eNyT v. 06/2022

Facebook i blåsväder – igen

 Det pågår en process mot Facebook för ett påstått monopol. Nu lämnar den konservative teknikmogulen Peter Thiel styrelsen för Facebooks och Instagrams moderbolag Meta efter nästan två decennier, uppgav bolaget i måndags. Samtidigt börjar det sociala nätverket nu förlora användare för första gången sedan sitt grundande, och börsvärdet har sjunkit stort

Flams och trams när Gina Dirawi ledde Guldbaggegalan

 Det är ingen slump att Gina Dirawi sitter och ”manspreadar”, som det brukar kallas, på reklambilderna som föregick Guldbaggegalan. Budskapet är att Gina är tillbaka och är här för att härska. Det spelar ingen roll att TV-tittarna tröttnade på henne för flera år sedan, de ska ändå matas med hennes tölpaktighet.

USA:s försvarsdatabas DMED noterar ökat antal vaccinrelaterade skador

 När den amerikanske republikanske senatorn Ron Johnson höll en utfrågning om vaccinsäkerhet i januari i år klev ett antal visselblåsare från Department of Defense (DOD) fram med alarmerande uppgifter. De delade data från Defense Medical Epidemiology Database (DMED) som spårar alla sjukdomsfall hos militär personal.

Ett besök i Somalia

 Att semestra och göra en turistresa till Mogadishu och Somalia tillhör inte vanligheterna. I alla fall inte om man inte härstammar därifrån. Vad gör man då i Mogadishu under två dagar? Någon djupare analys av landet är inte möjligt men väl en inblick i det dagliga livet.

Frankrike inför presidentvalet i april – utrikes och inrikes turbulens

 När man i Bamako, Malis huvudstad hissade den egna nationella flaggan och den ryska trikoloren blev bitterheten stor. Dessutom ombads den franske ambassadören att lämna landet. Försvarsministern Florence Parly kommenterade att franska trupper ska stanna i Mali, men inte till vilket pris som helst.

Det muslimska invandrarpartiets budskap inför valet: ”Vi tar över”

 Det snabbt växande muslimska invandrarpartiet Partiet Nyans satsar hårt inför det kommande valet. Med en allt större demografisk väljarbas ser partiet ljust på framtiden. På ett mobiliseringsmöte i Malmö under lördagen för att värva kandidater deklarerade partiledaren Mikail Yüksel, 38, att man skulle ”ta över hela Skåne” med Malmö i spetsen. Genom att satsa på städer där invandrarna är i majoritet, som Malmö, ges man en språngbräda som leder rakt in i riksdagen.

Diplomati i Ukrainakrisens skugga

 Redan under den ungerske regeringschefens närvaro i de konservativa partiernas möte i Madrid i förra veckan blev det officiellt känt, att Viktor Orbán planerar en resa till Moskva. Under tisdagen den 1 februari träffades den ryske presidenten och den ungerske regeringschefen. Bara för någon vecka sedan antydde den brittiska försvarsministern Elizabeth Truss, att en ”trekant” bestående av Storbritannien, Polen och Ukraina kan komma att bildas inom kort.

Geniet Christopher Polhem

 Ingenting inom mekanik och teknik tycks ha varit en för stor utmaning för Christopher Polhem. Redan i unga år tillverkade han klockor. Med tiden kom hans tekniska och mekaniska färdigheter att omfatta allt från urverk till slussbyggen och år 1716 blev han adlad av Karl XII för sina uppfinningar och bedrifter.

Dödligheten sjönk kraftigt under 2021

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Trots socialistisk valseger i Portugal – nationalistiskt parti ökar starkt

 Söndagen den 30 januari hölls ett förtida parlamentsval i Portugal. När nästan alla röster räknats stod det klart att António Costas socialistiska mitten/vänsterparti PS hade vunnit stort med 42 procent av rösterna vilket betyder en betryggande majoritet för fortsatt socialiststyre. Valets överraskning blev ändå det nationalistiska partiet Chega, som på tre år har vuxit från drygt 1 procent av rösterna till nu över 7 procent. Chega blir nu det tredje största partiet i det portugisiska parlamentet.

Sverige slopar restriktionerna – inte längre samhällsfarligt

 Efter många olika turer med ökade och minskade restriktioner går Sverige in i en ny och efterlängtad fas och slopar alla restriktioner från den 9 februari samt slutar klassa covid-19 som samhällsfarlig. ”Det börjar bli dags att öppna upp Sverige igen”, sade statsminister Magdalena Andersson på en pressträff under torsdagen.

Möjlig familjekonflikt bakom storbråk i Borlänge

 Under söndagskvällen den 30 januari inträffade ett storbråk mellan två grupperingar i centrala Borlänge. Under tumultet användes diverse tillhyggen och en person höll på att råka riktigt illa ut då denne avsiktligt blev påkörd av en bil. Kammaråklagare Johan Knies vid åklagarkammaren i Falun leder förundersökningen, och han säger till Nya Tider att det rör sig om cirka nio anmälningar av olika slag.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.