eNyT v. 22/2018

Frankrikes president besökte Sankt Petersburgs internationella ekonomiska forum

 Samtidigt som det i Bryssel pågick ett ekonomiskt möte där EU-ländernas bekymrade finansministrar analyserade unionens nutid och framtid i ljuset av den tilltänka EU-kritiska italienska regeringen, pågick ett stort möte i Sankt Petersburg. Ett möte präglat av stort samförstånd mellan bland annat Ryssland och Frankrike.

Systemmedias desinformation om yttrandefriheten i Ryssland

 I västerländsk media förekommer så gott som dagligen rena lögner och propaganda som går ut på att utmåla Ryssland som ett odemokratiskt och farligt land. Samtidigt hyllas väst som yttrandefrihetens och demokratins högborg. Men vad är egentligen sanning? Var finns den större toleransen för oliktänkande? I Ryssland eller i väst? Det frågar sig Jonas Serneholt.

Vrede och upprörda kommentarer i Rom efter besked om underkänt regeringsunderlag

 Endast fyra dagar efter att ha givit uppdrag om regeringsbildning, stoppade den italienske presidenten Sergio Mattarella den blivande regeringen. I en officiell kommuniké framför mikrofoner och kameror klargjorde presidenten att huvudorsaken är den tilltänkte finansministern Paolo Savona – en öppen kritiker av euro och eurozonen. Hans tillträde som minister hade en nämligen en klar inriktning: Italiens utträde från eurozonen.

AfS höll torgmöte mot böneutrop i Växjö

 Fredagen den 25 maj höll det nya partiet Alternativ för Sverige ett torgmöte i Växjö, i samband med att stadens moské höll sitt första böneutrop. Torgmötet lockade enligt uppgifter runt 400 intresserade åhörare och blott ett 15-tal motdemonstranter.

Fler fall av tafsande i bilar tillhörande Varbergs taxi

 Nya Tider har skrivit om taxichauffören Muhamet Mehmeti som fortsatte köra åt Varbergs taxi, trots att han tafsat på en kvinnlig kund. Nu visar det sig att nästan en exakt liknande händelse skall ha inträffat 2009, då en chaufför började smeka en kvinna och krävde en kram av henne innan hon steg av. I båda fallen har chaufförerna jobbat kvar efter händelsen har kommit till bolagets kännedom.

Alternativ för Sverige höll demonstrationer mot böneutrop

 Alternativ för Sverige (AfS) höll tre torgmöten tätt inpå varandra för att protestera mot böne­utrop. Första mötet hölls i Växjö under samma dag som det första böneutropet sändes i staden. Dagen efter höll man torgmöten i centrala Stockholm och Uppsala.

Misstänkt terrordåd i Belgien – två poliser och en förbipasserande mördades

 En ”radikaliserad” belgisk medborgare ropade under tisdagsförmiddagen ”Allahu Akbar” och mördade två kvinnliga poliser och en tredje person. Han tog därefter gisslan vid en gymnasieskola. Belgisk anti-terrorpolis kunde skjuta ihjäl den misstänkta terroristen kort därefter i en eldstrid, under vilken ytterligare två polismän skadades. Inga av eleverna på skolan kom till skada.

Miljöpartiet lovar nattåg till Europa – via Berlins vänsterkvarter

 Regeringspartiet Miljöpartiet höll kongress i helgen. Med usla opinionssiffror och utlovade höghastighetståg som dröjer till i slutet av århundradet ser det mörkt ut. Men MP lovar istället nattåg till Europa och det fräscha språkröret Isabella Lövin med nära kopplingar till mainstreammedia anses kunna göra under i valrörelsen. Nya Tider har bland annat granskat vilka platser i Berlin som MP särskilt rekommenderar.

Åtalade ryska företag inställde sig oväntat i amerikansk domstol men åklagaren ”inte redo”

 Det enda konkreta resultatet av den jättelika utredningen om påstådd rysk valpåverkan i USA är ett åtal mot tretton ryssar och tre ryska företag. De åtalade anklagas för bland annat identitetsstölder då de ska ha låtsats vara amerikaner. Ingen hade väntat sig att några av ryssarna faktiskt skulle dyka upp i en amerikansk domstol, men nu har två av de åtalade företagen gjort just det. Särskilde åklagaren Robert Mueller försökte då plötsligt förhala den rättegångsprocess han själv valt att inleda.

Utländska riskkapitalbolag investerar i invandringen

 Utländska riskkapitalbolag köper upp slitna svenska miljonprogramområden, trots låg avkastning och stora renoveringsbehov. På längre sikt är dock vinsten bärgad, då svenska kommuner även fortsättningsvis kommer att tvingas bekosta boende åt asylinvandrare. Eftersom svenska skattebetalare kommer få stå för kalaset kommer det i framtiden bli betydligt mindre pengar till sociala utgifter såsom pension. Därför kan det vara läge att börja fundera över det egna pensionssparandet.

Kansler Merkel anmäld till Författningsdomstolen för massinvandringen

 Förra veckan släpptes nyheten att partiet Alternativ för Tyskland (AfD) har anmält förbundskansler Angela Merkel till Författningsdomstolen för massinsläppet av flyktingar och migranter under 2015. Partiet vill få prövat om hon med sitt beslut felaktigt har kört över det tyska parlamentet, Förbundsdagen, som många anser borde fått vara med och bestämma i frågan. Det lär ta några månader innan ärendet är avgjort.

Japans migrationspolitik står fast: endast tjugo uppehållstillstånd beviljades 2017

 Förra året gav Japan flyktingstatus till endast tjugo personer. Samtidigt sökte nästan 20 000 asyl i landet. Det låga antalet godkända asylansökningarna resulterade i ett ramaskri runt omkring i världen, men japanerna stod på sig och menade att den överväldigande majoriteten av de asylansökningar som inkommit har varit falska.

Socialdemokratin på nedgång i hela Europa

 Svenska Socialdemokraternas svaga resultat i de senaste opinionsundersökningarna är något som många systerpartier ute i Europa redan har fått erfara. Socialdemokratin verkar vara på nedgång i många europeiska länder. ”Jag upplever inte att det just nu finns starka socialdemokratiska partier inom Europa” säger forskaren Jenny Andersson.

Skapa konflikter – gör som i Växjö!

 Polisen i Växjö har godkänt böneutrop på fredagar. Böneutrop, i så liten skala anses inte utgöra ett problem enligt ordningslagen menar Polisen. Ingen hänsyn har tagits till att de islamiska böneutropen av många uppfattas som allvarligt störande och av en del personer som en ren provokation. Böneutropen signalerar att Sverige så sakteliga är på väg mot att bli en islamisk stat och det är just så böneutropen i Växjö motiveras, nämligen att muslimerna ska känna sig hemma här.

Den danska migrationsministern till muslimerna: Ta semester under Ramadan!

 Den danska migrations- och integrationsministern Inger Støjberg från det liberalkonservativa partiet Venstre är känd för sin frispråkighet och islamkritiska hållning. I en debattartikel i den danska tidningen BT den 21 maj uppmanar hon de praktiserande muslimerna som håller hårt på fastandet under Ramadan att ta semester, eftersom de kan utgöra en fara för allmän säkerhet.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.