eNyT v. 18/2020

Storbritanniens dödssiffra stiger till en av Europas värsta

 Reuters rapporterar om att Storbritannien är på väg att få en av de värsta dödssiffrorna i Europa av coronaviruset enligt uppgifter som publicerades på tisdagen. De visade att dödsfallen i landet låg på 24 000 för nio dagar sedan.

Franska konsumenter står inför en mjölbrist

 I Frankrike har det blivit allt svårare att hitta mjöl i livsmedelsbutikerna. Problemet ligger dock i Tyskland, inte Frankrike. Franska mjölnerier uttrycker sin frustration över situationen. Exemplet, ett bland många andra dessa dagar, ställer i blixtbelysning känsligheten i dagens ekonomi och den dåliga beredskap många länder har för att klara en oväntad kris.

Granskning av Granskningsnämnden

 Nya Tider har tidigare skrivit om Granskningsnämnden för radio och Tv i samband med debatten om svensk public service är vänstervriden eller inte. Nu har Riksrevisionen beslutat sig för att genomföra en granskning efter det har visat sig att endast tre procent av anmälningarna leder till fällningar och att över hälften av anmälningarna skrevs av direkt.

Majblommans historia

 Sedan år 1907 har majblomman sålts i Sverige av Förstamajblommans riksförbund, som grundades samma år i Göteborg. Intäkterna går till utsatta barn. Initiativtagaren till majblomman var Beda Hallberg som sedan 1890-talet engagerat sig för de fattiga i Göteborg.

Nya Zeeland vinner striden mot coronaviruset

 Enligt den nyzeeländska premiärministern Jacinda Ardern håller man på att vinna striden mot coronaviruset. Efter att under flera dagar presenterat väldigt låga antal nya smittade, till exempel åtta under söndagen och fem nya idag tillsammans med ett dödsfall, kommer nu det efterlängtade beslutet om att lätta på en del av de hårda restriktioner som landet haft i en månad.

I skuggan av coronaviruset – enorm Natoövning i Europa

 Under tiden media fokuserat på Coronakrisen och oljekriget så har Nato hållit en övning avsedd som den största sedan 25 år. Nationsgränser stängdes för civila med absurda konsekvenser – trupper rullade obehindrat in i Polen men civila satt i sex mil långa gränsköer i många dygn.

Trump drar åt invandringsbromsen i coronans spår

 USA:s president Donald Trump drar nu åt invandringsbromsen rejält, detta för att som han säger ”skydda amerikanska jobb”. Invandringsstoppet gäller dock inte de många säsongsarbetare från Latinamerika som varje år kommer för att jobba i det amerikanska jordbruket. Trots detta undantag bemöts president Trumps nya dekret med stor ilska från de vänsterliberala demokraterna.

Ingen Oktoberfest i München

 Många småföretag som brukar ta igen på gungorna vad de förlorat på karusellerna under Oktoberfesten, ser sig utan hopp om framtiden när överborgmästaren i München, Dieter Reiter, den 21 april kungjorde beslutet att stoppa vad som hävdas vara världens största folkfest.

Flyktingbarnen börjar flygas in till Europa

 En sedan länge mycket aktuell fråga inom Europeiska unionen är överflyttningen, det vill säga placeringen, av de i Grekland befintliga flyktingarna. Grekerna försöker förhindra att flyktingarna tar sig från öarna Lesbos, Samos och Chios till fastlandet.

Folkhälsomyndigheten tvingas backa – stora oklarheter om mängden smittade

 Folkhälsomyndigheten tvingas att skrota den rapport man fört fram under tisdagen och som rönte stor uppmärksamhet då man hävdade att en stor del av Stockholms befolkning redan smittats med coronaviruset SARS-CoV-2. Ett flertal grova fel i rapporten angav att för varje smittad man kände till fanns det 1 000 smittade utan symptom, vilket för Stockholms del skulle innebära sex miljoner smittade. Men det är inte den enda rapporten med anmärkningsvärda slutsatser i massmedia som tvingats dras tillbaka i dagarna på grund av stora felaktigheter.

Kinesiska läkare blev mörkare i hyn av Covid-19 behandling

 Två kinesiska läkare som arbetade i Wuhan under coronakrisens värsta veckor och som själva smittades samt blev allvarligt sjuka av coronaviruset SARS-CoV-2 har nu efter snart 100 dagar vaknat upp och börjat tillfriskna. Men en märklig sidoeffekt av deras intensivvårdsbehandling kan ses på bilder av de båda – de har blivit mycket mörkare i hyn.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT22web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.