eNyT 54/2024

Västvärlden halkar efter på område efter område

 Vart leder västvärldens utveckling? Dagligen ser vi tecken eller konkreta händelser som visar försämringar och en generell nedgång i länder som tidigare stått för individuella rättigheter, rationalism och logik. Många vittnesbörd pekar på ett förfall, en skadad västerländsk civilisation, och det gäller även dess starkaste komponent – USA. Där rasar nu en kamp mellan två alternativ, vars utgång kommer att ha betydande konsekvenser för hela västvärlden – och därmed världen. Nedan berörs några områden vars utveckling kommer att ha monumentala konsekvenser globalt.

Bilderbergmötet 2024: ”Krig, AI och mer krig”

 Det hemlighetsfulla Bilderbergmötet hölls i Madrid den 30 maj till 2 juni. Ingenting har läckt ut om vad som sades då 131 deltagare från finanseliten och den poli¬tiska världen frotterade sig med varandra utan insyn. Diskussionsämnena var dock till stor del inriktade på teknologi, krigföring och konflikthärdar, något som också avspeglade sig i valet av gäster.

Fortsatt kris för Boeing: Astronauter fast i rymden

 Boeings Starliner-uppdrag, som skulle avslutas i mitten av juni, kan fortsätta mycket längre. Astronauter på Boeings rymdfarkost Starliner får inte återvända till jorden förrän om tre månader, trots att uppdraget bara var tänkt att pågå i några dagar, har NASA meddelat.

Konsten, makten och det civila kuraget

 Det är inte bara Sverige som är redo att kasta systemkritiska konstnärer i fängelse. Nya Tider har pratat med den danske konstnären Uwe Max Jensen, som nyligen dömts för att ha gjort satir över en makthavare.

Nato vill minera Östersjön

 Redan under den första dagen av det första Natomötet i Washington där Sverige deltar som fullvärdig medlem kom ett beslut som kan påverka vårt närområde. Nio av de europeiska Natoländerna, däribland Sverige, Danmark, Norge och Tyskland, har gått med på ett initiativ från Tysklands försvarsminister Boris Pistorius om att utveckla och köpa in samt förvara sjöminor ämnade att minera Östersjön.

Regeringen vill minska anhöriginvandringen

 Tidöpartierna vill se skärpta regler för anhöriginvandring till Sverige och ger därför en särskild utredare i uppdrag att utreda hur villkoren kan skärpas ytterligare.

Orbáns ”Patrioter för Europa” en stor framgång

 Patrioter för Europa, den nybildade Europaparlamentsgruppen, som skapades för en dryg vecka sedan av Ungerns premiärminister Viktor Orbán, tillsammans med ordföranden för det österrikiska frihetspartiet (FPÖ), Herbert Kickl, och tjeckiska ANO:s Andrej Babiš, har fått en rivstart. Femton partier har reda anslutit sig sedan lanseringen i slutet av juni, vilket innebär att man med råge uppfyller kriterierna för att starta en egen partigrupp i EU-parlamentet.

Presidentvalet i Iran: Massoud Pezeshkian ny president

 Iran har valt sin nye president. Det blev den reformistiske kandidaten Massoud Pezeshkian som vann den andra omgången av presidentvalet lördagen den 6 juli 2024 mot Said Jalili, som ses som ultrakonservativ.

Regeringen vill utreda vad invandringen kostat

 Konjunkturinstitutet har fått i uppdrag att göra den första omfattande analysen av massinvandringens nettoeffekter på Sverige. En sådan utredning kan bli spiken i kistan på decennier av propaganda om den ”lönsamma invandringen”.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.