundet aktioner i centrala Stockholm. De stoppar upp trafiken och leker kurragömma med polisen. Deras tilltag kostar skattebetalarna enorma belopp och slukar resurser från en svensk poliskår som sedan lång tid går på knäna.

Lärare varnades efter hets mot SD-väljare – nu tar Lärarförbundet strid och hävdar kollektivavtalsbrott

 En gymnasielärare i Mjölby har nyligen tagit hjälp av Lärarförbundet och stämt sin arbetsgivare, detta efter att ha fått en varning för att han i en skriftlig arbetsuppgift i religionskunskap och etik hävdat att de som röstar på exempelvis SD inte står för alla människors lika värde. Lärarförbundet menar nu att Mjölby kommun har begått kollektivavtalsbrott när han varnades för detta och kräver nu att kommunen ska betala sammanlagt 80 000 kronor i skadestånd.

S nya väljarbas: Enbart invandrare från Mellanöstern och Afrika vid partiets valbord i jämtländska Bräcke

 Lördagen den 20 augusti lade frilansjournalisten, tillika AfS-kandidaten, Christian Peterson upp ett videoklipp på AfS:s YouTube-kanal där man kunde se Socialdemokraternas nya väljarbas. I jämtländska Bräcke flockades bara ungdomar från Mellanöstern och Afrika vid deras valbord. Gustav Kasselstrand, partiledare för Alternativ för Sverige, säger i en kommentar till Nya Tider att detta tydligt visar på socialdemokraternas djupa svek mot det svenska folket och att det nu är invandrarna som är den nya väljarbasen för partiet. Han säger också att de enda svenskarna på plats var socialdemokratiska partifunktionärer och att ingen annan vit person stannade till vid maktpartiets valbord.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.