eNyT v. 19/2017

Donald Trump sparkar chefen för FBI

 På tisdagskvällen amerikansk tid meddelade Vita huset att FBI-chefen James Comey har entledigats från sina uppdrag. Presidenten ska ha agerat på rekommendation av USA:s justitieminister Jeff Sessions.

Belgien inför förbud mot religiös slakt

 Parlamentet i Vallonien, en av Belgiens tre stora regioner, har röstat för ett förbud mot halal- och koscherslakt. Europeiska judiska kongressen fördömer beslutet, som man menar är ”det största angreppet mot judiska religiösa rättigheter i Belgien sedan den nazistiska ockupationen av landet under andra världskriget”.

Lund köper bostadsrätter till migranter för 75 miljoner kronor

 Till skillnad från de studenter som varje år tvingas tacka nej till sina utbildningsplatser på grund av den rådande bostadsbristen, behöver nyanlända inte bekymra sig över var de ska bo när de kommer till Lund. Kommun planerar nämligen att köpa in nybyggda bostadsrätter som nyanlända ”flyktingfamiljer” ska få förtur till. Kostnaden kommer enligt investeringsplanen att uppgå till 75 miljoner kronor.

Kriminalisering av terrorstöd utreds

 Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) gav i slutet av april en utredare i uppdrag att överväga möjligheterna till särskilt straffansvar för den som deltar i eller stöder en terroristorganisation.

Mottagning av ensamkommande: miljardkostnader läggs över på kommunerna

 Från den 1 juli sänker staten ersättningen till kommunerna för mottagandet av ”ensamkommande flyktingbarn”. Detta väntas bli en rejäl smäll för de kommuner som tagit emot denna kategori av asylsökare för att tjäna snabba skattepengar på statens bekostnad.

Drottning Kristina

 Drottningen som lämnade Sveriges tron och övergick till katolicismen – en tavlans historia.

Breitbart-redaktör: Trumps svärson ett ”stort problem” för Vita huset

 President Donald Trumps svärson Jared Kushner får allt mer kritik för sitt inflytande över presidentens politik. Kritiken kommer främst från personer aktiva i rörelsen bakom valet av Trump, som undrar varför en liberal och medlem i det Demokratiska partiet lyfts fram i maktens korridorer. Peter Schweizer, författare och redaktör på Breitbart News, anser att Kushner är ett ”stort, stort problem” för Vita huset.

Efter valet: Nationella Fronten ska ”förnyas i grunden”

 Marine Le Pen förlorade kampen presidentposten men vann samtidigt en stor seger för sitt parti Nationella Fronten med uppemot 34 procent av rösterna. I sitt tal till sina anhängare utlovade hon att partiet nu ska inleda en process för att ”förnyas i grunden”. En förnyelse som både kan komma att innebära namnbyte och byte av partisymbol. Samtidigt lyfts systerdottern Marion Le Pen fram som en möjlig framtida partiledare.

Anmälningar om brott mot barn ökar: ”Kan bero på norsk tv-serie”

 År 2016 ökade antalet polisanmälningar om brott mot barn kraftigt enligt en rapport från Åklagarmyndigheten och polisen. De anmälningar som stod för den största ökningen var olaga hot, misshandel mot pojkar samt sexuellt ofredande mot flickor. Också denna gång är universalförklaringen svenskarnas ökade benägenhet att anmäla brott. Nu pekas också en norsk tv-serie ut som anledningen till den ökade anmälningsbenägenheten.

Österrikes utrikesminister lovordar Viktor Orbán

 Den österrikiske utrikes- och integrationsministern Sebastian Kurz lovordar den ungerska premiärministern Viktor Orbán för hans ansträngningar att säkra Schengenområdets gränser. Det är dags att sluta upp med uppdelandet mellan ”onda och goda” i den inomeuropeiska migrationsdebatten, kräver den kristdemokratiska ministern.

Fyra dagar efter ID-kontrollernas avskaffande: nu ökar asylansökningarna

 Bara fyra dagar efter att regeringen tagit bort ID-kontrollerna vid dansk-svenska gränsen ökar antalet asylsökare igen. Sedan i torsdags har 24 personer släppts igenom gränskontrollerna och sökt asyl i landet, jämfört med 5 personer per vecka under det att vi hade ID-kontroller. "Detta är bara början", säger gränspolisen.

Macron segrare i franska presidentvalet

 Vänsterliberalen och globalisten Emmanuel Macron vann en jordskredsseger mot den nationalistiska kandidaten Marine Le Pen i det franska valet. Nästan två tredjedelar av fransmännen röstade på honom.

Politisk indoktrinering från Skolverket i nationellt prov

 Sveriges niondeklassare förväntas besvara politiskt vinklade frågor om invandring i årets upplaga av de nationella proven i samhällskunskap, enligt ett foto som läckt ut i sociala medier. Frågorna är utformade på ett sådant sätt att eleverna i princip måste uttrycka ett stort stöd för invandring för att få godkänt.

Ny lag ger ensamkommande fördelar om de missköter skolan

 Riksdagen antog den 3 maj en ny lag som ska möjliggöra för ensamkommande ”barn” att stanna i Sverige för att avsluta sina gymnasiestudier. Kritiker menar att den nya lagen i praktiken uppmuntrar asylsökande ungdomar att missköta studierna i syfte att få stanna i landet – samtidigt som det i praktiken blir deras lärare som får avgöra vilka som ska få stanna eller ej.

Israel vägrar utlämna ”antisemitisk” bombhotare

 Israels justitiedepartement vägrar att hörsamma USA:s begäran om utlämning av den unge man som gripits för en lång rad av bombhot riktade mot judar i USA, uppger nyhetstjänsten Jewish Telegraphic Agency (JTA).

Nya Tider på Bokmässan 2016. Foto: Nya Tider

Bokmässan och Djurfarmen

 Förtryck mot oliktänkande slår alltid förr eller senare tillbaka på förtryckarna.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.