eNyT v. 07/2022

Hackern som stängde ned Nordkorea

 P4x är en ensam amerikansk datahacker som har stört Nordkoreas internet och lamslagit de regeringsstyrda webbplatserna. Bortsett från det stoppade hackarens aktiviteter e-posttrafiken i ett försök att hämnas en tidigare cyberattack av den kommunistiska staten mot amerikanska säkerhetsforskare.

Snart finns en digital kopia av din hjärna

 En ”digital tvilling” är en virtuell representation som fungerar som en digital motsvarighet i realtid till ett fysiskt objekt eller en process. Digitala tvillingar används redan inom tillverkning, industri och flyg. Nu vill ett europeiskt projekt som heter Neurotwin göra virtuella kopior av hjärnor.

Västerländsk media: Invasion imorgon – ryska svaret: ”Vi drar tillbaka trupper”

 Västerländska medier har hamrat in bilden av att Ryssland står redo att invadera Ukraina, och med 140 000 soldater och fullständig militär infrastruktur utplacerad finns det ännu fog för oro. Men idag kom de första trevande tecknen på en nedtrappning – Ryssland meddelar att de drar tillbaka flera av sina styrkor som just nu befinner sig nära gränsen till Ukraina. Bara timmar innan budskapet hävdade flera västerländska medier att källor inom USA:s underrättelsetjänst sagt att en invasion av Ukraina är planerad att börja natten till onsdagen.

Vilka stenar tänker Anders Ygeman vända på?

 Nu ska migrations- och integrationsminister Anders Ygeman (S) ”vända på varenda sten” för att minska segregationen. Han sade det under en riksdagsdebatt i februari. Uttrycket känns igen – så sent som i oktober förra året var det Magdalena Andersson som skulle vända stenar för att få ordning på det samhälle som hon och hennes partikamrater så länge vanskött.

Fjärde dos rekommenderas till alla över 80

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Kärnfusionsreaktor slår energirekord

 Den experimentella fusionsreaktorn Joint European Torus (JET) har fördubblat rekordet för mängden energi som producerats av kärnfusion – den process som driver solen.

Ukrainakrisen i teori och praktik

 Svenska kvällstidningar och andra media bygger med hjälp av allehanda experter och förståsigpåare upp en krigsrädsla och pessimism, i synnerhet bland de lågutbildade. Metoden heter ”make believe” och är känd sedan 1930-talet. Behjälpligt är det faktum att journalisterna inte så sällan har klena kunskaper i flera ämnen och dessutom oftast svaga eller inga språkkunskaper. Ty vad som pågår just nu är intensiva möten och förhandlingar mellan diplomater, politiker och militärer.

”Ta på er maskerna eller lämna skolan” – ungdomarna valde friheten och möttes av applåder

 I en skola utanför Chicago i den amerikanska delstaten Illinois utspelades den 8 februari en frihetsmanifestation mot masktvång, en manifestation som understöddes av föräldrar men också republikanska kongresskandidater. När ungdomarna kom till skolan utan mask föstes de till gymnastiksalen där de av skolans ledning fick ett ultimatum: ”Ta på er maskerna eller lämna skolan”. Ungdomarna valde det sistnämnda och möttes av applåder då de kom ut.

Förslaget inför valet – skärpta regler för utvisning på grund av brott

 I ett försök att stjäla röster från Sverigedemokraterna och Moderaterna har regeringen beslutat om en lagrådsremiss om att skärpa reglerna för utvisning på grund av brott. Förslagen syftar till att göra det möjligt att i större utsträckning än i dag utvisa utlänningar som begår brott, och skulle kunna införas lagom till det kommande valet. Men man tvivlar själva på att det kommer göra någon större skillnad.

Ung man ihjälskjuten i Fisksätra – sju anhållna

 Kvällen den 9 februari sköts en ung man ihjäl i det invandrartäta förortsområdet Fisksätra i Nacka, rapporterar bland annat Expressen. Enligt en annan nättidning, Svenska Morgonbladet, ska dödsskjutningen ha föregåtts av ett bråk mellan ett stort antal ungdomar på plats. Detta kan dock inte polisen kommentera, säger presstalesperson Per Fahlström i en kommentar till Nya Tider

Nordens första frihetskonvoj ägde rum i Finland

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.