eNyT v. 09/2023

Tidigare dansk minister riskerar fängelse för att ha avslöjat att Danmark spionerade på EU:s statschefer för USA:s räkning

 I olika intervjuer mellan 2020 och 2021 hävdade den tidigare danska försvarsministern Claus Hjort Frederiksen att hans lands underrättelsetjänster hade hjälpt USA att spionera på flera europeiska ledare under flera år. Associated Press har avslöjat att ministern nyligen har anklagats för att ha läckt en statshemlighet. Han riskerar nu upp till 12 års fängelse.

Löjtnanten, korpralen, pastorn och kriget

 Mycket har skrivits om Karl XII och det stora nordiska kriget, men de dagböcker som skrevs av de som var i fält med honom är fulla av inblickar in 1700-talets soldatliv. I tre av dessa dagböcker – skrivna av löjtnant Joachim Matthiae Lyth, korpral Erik Larsson Smepust och bataljonspastor Andreas Westerman – skildras nederlag, lidanden och fångenskap, men också en stark förtröstan på Gud.

Säpo – Islamistisk hotbild mot Sverige ökar

 Enligt Susanna Trehörning, biträdande chef för kontraterror på Säpo, har den islamistiska hotbilden mot Sverige ökat. Vi blir ett allt mer prioriterat mål för muslimska internationella terrorgrupper som Al-Qaida och IS.

Elon Musk – massmedier är rasistiska mot vita

 Miljardären Elon Musk har gjort ett sensationellt uttalande på Twitter, där han helt sonika konstaterar det allt fler människor i västvärlden redan inser – att massmedierna är rasistiska mot vita.

Ny forskning: Hallucinogenämne effektivt vapen mot depressioner

 Ny forskning som just nu bedrivs inom ramen för Karolinska institutet och där ett trettiotal patienter deltar, visar att det narkotikaklassade hallucinogenämnet psilocybin, som framförallt finns naturligt i så kallade magiska svampar, verkar vara ett effektivt vapen mot depressioner istället för dyra, antidepressiva lyckopiller. Till bland annat Aftonbladet säger forskningsledaren, psykiatrikern Mikael Tiger, att det oftast räcker med en enda behandling av ämnet psilocybin för att det ska märkas en stor förändring i patienternas hjärnor på både kort och lång sikt.

1,3 miljoner arbetsföra är inte självförsörjande

 Svenskt Näringsliv har släppt en rapport som belyser den allvarliga samhällsekonomiska situation som Sverige befinner sig i. På grund av massinvandring sticker Sverige ut i Europa med en fortsatt hög arbetslöshet där 1,3 miljoner arbetsföra individer inte är självförsörjande medan hela 700 000 är i utanförskap. Men skillnaderna mellan invandrare och svenskar är gigantiska.

Sverige skickar stridsvagnar till Ukraina

 Svenska stridsvagnar kommer att bli en del av den ukrainska försvarsstyrkan och kan komma att användas i kommande motoffensiver mot Ryssland inom någon månad. Detta efter att regeringen idag meddelat att Sverige kommer att skänka 10 moderna stridsvagnar av modell Leopard 2A5 till Ukraina.

Efter Löfvings död: Strandhäll gör bort sig på Twitter – igen

 Morgonen den 23 februari, alltså knappt ett halvt dygn efter att polischefen Mats Löfving hittats död i sitt hem, twittrade den moderate riksdagsledamoten Fredrik Kärrholm med bakgrund som polis, att Mats Löfving ”hade ett blått hjärta”. Detta fick den ökända socialdemokratiska twittraren Annika Strandhäll att impulsmässigt svara med en bitsk kommentar som hon snart såg sig tvungen att radera.

Majoritet av tyskarna motsätter sig yttrandefrihetsfientlig minister som delstatschef

 Nancy Faeser, socialdemokratisk inrikesminister i den tyska förbundsregeringen, avser att kandidera som ministerpresident vid delstatsvalet i Hessen under hösten. Detta stöter dock på patrull hos tyskarna, enligt en färsk opinionsundersökning, rapporterar tidningen Junge Freiheit. Faeser har under sin tid som minister gjort sig känd för en bred allmänhet för sina långtgående förslag att begränsa yttrandefriheten både i Tyskland och i EU.

Mats Löfving hittad död i hemmet

 Mats Löfving, regionpolischef i Stockholm, tillika ställföreträdande rikspolischef, är död. Han hittades avliden i sitt hem i Norrköping under onsdagskvällen, rapporterar polisen på sin hemsida. Dödsbudet kom bara några timmar efter att utredningen rörande Linda Staaf-affären presenterats, och där det slogs fast att Löfving gjort sig skyldig till jäv vid ett flertal tillfällen.

Massiv anti-krigsdemonstration under säkerhetskonferens

 Lördagen den 18 februari demonstrerade uppemot 10 000 tyskar mot krig då den årliga säkerhetskonferensen ägde rum i München. Bland de demonstrerande fanns såväl fredsaktivister, vänstersympatisörer och nationellt sinnade som visade sitt missnöje med det globalistiska Nato och den pågående Ukrainakonflikten.

Lägsta antalet nyfödda på över 50 år – men befolkningen ökar på grund av invandringen

 Demografiutvecklingen för det svenska folket ser allt värre ut, enligt SCB. Enligt den senaste statistiken har antalet nyfödda varit det lägsta på över 50 år i flera kommuner. Totalt är antalet nyfödda det lägsta på 17 år. Ändå ökar befolkningen som helhet på grund av massinvandringen – vilken kommer att förvandla svenskarna till en minoritet i sitt eget land.

Ekeroth i intervju med Swebbtv: ”Måste göra det som är bäst för svenska folkets framtid”

 Den 21 februari intervjuades SD-politikern och Samnytts medarbetare Kent Ekeroth av Swebbtv och dess chefredaktör Mikael Wilgert, detta med anledning av att Ekeroth nyligen sökt tjänsten som generaldirektör på Migrationsverket. Ekeroth säger till Wilgert att allt går att genomföra om man vill, och att det viktigaste en ny generaldirektör på Migrationsverket nu kan göra är att prioritera det som är bäst för svenska folkets framtid.

En svensk prins i kejserliga armén

 Hösten år 1814 hade tsar Alexander I blivit prins Gustafs förmyndare. Detta kom att få betydelse för den svenske prinsens framtid, men skrämde den redan rädde Bernadotte ännu mer. Efter studier och en bildningsresa upptogs han i den kejserliga armén.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.